Δευτέρα , 24 Ιουνίου 2024

Μήπως είναι η ώρα να δοκιμάσουμε την γεύση του αλληλέγγυου παγωτού;

Συνάδελφοι στην εταιρία froneri, μην περιμένετε με απεργίες σε ένα κλειστό εργοστάσιο (αμυντικές κινήσεις) να πάρουν πίσω τις απολύσεις σας . Χρειάζονται ποιο επιθετικές πρακτικές και η πείρα των συναδέλφων της Αργεντινής έχει δείξει τον δρόμο που ονομάζεται «καταλαμβάνουμε, αντιστεκόμαστε, παράγουμε» έναν δρόμο που έχει πάρει το εργατικό κίνημα της Αργεντινής εδώ και 16 χρόνια  και έχουν καταφέρει να κάνουν τα αφεντικά να σκέπτονται πολύ καλά πριν κλείσουν τις επιχειρήσεις όταν κινδυνεύουν με άμεση κατάληψη.

Επίσης η πείρα της Γαλλίας με το εργοστάσιο pilpa παραγωγής παγωτού που καταλείφθηκε και παράγει πλέον βιολογικά παγωτά και τα διανέμει τοπικά και μάλιστα τα πηγαίνει πολύ καλά δείχνει πως όχι μόνο μπορούμε να απειλήσουμε με κατάληψη αλλά αν το παίζουν ανένδοτοι οι κεφαλαιοκράτες μπορούμε να το κάνουμε εμείς πολύ καλύτερα από αυτούς .

Το παράδειγμα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. που είναι σε διαδικασία μίας  δημιουργικής κατάληψης, όπου  αυτό μας επιτρέπει να είμαστε μέσα στο εργοστάσιο να παράγουμε αλληλέγγυα προϊόντα και να έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα εισόδημα  και να βλέπουμε και άμεσα την βελτίωση του. Καταφέρνουμε παράλληλα να κρατάμε την αξιοπρέπεια μας να είμαστε  ζωντανά κομμάτια του κινήματος και να μας επιτρέπεται πλέον να καθορίζουμε εμείς τις δίκες μας ζωές . Αυτά έχουμε καταφέρει και καλούμε και όλους τους εργαζόμενους της  froneri  μόνιμους και εποχικούς να σταθούμε δίπλα- δίπλα και να παλέψουμε από κοινού για τα ιδανικά μας . 

Για τον λόγο αυτό συνάδελφοι σας λέμε «μην μασάτε» αλλά δώστε μας την δυνατότητα να «γευτούμε» αλληλέγγυα παγωτά που τα έχουμε ανάγκη .

Γιατί για μας είναι η ώρα να δοκιμάσουμε την γεύση του αλληλέγγυου παγωτού . 

Συνέλευση εργαζόμενων Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ

Δείτε επίσης

Παλλαϊκό συλλαλητήριο, Πέμπτη 11/5 στις 7.00 μμ στα Προπύλαια

Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των μνημονίων. – Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *