Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

Κοινός ψεύτης ο Τσίπρας

bordders-1
© AFP 2016/ ISTVAN RUZSA – http://sputniknews.com

Βαρύτατα εκτεθειμένος ως «ψεύτης» βρίσκεται ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ ότι το απαράδεκτο, βάρβαρο και παράνομο κλείσιμο του Βαλκανικού Δρόμου ήταν απόφαση των «28» στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.  

twitter-tusk

Οι δηλώσεις Τουσκ αναδεικνύουν ως κοινό ψεύτη τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος μας είχε πει θριαμβευτικά ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με τις πολιτικές των τειχών απομονώθηκαν στη Σύνοδο, ενώ επιβραβεύτηκε η Ελλάδα!!!  

Η πτυχή αυτή επιβεβαιώνει τη βαθιά υποκρισία, τον ρατσισμό, την περιφρόνηση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου που κυριαρχούν στην ΕΕ αλλά και τη βαρβαρότητα των πολιτικών της, που φαίνονται σήμερα εξόφθαλμα στις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους στην Ειδομένη.

«Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να φτάσουν στο τέλος» ανέφερε σε tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων δεν προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες, αλλά ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.  

«Δεν είναι θέμα μονομερών δράσεων, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28» σημείωσε ο Τουσκ.  

Ευχαρίστησε, επίσης, τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για το γεγονός ότι εφάρμοσαν τμήμα της περιεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.  

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είχε ανακοινώσει τη «λήξη της ακανόνιστης ροής μεταναστών» στον Βαλκανικό Διάδρομο, αλλά ότι στο τελικό ανακοινωθέν δεν είχε συμπεριληφθεί η φράση «ο Βαλκανικός Διάδρομος έκλεισε», γιατί μια τέτοια ανακοίνωση ήταν κατάφωρα ασύμβατη με τη διεθνή νομιμότητα.

Refugees-fyrom

“ΑΣΦΑΙΡΑ” ΠΥΡΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΚΕΛ  

Στις προκλητικές και στυγνές δηλώσεις του Ντ. Τουσκ επιχείρησε να αντιδράσει αλλά με “άσφαιρα” πυρά ο Αλ. Τσίπρας, αφού ματαίως προσπαθεί να διαψεύσει τα αδιάψευστα και να καλύψει το άδειασμα που υπέστη από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από την άλλη η Α. Μέρκελ επεδόθη σε ένα ανέξοδο ευχολόγιο περί ανοικτών συνόρων, χωρίς, όμως, να διαψεύδει τον Τουσκ όσον αφορά την απόφαση της Συνόδου και χωρίς αυτό το ευχολόγιο να έχει την παραμικρή επίπτωση στις χώρες που παράνομα κλείνουν τα σύνορα τους, παραβιάζοντας κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου.

Άλλωστε θεσμικά είναι ο Τουσκ που εκφράζει την Ε.Ε. και τις αποφάσεις της και όχι η Μέρκελ, όσο ισχυρή και ηγεμονική και αν είναι η θέση της στην Ε.Ε.

Τουσκ και Μέρκελ κάνουν την πολιτική του “σκωτσέζικου ντους” με όμηρο τον Τσίπρα και θύμα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

http://pergadi.blogspot.gr/http://www.iskra.gr

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *