Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024

«Μένουμε Ελλάδα» …αλά Γαλλικά λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Μένουμε Ελλάδα …αλά Γαλλικά λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑ

Μένουμε Ελλάδα λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας απόψε στις απογευματινές κινητοποιήσεις με πλαίσιο «όχι στη λιτότητα», με αναφορές και ευχολόγια περί «Ευρώπης της δημοκρατίας και της ελευθερίας». αλλά χωρίς αναφορές στο με ποιο τρόπο και με ποιους όρους.

Επιλέγει την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν πολιτικές οργανώσεις και φορείς που αξιώνουν τη ρήξη με τους «εταίρους» και μια πολιτική στο αντίποδα των αδιέξοδων διαπραγματεύσεων και την υποταγή της χώρας, – https://www.inred.gr/palaiki-kinitopoihsi-kiriaki-21-6/ – επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τη δυναμική που κερδίζει έδαφος καθημερινά στην ελληνική κοινωνία προσγειώνοντάς την στο επίπεδο των δικών του προηγούμενων «αυθόρμητων συλλαλητηρίων» περί του «παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας» μέσω της ανάθεσης στη κυβέρνηση.

Η σημερινή κινητοποίηση το απόγευμα είναι η πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση διαμαρτυρίας. Είναι η αξίωση του κόσμου να πάμε αριστερά, αφού μόνο αριστερά δεν είναι οι 47+8 σελίδες πακέτο με την αθέτηση κάθε προεκλογικής εξαγγελίας της κυβέρνησης.

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνουν θεατές μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους ντόπιους και ξένους εκπροσώπους των τοκογλύφων δανειστών» σημειώνει στην ανακοίνωση συμμετοχής της στο αποψινό συλλαλητήριο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ με το ίδιο διεκδικητικό πλαίσιο και κεντρικό αίτημα τη ρήξη δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 6.30 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη (Σταδίου). «Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια και προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε όλους τους χώρους μόλις αναγγελθεί η νέα συμφωνία. Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς σε κοινή δράση για να συγκροτηθεί μια δυνατή αριστερή αντιπολίτευση, ένα αγωνιστικό μέτωπο αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής της επίθεσης».

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *