Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

Μαύρες μέρες και «λευκές νύχτες» …

alastika oraria

Όχι στις “λευκές νύχτες” – συγκέντρωση στο Μαρούσι το Σάββατο 10 Οκτώβρη

«Πρωτοπόροι» Δήμοι με δημαρχαίους εσαεί προθύμους, επιδιώκουν με τις «λευκές νύχτες» την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και του κεκτημένου των αργιών για τους πολλούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπόριου. Κερδισμένοι οι μεγάλοι όμιλοι που εκμεταλλευόμενοι τους χαμηλούς μισθούς και τα ελαστικά ωράρια επιδιώκουν ακόμη και την 24/ωρη λειτουργία των μεγαλοκαταστημάτων προκειμένου να κυριαρχήσουν απόλυτα στην αγορά.

«Δεν μας λείπουν μέρες για να ψωνίσουμε, μας λείπουν τα λεφτά για να ζήσουμε» γράφει πολύ εύστοχα μια αφίσα που κυκλοφορεί από τους εργαζόμενους στο εμπόριο που διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη κατάργηση και της Κυριακάτικης αργίας.

ΟΙ «λευκές νύχτες» είναι άλλη μια προσπάθεια στην κατεύθυνση της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Πρωτοπόρος και ο Δήμαρχος του Αμαρουσίου κ. Πατούλης, διαφημίζει για αύριο Σάββατο 10/10 τη «λευκή νύχτα» στο Μαρούσι επιδιώκοντας να ξεγελάσει τους επαγγελματίες που βιώνουν μαύρες μέρες αναδουλειάς, όσο και τους κάτοικους της περιοχής –  αμφότερα άγρια χαρατσωμένοι όλοι από τα υπέρογκα δημοτικά του τέλη – ξεγελώντας τους πρώτους ότι μπορεί να ξεπεράσουν τις αναδουλειές της μέρας και τους δεύτερους  προσφέροντας δωρεάν  «διασκέδαση».

Φορείς και κάτοικοι οργανώνουν αύριο στο Μαρούσι συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

Η Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς της “Λευκής Νύχτας” που διοργανώνει το “Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην Κυριακάτικη Αργία και τα Απελευθερωμένα Ωράρια” το Σάββατο 10 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στο σταθμό Αμαρουσίου του ΗΣΑΠ.

Για μια ακόμα φορά αυτό το Σάββατο, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Πατούλης σε συνεργασία με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο, οργανώνουν άλλη μια φανταχτερή φιέστα υπό την αισχρή ονομασία «Λευκή Νύχτα». Πίσω από τα κάθε λογής δρώμενα και θεάματα που οργανώνει η δημοτική αρχή εκείνη την μέρα, βρίσκεται η ουσία τέτοιων μεθοδεύσεων: η άνευ όρων επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας των εμπορικών καταστημάτων! Ουσιαστικά, οι περίφημες «Λευκές Νύχτες» των δημάρχων και των εργοδοτών του εμπορίου επιβάλλουν σε χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες ωράρια-λάστιχο αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν ως και τις 12 τα μεσάνυχτα! Μάλιστα, αυτή ακριβώς η άθλια συνθήκη για τους εργαζόμενους αποτελεί και την διαφημιστική πρωτοτυπία ώστε να καλεστεί το «καταναλωτικό κοινό» να συμμετάσχει και να «τονώσει» την κίνηση και τον τζίρο της τοπικής αγοράς.

 

Ο λαός του Μαρουσιού δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!

Καλούμε τους κατοίκους του Αμαρουσίου να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους που αναγκάζονται να μείνουν στο πόστο τους ως αργά τη νύχτα Σαββατιάτικα και να αντισταθούν μαζί τους: Μποϊκοτάζ στις άθλιες φιέστες του Πατούλη ώστε να αποδειχθούν φιάσκο! Εργαζόμενοι και Μαρουσιώτες ενωμένοι ενάντια στη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων! Για μια αξιοπρεπή δουλειά και ζωή για όλους! Να μετατρέψουν τον φόβο και την αγανάκτηση σε συλλογική διεκδίκηση.

Το Δημοτικό Σχήμα ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ θα είναι παρόν και θα συμμετέχει με κάθε τρόπο σε κάθε επόμενη πρωτοβουλία για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα τέτοιων μεθοδεύσεων. Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις, συλλογικότητες που δρουν στο Μαρούσι αλλά και κάθε γειτονιά να αντισταθούν στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και την εφαρμογή του εργασιακού μεσαίωνα. Να ενισχύσουν με τις πρωτοβουλίες τους την ταξική αλληλεγγύη μέσα στους κόλπους των εργαζομένων και των ανέργων.

ΟΧΙ στις “λευκές νύχτες”

ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου – Σάββατο 10 Οκτώβρη στις 18:00

Δείτε επίσης

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ

«Σ’ ευχαριστώ ω εταιρία  | εν αφθονία μου παρέχεις  | στέγη, τροφή και προστασία»  «Έχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *