Τετάρτη , 22 Μαΐου 2024

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ELLI-1

 

H συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Συρίας έχει αρχίσει! Ελληνική φρεγάτα παρακολουθεί ρωσικό υποβρύχιο – 

Να γιατί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος υπέγραψε σύμβαση 500 εκ. δολ. για τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών («P -3 Orion»)!
Θυμόμαστε όλοι ότι παρά τις προεκλογικές επιθέσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει τον εκσυγχρονισμό των παμπάλαιων πολεμικών αεροσκαφών «P-3 Orion», τελικά, μια από τις πρώτες του αποφάσεις, με την πλήρη στήριξη των τότε ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου και ΥΦΕΘΑ Ν.Τόσκα, ήταν η υπογραφή σύμβασης για την ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό των πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας («P -3 Orion»), με εργολάβο την αμερικανική εταιρεία «Lockheed Martin»!

P3-c-Orion-1
Τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροσκάφη κρίνονται απαραίτητα για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχή όπου η ελληνική άρχουσα τάξη θέλει να αναβαθμίσει τον ρόλο της. Για αυτό λοιπόν, τα αεροσκάφη αυτά που ως λόγος εκσυγχρονισμού τους προβάλλεται «η εθνική άμυνα», ανακαλούνται στο προσκήνιο από το παρκάρισμα τους που συντελέστηκε το 2009! Το κάθε αεροσκάφος “P -3 ” μπορεί να πετά επί 12 ώρες συνεχώς και να ελέγχει τεράστιες περιοχές του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. 
Τι ελέγχει; Από κινήσεις υποβρυχίων και πλοίων μέχρι μεταναστευτικές ροές! Αυτές τις υπηρεσίες προσφέρει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών και στο ΝΑΤΟ. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι άσχετες με το σύνολο των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και την ένταση των ανταγωνισμών.
Σε αυτό το εκρηκτικό τοπίο, όπου οι φόβοι γενικότερης ανάφλεξης ελλοχεύουν, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις δηλώνουν παρόν. Παρά τα ψέματα της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις παραπλανητικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου.
Από αυτή επομένως την σκοπιά εξετάζουμε και αξιολογούμε την είδηση σχετικά με την «αιφνιδιαστική» ανάκληση της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» που θα παρακολουθούσε ρωσικό υποβρύχιο! Που μεταξύ άλλων αποκαλύπτει και τον πραγματικό ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού… 
Όπως αποκάλυψε το ειδησεογραφικό  parapolitika.gr (αυτή είναι η υπογραφή του συντάκτη: Λ.Σ.Μ.) «Με έκτακτο, αιφνιδιαστικό, σήμα του ΓΕΝ προς τον κυβερνήτη της φρεγάτας «ΕΛΛΗ», διετάχθη αυτός να επιστρέψει το πλοίο του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, από όπου είχε αποπλεύσει προ ολίγης ώρας, προκειμένου να μεταβεί προς την περιοχή Κυθήρων – Ιονίου προκειμένου να «παραλάβει» από το Ιταλικό ναυτικό για διακριτική παρακολούθηση το νέο, σύγχρονο, ρωσικό υποβρύχιο “Rostov-on-Don”, που πλέει στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, νοτίως της Σικελίας. Το σήμα – συμφώνως με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας – απεστάλη, προφανώς «συμπτωματικώς», περίπου μία ώρα μετά την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ παρουσίαση της ειδήσεως από τα www.parapolitika.gr (17:36) και ενώ το σκάφος είχε αποπλεύσει και βρισκόταν στο δίαυλο της νήσου Ψυτάλλειας με την ακτή της Σαλαμίνος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της ανακλήσεως του σκάφους στη βάση του».
Αξίζει να επισημάνουμε ότι από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση για τα όσα αποκαλύπτονται. Σιγή. Απόλυτη σιγή…
Το αρχικό δημοσίευμα, του ίδιου συντάκτη στο parapolitika.gr, με τίτλο «Ελληνική φρεγάτα παρακολουθεί ρωσικό υποβρύχιο», ανέφερε τα εξής: 
«Απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνος μία φρεγάτα του Ελληνικού Στόλου προκειμένου να θέσει υπό τον διακριτικό έλεγχό της ένα Ρώσικο υποβρύχιο που τώρα κινείται στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου με ανατολική κατεύθυνση, αν αυτό θα εισέλθει στο Αιγαίο κατευθυνόμενο προς τη Μαύρη θάλασσα ή αντιθέτως θα κατευθυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο και κάποιο λιμάνι της Συρίας.
Πιο συγκεκριμένα, συμφώνως με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, πρόκειται για το νέο, σύγχρονο, ντηζελοκίνητο υποβρύχιο “Rostov-on-Don” του Ρωσικού Ναυτικού, κλάσεως “Improved Kilo” κατά την ονοματολογία του ΝΑΤΟ ή “Project 636”, συμφώνως με τους Ρώσους, το οποίο απέπλευσε από την Αγία Πετρούπολη με τελικό προορισμό τη μεγάλη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ στη Μαύρη θάλασσα. Το υποβρύχιο αυτό απέπλευσε προ 15νθημέρου περίπου από τα ναυπηγεία Admiralteiskiye της Αγίας Πετρουπόλεως, εκεί δηλ. όπου ναυπηγήθηκε, και κάνοντας τον γύρο της Ευρώπης εισήλθε προ ημερών, μέσω Γιβραλτάρ, στη Μεσόγειο. Κατά τραγική ειρωνεία της τύχης, η είσοδός του στη Μεσόγειο, συνέπεσε με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 από τους Τούρκους στη Συρία στις 24 του μηνός.
Αμέσως το ρωσικό υποβρύχιο τέθηκε υπό τη διακριτική παρουσία του ισπανικού αρχικώς και του ιταλικού ναυτικού στη συνέχεια και τώρα, συμφώνως με τις πληροφορίες μας, πλέει στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου παρακολουθούμενο από το ιταλικό ναυτικό. Θεωρητικώς στο ύψος των Επτανήσων αυτό θα το «παραδώσει» στην ελληνική φρεγάτα «ΕΛΛΗ» που αποπλέει σε λίγη ώρα από το Ναύσταθμο για τον σκοπό αυτό. Συμφώνως με το Διεθνές Δίκαιο, κάθε ξένο υποβρύχιο όταν πραγματοποιεί αβλαβή διέλευση από τα χωρικά ύδατα άλλης χώρας υποχρεούται να πλέει εν αναδύσει, με συγκεκριμένη και σταθερή πορεία και αναπεπταμένη ευκρινώς τη σημαία του”.
Από τα παραπάνω νομίζουμε ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει σαφή συμπεράσματα για τον πραγματικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Τι πραγματικά σημαίνει «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», εναντίον ποιου στρέφονται τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που στοχοποιούν τις ασύμμετρες απειλές-τον αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας δηλαδή. 
Ποια είναι η πραγματική ουσία των ανταγωνισμών και ποια η διάσταση της ελληνικής συμμετοχής, το εύρος και η ποιότητα της πολεμικής εμπλοκής που συστηματικά αποκρύπτεται από την κυβέρνηση και τα συστημικά μέσα.
Τέλος, τι ακριβώς εξυπηρετούν οι πολεμικοί εξοπλισμοί.
Αναγκαίο όσο ποτέ ένα σύγχρονο αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, που με το εργατικό διεθνιστικό του περιεχόμενο θα μπορέσει να μπλοκάρει τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τους εξοπλισμούς, απαιτώντας το κλείσιμο των βάσεων και την έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Αντικειμενικά η πάλη του λαού μας πρέπει να πάρει βαθύτερα αντικυβερνητικά, αντικρατικά και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *