Μια καλή αρχή χθές βράδυ στο Σύνταγμα

15may-sintagma-inred-9

Το Σύνταγμα δεν γέμισε εχθές βράδυ ασφυκτικά. Δεν είχε τα χαρακτηριστικά μιας καθολικής διαμαρτυρίας όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τηλεόραση κράτησαν άλλη μια φορά τον κόσμο στο σπίτι. Η απογοήτευση και η αίσθηση της ήττας που καλλιεργείται μεθοδικά έχει αποδώσει το δίχως άλλο αποτελέσματα, χωρίς αυτό καθόλου να σημαίνει ότι θα συνεχίζεται, προς τέρψη των εμπνευστών και των σχεδιαστών της.

15may-sintagma-inred-10

15may-sintagma-inred.gr-05

15may-sintagma-inred-12

Στο Σύνταγμα όμως εχθές, όσοι κατέβηκαν δεν συμμετείχαν σε κανένα από τα γνωστά «μνημόσυνα» που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε, δυστυχώς, τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. Κυριάρχησαν οι νέοι, η αισιοδοξία, η αλληλεγγύη, η μουσική, οι συζητήσεις, τα χαμόγελα. Η πλατεία ζωντάνεψε μετά από χρόνια κι η αίσθηση που κυριάρχησε σε αυτή την «πρώτη» απόπειρα να ξαναγεμίσουν οι πλατείες ήταν ενθαρρυντική. Οι νέοι άνθρωποι θα σχεδιάσουν μόνοι και από τα κάτω το δικό τους δρόμο και θα εκφραστούν με το δικό τους τρόπο τις μέρες του αύριο που έρχονται και σίγουρα θα είναι και εντελώς διαφορετικές και απόλυτα ανατρεπτικές του παλιού και του χθες.

Π.Ε

 

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *