Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

Μετά τα αεροδρόμια ξεπουλιούνται όλα τα λιμάνια

taiped-igoumenitsa
Λιμάνι Ηγουμενίτσας – http://www.olig.gr

Ηράκλειο Κρήτης, Πειραιάς, Ελευσίνα, Ραφήνα, Λαύριο, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, τα λιμάνια των οποίων ανήκουν κατά 100% (!!!) στο ΤΑΙΠΕΔ, – πλην ΟΛΠ /ΟΛΘ – ετοιμάζονται να τα παραδώσουν στους επίδοξους «επενδυτές».

Έτσι ολοκληρώνεται η απόλυτη κατοχή κι εκμετάλλευση της εμπορευματικής /επιβατικής και τουριστικής δραστηριότητας από αέρα και θάλασσα σε όλη την επικράτεια. Το οδικό δίκτυο έχει παραδοθεί στους «εθνικούς» εργολάβους αρκετά  χρόνια ενωρίτερα. Η κυβέρνηση της «αριστεράς» ολοκληρώνει τις τεράστιες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Κι ας μην ισχυριστεί οιοσδήποτε ότι «έτυχε» γιατί αποδεικνύεται πεντακάθαρα οτι υπήρχε σχεδιασμός ετών και πέτυχε … 

taipedΗ «Χρυσή ευκαιρία» του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ τα έχει κατατάξει ως «επικείμενα» ξεπουλήματος και περιμένει προσφορές.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ: Το χαρτοφυλάκιο του Ελληνικού Κράτους περιλαμβάνει 12 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών, ήτοι τα λιμάνια του Πειραιά (ΟΛΠ), της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπόλοιπων λιμανιών. Το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης του πλέον αρμόδιου τρόπου αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου των λιμανιών μέσω της δημιουργίας ομάδων λιμένων που μετέπειτα θα αποκρατικοποιηθούν μέσω μιας σειράς συναλλαγών.

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει διορίσει ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους την Morgan Stanley και την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκρατικοποίηση.

lhmnos

Δώστε κι άλλη ανακεφαλαίωση «σύντροφοι» στην Πειραιώς και φροντίστε για μια καλή αμοιβή στην Morgan Stanley… Όταν «απομειωθεί» το χρέος δεν θα υπάρχει ούτε πέτρα πάνω σε τούτο το τόπο που να μην ανήκει σε κάποιο επενδυτή. Αλλά όπως και να γίνει πέτρες έχει πολλές ετούτος ο τόπος …

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *