Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024

Μέρκελ: «Θέλουμε τον Τσίπρα»

tsipras - bloomberg

Ευθεία παρέμβαση στις εκλογές υπερ του κ. Τσίπρα από την ηγεσία των «εταίρων». Δηλώσεις της κ. Μέρκελ που δημοσιεύει το BLOOMBERG αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι και οι εκλογές που προκηρύχθηκαν εσπευσμένα είχαν τη συναίνεση, εάν δεν είχαν σχεδιαστεί κιόλας, με το δεύτερο να είναι και το πιθανότερο των σεναρίων από την ευρωπαϊκή ολιγαρχία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα κυβερνητικοί αξιωματούχοι Γερμανίας – Γαλλίας τονίζουν ιδιαίτερα το θετικό κλίμα εμπιστοσύνης που έχει συντελεστεί μεταξύ των κκ.κ. Μέρκελ – Ολαντ και του κ. Τσίπρα εγγυώνται την επιτυχία του προγράμματος, οερ σημαίνει την εξασφάλιση των κερδών τους και τη δυστυχία του ελληνικού λαού.

 «Έχοντας φέρει τον Τσίπρα στο «ευρωπαϊκό ρεύμα», τον βλέπουν ως τον πιο ικανό να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητο για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» και υπογραμμίζουν, ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το καλύτερο «στοίχημα» για την εξασφάλιση σταθερότητας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου».

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι η «πολιτική μεταμόρφωση» του εκλεκτού της Μέρκελ επέτρεψε στην Ελλάδα να λάβει επειπλέον βοήθεια, αλλά …δυστυχώς η ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «υποχρέωσε» τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές.

Διαβάζοντας ιδιαίτερα αυτή την τελευταία διαπίστωση των εταίρων, αιτιολογία που αναφέρει και ο κ. Τσίπρας στις δημόσιες εμφανίσεις του για τη προκήρυξη των εκλογών, αναρωτιόμαστε εάν ετεροχρονισμένα το αντιλήφθηκαν οι εταίροι ή είχε συμφωνηθεί πολύ πριν ανακοινωθούν οι εκλογές για να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα.

Όταν γράψαμε αρκετές μέρες προηγούμενα για εκλογές παρωδία δεν διαψευστήκαμε τελικά.

FireShot Screen Capture #008 - 'Rebel to Reliable_ Germany, France Favor Tsipras Return - Bloomberg Business' - www_bloomberg_com_news_articles_2015-0

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *