Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

Μία μηνιαία σύνταξη αφαιρείται με τις νέες μειώσεις

 

μειώσεις συντάξεων

2,5 εκ. συνταξιούχοι θα υποστούν νέα αφαίμαξη στα εισοδήματά τους και μάλιστα αναδρομικά. Οι νέες αυξημένες εισφορές υγείας σε κύριες και επικουρικές συντάξεις εφαρμόζονται οριζόντια οδηγώντας κάτω από τα όρια της φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Οι συντάξεις του Σεπτέμβρη που πιστώνονται στους λογ/μούς των δικαιούχων τέλη Αυγούστου θα περιλαμβάνουν και την αναδρομική μείωση από 1ης Ιουλίου, με τις αυξημένες κρατήσεις εισφορών υγείας στο 6% αντί του 4% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράδειγμα: Συνταξιούχος του ΙΚΑ με κατώτατη σύνταξη στα 520€ όπως διαμορφώνονται αυτές οι συντάξεις μέσα στο 2015 θα δει μείωση 10,4€ το μήνα, ήτοι 124,8€ στο έτος. Οι μειώσεις στις μεγαλύτερες συντάξεις φθάνουν έως και τα 60€/μήνα, ήτοι 720€/έτος.

Στις επικουρικές συντάξεις το σχέδιο της μείωσης είναι περισσότερο μακιαβελικό, αφού η μείωση με βάση το 6% στις εισφορές υγείας δεν θα υπολογιστεί επι του τελικού ποσού που λαμβάνει σήμερα ένας συνταξιούχος αλλά επι του αρχικού που ίσχυε πριν τις μειώσεις! Έτσι μια σημερινή επικουρική σύνταξη που κυμαίνεται γύρω στα 200 ευρώ θα έχει μειώσεις στην αρχική των 400 ευρώ (πριν τις μειώσεις) που θα φτάσουν τα 24€/μήνα, ήτοι 288/έτος.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αναλγησίας των πολιτικών διαχειριστών φτάνει να υπολογίσουμε ότι σε ένα χαμηλοσυνταξιούχο που λαμβάνει κύρια και επικουρική σύνταξη 8.640 ευρώ/έτος, οι νέες μειώσεις θα του αφαιρέσουν από το ισχνό εισόδημα 412€, ποσό σχεδόν ίσο με μια μηνιαία σύνταξη.

Εαν συνυπολογιστεί και η μείωση της αγοραστικής δύναμης μόνο απο τη μετάταξη στον υψηλό συντελεστή 23% των τροφίμων, όσο και την επιβολή ΦΠΑ που έχει σχεδιαστεί σε ασφάλειες, εισιτήρια κ.α., τότε οι μειώσεις στην ουσία θα απαιτήσουν και δεύτερη μηνιαία σύνταξη βυθίζοντας στη φτώχεια κια την απόγνωση εκατομμύρια απόμαχων της δουλειάς και της ζωής.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *