Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024

Μεγάλη νίκη η επαναπρόσληψη απολυμένης καθηγήτριας στην Κρήτη

02

γράφει ο Ζήσης Γιαννόπουλος 

Ακόμα και σε αυτές, τις σκληρές και καταθλιπτικές από άποψη συσχετισμών συνθήκες, οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να νικούν. Η απόφαση του Υπουργείου που προέκυψε από τη διαδικασία «συμφιλίωσης» προβλέπει την επαναπρόσληψη της απολυμένης καθηγήτριας και μέλους του Δ.Σ του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη». Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός είχε απολυθεί από το φορντιστήριο «ΕΠΙΛΟΓΗ» επειδή απαίτησε μαζί με άλλους συναδέλφους της την καταβολή του δώρου Πάσχα.

            Η απόφαση αυτή είναι προϊόν της κινητοποίησης του πρωτοβάθμιου σωματείου στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά και του μεγάλου κύματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα. Από την πρώτη στιγμή εκατοντάδες εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, συνδικάτα της εκπαίδευσης και συνολικά πάνω από τριάντα πρωτοβάθμια σωματεία στάθηκαν αλληλέγγυοι συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις και εκδίδοντας ψηφίσματα αλληλεγγύης. Με ψηφίσματά τους στήριξαν τον αγώνα ομοσπονδίες συνδικάτων και η ΟΛΜΕ.

            Η νίκη του σωματείου «Γαλατεία Καζαντζάκη» είναι νίκη όλου του εργατικού κινήματος. Αποτελεί ένα ισχυρό χαστούκι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Δείχνει πως ο μόνος δρόμος και η μοναδική ασφάλεια των εργαζομένων έναντι της εργοδοτικής τρομοκρατίας, είναι η αλληλεγγύη, ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων, η κοινή πάλη και η συμμετοχή στα πρωτοβάθμια σωματεία. Αυτό είναι το δίχτυ ασφαλείας για τους εργαζόμενους στον αντίποδα του μοναχικού δρόμου και της υποταγής. Αυτός είναι ο δρόμος και για ένα αναγεννημένο ταξικό εργατικό κίνημα της νίκης.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου

Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδ/κης Εκ/σης Ν. Ηρακλείου                           Ηράκλειο 04/09/2015                 
«Γαλάτεια Καζαντζάκη»
Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41                                                 

Τ.Κ. 71201 – Ηράκλειο                                                                                             

Τηλ : 6982314465
Email: swmateio.ekpaid@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://somatioidiotikisekpedeusisiraklio.blogspot.gr/      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Την Παρασκευή 04/09 στις 11:00 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τριμερής συνάντηση, στο πλαίσιο συνέχισης του αγώνα που δίνει εδώ και δύο μήνες το σωματείο μας  για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. από το φροντιστήριο «ΕΠΙΛΟΓΗ». Η συνάντηση είχε θετική έκβαση, καθώς από την πλευρά της εργοδοσίας του φροντιστηρίου υπήρξε δέσμευση για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου και διαβεβαίωση για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης.

Σε μια περίοδο που χτυπιούνται τα εργατικά δικαιώματα, ως αποτέλεσμα της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από την πρόσφατη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο συλλογικός αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία μας και η ταξική αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.

Το σωματείο μας θα συνεχίσει να δίνει αταλάντευτα τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Καμία άλλη αυταπάτη, ανοχή, παραίτηση.

Να μπούμε όλοι στον αγώνα!

Διεκδικούμε να υπογραφούν συμβάσεις στο πνεύμα της Σ.Σ.Ε. που υπήρχε στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και όχι το αίσχος των ατομικών συμβάσεων με απαράδεκτους και παράνομους όρους.

Πιο συγκεκριμένα

 Κατώτερο μεικτό ωρομίσθιο στα 13,36 Ευρώ, κατώτερο μισθό για 18 ώρες εβδομαδιαίως στα Κ.Ξ.Γ. στα 1015,36 Ευρώ και για 21 ώρες στα ΦΜΕ στα 1175,08 Ευρώ γα τους εκπαιδευτικούς σε αυτά. 5% προσαύξηση για κάθε τριετία, 8% και 12% για τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών αντίστοιχα. Κατοχύρωση επιδομάτων γάμου και τέκνων, όλων των αργιών.

 

 

Δείτε επίσης

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ

«Σ’ ευχαριστώ ω εταιρία  | εν αφθονία μου παρέχεις  | στέγη, τροφή και προστασία»  «Έχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *