Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ekpaideutikoi-thesaloniki

Συναδέλφισσες/οι,  τη ΔΕΥΤΕΡΑ (1-2-16), 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσ/νίκης ο  υπουργός Παιδείας και οι επιλεγμένοι εκπρόσωποι του, που έχουν αναλάβει τη διεκπεραίωση της συζήτησης του μνημονιακού , θα επιχειρήσουν να στήσουν εκδήλωση φιέστα και να προωθήσουν τις ακραίες νεοσυντηρητικές απόψεις που όλο και πιο συχνά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Αυτό που οι συνάδελφοι/ισσες εκπαιδευτικοί και φοιτητές στην Αθήνα δύο φορές  δεν τους το επέτρεψαν, τώρα το αποκεντρώνουν (Θεσ/νίκη 1/1 – Δράμα 2/1), το απομακρύνουν από το καυτό καζάνι της Αθήνας, γιατί  θέλουν με κάθε τρόπο να καταφέρουν να οργανώσουν κάποιες φιέστες για να μπορέσουν στη συνέχεια με επίφαση τη δημοκρατική συζήτηση που δήθεν  έγινε να περάσουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που φιγουράρουν  στα κείμενα του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

Στην προσπάθεια τους αυτή χρησιμοποιούν κάθε «κόλπο» κι αυτό φαίνεται καθαρά στον τρόπο που επιχειρούν να στήσουν τη φιέστα στη Θεσ/νίκη.

Καλούν σε εργάσιμη ώρα (12 το μεσημέρι) κι όχι απόγευμα όπως έγινε τις δύο προηγούμενες φορές στην Αθήνα. 

Καλούν τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων για να εξασφαλίσουν ακροατήριο σε ώρα εργασίας, που δε θα αρνηθεί εύκολα τη συμμετοχή του, δε θα διαμαρτυρηθεί.

Προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι κι άλλους φορείς που έχουν δείξει μέχρι τώρα πως είναι οι «λαγοί» των πιο συντηρητικών απόψεων  (π.χ. Μπουτάρης δήμαρχος Θες/νίκης που επανειλημμένα έχει μιλήσει για δίδακτρα, που οδήγησε τα σχολεία στη φτώχεια, που μιλά για τη συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη δημόσια εκπαίδευση..)

Είναι αναγκαίο να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το πρώτο βήμα του «διαλόγου» στη Θες/νίκη. Να μην τους αφήσουμε λίγες μέρες πριν τη μεγάλη απεργία για το ασφαλιστικό και τη ζωή μας, να προχωρήσουν τα σχέδια τους για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Να δηλώσουμε πως η δημοκρατία των κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων θα συνεχίσει να είναι παρούσα με μαζικούς κινηματικούς όρους ενάντια σε κάθε προσπάθεια οικοδόμησης του σχολείου της αγοράς και του κεφαλαίου.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης (φοιτητές –γονείς μαθητές –εκπαιδευτικοί) θα είναι τη Δευτέρα στο δημαρχείο Θες/νίκης και θα  δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους όσο αμφισβητούν και καταργούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Β’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                

b.syllogos.megas alexandros@gmail.com   

Πληροφορίες: Αγαπητός Θανάσης / τηλ. σχολείου: 2310310855 κιν.: 6976281776                           

                                                                          

 

Δείτε επίσης

Ένας χρόνος από την επιβολή του τρίτου βάρβαρου μνημονίου

Ένας χρόνος κλείνει από τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές του 2015 και την περιβόητη «δεύτερη ευκαιρία» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *