Κυριακή , 26 Μαΐου 2024

Με ταχύτητα φωτός η εκλογική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ

nobel-tsipra

Του Γ. Γ. – 

Η γελοιογραφία που παραθέτουμε είναι απ΄ το σημερινό «Πριν» και η εκτίμηση του σκιτσογράφου Βασίλη Παπαγεωργίου ότι η εκλογική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ συντελείται με ταχύτητα φωτός ισχύει απολύτως. Το ομολογούν άλλωστε και οι ίδιοι. 

Ο υποψήφιος βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος Στέλιος Ελληνιάδης υπολογίζει σε κείμενο του ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει την μισή δύναμη απ’ αυτή που έλαβε στις τελευταίες εκλογές, ενώ άλλο δημοσίευμα μας πληροφορεί ότι  η ομάδα ανάλυσης που λειτουργεί για το Μαξίμου και στην οποία μετέχουν ο γνωστός Ηλίας Νικολακόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης κ.ά. εκτιμάει ότι «Αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων, τον Ιούνιο θα είμαστε στο 15%».

Δεν θα μπορούσε ο Α. Τσίπρας να αποφύγει την τύχη που είχαν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί. Και όπως όλα δείχνουν ο Τσίπρας θα παίξει το τελευταίο του χαρτί που είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου –προς το αναλογικότερο- ώστε να έχει παρουσία στο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί, επιδιώκοντας να αποφύγει την πολιτική ανυπαρξία απ’ τα 42 του χρόνια. 

Την βρόμικη όμως δουλειά που του ανέθεσαν τα ντόπια και ξένα αφεντικά του την έχει κάνει.

Βαθύ κόκκινο

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *