Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024

Μείνετε φρόνιμοι κι απολαύστε την κρίση

keep-calm-1

Πρόεδρος και Πρωθυπουργός μας εύχονται υγεία, ευτυχία και καλά μνημόνιατους απαντάμε 

«Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες, βρίσκουν σύμφωνες όλες, σχεδόν, τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του Τόπου», δήλωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο κ. Παυλόπουλος προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συστράτευση όλου του πολιτικού κατεστημένου στη κατεύθυνση της κοινωνικής ισοπέδωσης των τελευταίων χρόνων. Βλέπε Οικουμενική. Αγρότες, άνεργοι, κατεστραμμένοι αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, «κόκκινοι» δανειολήπτες κ.λ.π., δεν περιλαμβάνονται στις «δυνάμεις του τόπου». Θεωρούνται καύσιμος ύλη … «Και θα την φέρουμε σε πέρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης» συμπλήρωσε για να γίνει σαφές το «εθνικόν συμφέρον» και οι επιδιώξεις της πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που έχει ρημάξει τη χώρα και την κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Άπαιχτος ο κ. Τσίπρας, προφανώς απευθυνόμενος σε εξωγήινους, δήλωσε με παρρησία ότι αφήνουμε το 2015 χρονιά «που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη». Βεβαίως φρόντισε να επισημάνει έχουμε μπροστά μας στο 2016 «μεγάλες προκλήσεις», αλλά όπου νάναι έρχεται η ανάκαμψη.

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά, ευχές και πετραχήλια και από κάτω ο λαός τους άλλαζε καντήλια.

Όξω οι φτωχοί φωνάζανε: «Πεινάμε τέτοιες μέρες» |γερόντοι και γερόντισσες, παιδάκια και μητέρες. | Κι οι των επίγειων αγαθών σφιχτοί νοικοκυρέοι | ανοίξαν το παράθυρο κι είπανε: «Φταιν οι αθέοι». – Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ

Το καλύτερο μποναμά σας τον φυλάει ο λαός «σκεμπέδες σταβροθόλωτοι | τσιμπούρια και κορέοι». Στο μέσιασμα του Γεναριού κινάνε οι αγρότες, κι από κοντά όλοι οι υπόλοιποι θα βγαίνουμε στους δρόμους. Βάρκιζα τέλος!

Άκις Ξενάκις

 

 

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *