Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

ΚΚΕ: Όχι στην ποινικοποίηση του ελεύθερου camping

free camping1

Ερώτηση με θέμα «Ποινικοποίηση του ελεύθερου τουρισμού» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Νίκος Καραθανασόπουλος, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 

«Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού 

Θέμα: Ποινικοποίηση ελεύθερου τουρισμού.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια άγριας λιτότητας λόγω των πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της διαμονής σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή σε οργανωμένους από ιδιώτες χώρους κατασκήνωσης επιλέγουν την ελεύθερη κατασκήνωση. Η σημερινή συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδίδεται σε ένα σαφάρι βίαιης απομάκρυνσης, κατάσχεσης εξοπλισμού και τσουχτερών προστίμων στους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Στο νότιο τμήμα της Κρήτης, που προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση, όπως για παράδειγμα στην περιοχή Καλοί Λιμένες, αυξάνονται οι περιπτώσεις βίαιης απομάκρυνσης ομάδων ελεύθερων κατασκηνωτών από κλιμάκια του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ).

Ειδικά σήμερα, στη δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία, ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε, με κρατική χρηματοδότηση και μέριμνα, να διευκολύνει τους ελεύθερους κατασκηνωτές με την οργάνωση των βασικών υγειονομικών υποδομών, στηρίζοντας τις ανάγκες του ελληνικού λαού για φθηνές διακοπές, πρωτοστα­τεί στην εφαρμογή της σχετικής αντιλαϊκής νομοθεσίας. Προβάλλει υποκριτικά το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά για να προασπίσει τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου: 

  1. Η ελεύθερη κατασκήνωση να πάψει να διώκεται ποινικά και να έχει την κατάλληλη κρατική μέριμνα και στήριξη.

  2. Να ακυρωθούν τα μέχρι σήμερα επιβληθέντα πρόστιμα».

http://902.gr

H φωτό απο Σαμοθράκη όπου η απαγόρευση είναι καθολική – http://www.thrakitoday.com

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Ένα σχόλιο

  1. θα απαγορευσουν τις καλλιέργειες και βάζουν φόρο στο ψωμί και στην τροφή και πουλάνε πηγές στην NETSLE και νησιά στον ΤΖονυ Ντεπ -πιστευετε ακόμα ότι με απλές ανακοινώσεις και post θα αλλάξουμε κάτι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *