Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

Κορυφώθηκε ο αυταρχισμός στην Περιφέρεια Αττικής

fylh-2

Καταπατούν κάθε δημοκρατική λειτουργία προκειμένου να νομιμοποιήσουν παράνομη απόφαση!

Τον αριθμό 414 πήρε σήμερα στο ιστολόγιο της Περιφέρειας  η δήθεν «απόφαση» της 38ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τον ΠΕΣΔΑ, παρότι ούτε η συζήτηση έγινε, ούτε η ψηφοφορία έγινε ποτέ, όπως βεβαιώνουν άλλωστε και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (εκτός από την παράταξη της Χρυσής Αυγής) που ήταν παρούσες στη συνεδρίαση.

 

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων για να τελειώσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στη Φυλή, οι κινητοποιήσεις ενάντια στον σχεδιασμό Σγουρού για τα απορρίμματα και τους ΧΥΤΑ, η διεκδίκηση δημόσιου συστήματος ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή είναι υπόθεση δεκαετιών. Όπως όλοι οι πολίτες θυμούνται, αποτέλεσαν το κεντρικό ζήτημα και στην προεκλογική περίοδο των περιφερειακών εκλογών του 2014, κάτι που σκόπιμα θέλει να ξεχνάει η παράταξη της Ρ. Δούρου.

 

Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά τις εκλογές του 2014, οι εργολάβοι συνεχίζουν το πάρτυ, η ιδιωτικοποίηση συνεχίζεται, η (αμελητέα) ανακύκλωση παραμένει στα χέρια της ιδιωτικής ΕΕΑΑ ΑΕ, τα απορρίμματα παραμένουν σύμμεικτα και με κάθε αφορμή (όπως και στο διεθνές τριήμερο συνέδριο της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΔΝΑ) μας αναλύονται τα «πλεονεκτήματα» της καύσης! Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού κατασκευάζεται κανονικά από τη Διοίκηση της Ρ. Δούρου. Η ΟΕΔΑ Φυλής επεκτείνεται, αφού το ΕΜΑΚ δόθηκε εργολαβία για τα επόμενα 3 χρόνια και κατασκευάζεται παράνομα 2ο ΕΜΑΚ από την εταιρεία WATT AE, μέσα στον υποτίθεται δημόσιο χώρο της ΟΕΔΑ Φυλής, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη του έργου! Ο Αποτεφρωτήρας των ιατρικών αποβλήτων λειτουργεί με απευθείας ανάθεση σε ΑΕ του ομίλου Μπόμπολα, ενώ επεκτάθηκε η λειτουργία του μέχρι το 2025!

Ο ΧΥΤΑ της Κερατέας δεν κατασκευάστηκε, γιατί δεν το επέτρεψαν οι κάτοικοι, όμως οι χωροθετήσεις του ΠΕΣΔΑ της Δούρου είναι ίδιες με τον ΠΕΣΔΑ Σγουρού και περιλαμβάνουν ακόμη και την Κερατέα! Οι Δήμοι δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό και οι εργολάβοι ετοιμάζονται να εφορμήσουν ακόμη και στην αποκομιδή των απορριμμάτων, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Φούχτελ.

 

Επί έναν χρόνο τώρα (από τον Οκτώβρη 2015 που παρουσιάστηκε η νέα πρόταση ΠΕΣΔΑ) οι κάτοικοι, τα κινήματα, οι κινήσεις πόλης τοποθετήθηκαν εκτενώς και εξήγησαν γιατί ο νέος σχεδιασμός που πρότεινε η Δούρου ήταν… ίδιος με τον παλιό! Η υποκρισία της Περιφερειακής Αρχής ολοκληρώθηκε στην 38η συνεδρίαση με την προσπάθεια ψήφισης του ΠΕΣΔΑ, χωρίς καν το κείμενό του να έχει δοθεί στους περιφερειακούς συμβούλους! Τα μεγάλα λόγια περί «δημόσιας διαχείρισης» και «ανακύκλωσης» είχαν ολοκληρωθεί λίγο νωρίτερα, στην 36η συνεδρίαση, με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017, στον οποίο δεν έχουν περιληφθεί κονδύλια ούτε για ανακύκλωση, ούτε για κομποστοποίηση, ούτε καν για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των Δήμων, τα οποία η Παράταξη της Ρ. Δούρου πρόβαλλε ως «προτεραιότητα».

 

Προφανώς το σημαντικό για την κ. Δούρου και την παράταξή της είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων να ολοκληρωθεί σαν μια μεγάλη, ιδιωτική μπίζνα, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις άλλες Περιφέρειες (Πελοπόννησος, Μακεδονία κλπ). Κάτι που εκφράστηκε και στην πρόσφατη «συμφωνία» της με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Φάμελλο, γνωστό υποστηριχτή της καύσης σκουπιδιών από την εποχή που ήταν υποψήφιος δήμαρχος στη Βόρεια Ελλάδα.

Όμως ο δρόμος της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων πάει χέρι -χέρι με τον αυταρχισμό, που χαρακτηρίζει εδώ και πολύ καιρό την διοίκηση της Ρ. Δούρου.

Ο μόνος που μπορεί να ανακόψει αυτόν το δρόμο είναι το κίνημα των κατοίκων της Αττικής, στον αγώνα των οποίων είμαστε παρόντες και παρούσες, και μόνο έτσι κατανοούμε το ρόλο μας ως αιρετών εκπροσώπων του λαού της Αττικής. Και είναι βέβαιο ότι θα τους σταματήσουμε!

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

  Θυμίζουμε και το κείμενο 8 συμβούλων για το πραξικόπημα στη διαδικασία http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/perifereiakoi-simvouloi-nomikes-sinepeies-gia-osous-lene-oti-psifistike-o-pesda/

http://anticapitalist-attiki.blogspot.gr/

Δείτε επίσης

Ποιος έχασε την τσίπα για να τη βρει η Περιφέρεια Αττικής;

Τις τελευταίες μέρες η Περιφέρεια Αττικής διαφημιζει (και πάλι…) τη δήθεν αντίθεσή της στις ιδιωτικοποιήσεις. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *