Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

Μη φας Αλέξη θα έχουμε γλάρο …

21166696_150319a.limghandler
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου | http://www.hantzopoulos.gr

«Καλύτερη Ευρώπη» οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας κι έψεξε τον Βρετανό πρωθυπουργό που επέλεξε λιγότερη Ευρώπη στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο κορυφής.

Του ευχήθηκε μάλιστα και καλή τύχη (!!!), κάτι σαν συμπόνοια για το κακό που περιμένει τους Βρετανούς. Ποιο σούρεαλ δε γίνεται. Ποιο σούργεαλ είναι. Κάθε μέρα και περισσότερο.

Ξεπέρασε ως και την Γερμανίδα Καγκελάριο που βλέπει το πουλόβερ να ξηλώνεται με το δημοψήφισμα και τη βέβαιη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. και φρόντισε να δείξει διαλλακτικότητα και ανοχή. Αναγκαστικά και εν αναμονή για τα χειρότερα της συμμαχίας.

Ο κ. Τσίπρας όμως σταθερός. Θέλει περισσότερη Ευρώπη και έχει στόχο να την κάνει καλύτερη. Ο Αλέξης. Ακόμα και μόνος του. Και με θυσίες. Δικές μας.

Τι σημαίνει περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη; Περισσότερη λιτότητα, περισσότερη φτώχεια, μεγαλύτερη ανεργία, περισσότεροι θάνατοι και φράχτες. Φράχτες παντού. Στα κοινωνικά, τα πολιτικά, τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν κατάλαβε ακόμη περισσότερη Ευρώπη τι σημαίνει; Δεν βλέπει γύρω του τη κοινωνία που στενάζει και την Ελλάδα που βουλιάζει; 

Έχει την εντύπωση ότι η κοινωνία που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξέγερσης, βιώνοντας τη μεγαλύτερη κρίση από τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο και στα πρόθυρα ενδεχόμενου νέου, χέστηκε να κάνει την Ευρώπη καλύτερη;

Ας κάνει ένα δημοψήφισμα με καθαρό το ερώτημα όπως στη Βρετανία. Η απάντηση του λαού είναι δεδομένη: Έλα Αλέξη θα έχουμε γλάρο …

Akis Xenakis

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *