Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ

 

ekpaideusi

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΦΙΛΗΣ | ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ | ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ

Η διάταξη-συμπλήρωμα του επαίσχυντου νόμου 3848/2010 της ιέρειας του νεοφιλελευθερισμού Διαμαντοπούλου, που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί επαναφορά των πολιτικών  Αρβανιτόπουλου και Μητσοτάκη που έστειλαν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και επιχείρησαν να απολύσουν μόνιμους εκπαιδευτικούς. Η πρόταση του υπουργείου διαγράφει τον αγώνα των συναδέλφων μας αναπληρωτών σε κάθε γωνιά της χώρας, ανατρέπει τον προγραμματισμό τους (ειδικά όσων επέλεξαν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα σύμφωνα με το κίνητρο του διπλασιασμού των μορίων), θα δημιουργήσει κύματα αρνήσεων πρόσληψης (όσοι θα έχουν φτάσει τους 60 μήνες προϋπηρεσία) στις ακριτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές και θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις κοινωνίες της υπαίθρου, αφού τα περισσότερα σχολεία θα παραμένουν υποστελεχωμένα. Η στόχευση σαφής, οι αναπληρωτές διασπασμένοι, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ανίκανοι να προβάλλουν αντίσταση μέσα από συλλογικές διεκδικήσεις, προκειμένου να μετακινηθεί η συζήτηση από το μείζον και πραγματικά αναγκαίο που ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, δηλαδή την πάλη για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, στον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία υπό τη δαμόκλεια σπάθη της ανεργίας. 

Στην πραγματικότητα το υπ. Παιδείας υπόσχεται το Σεπτέμβρη ΜΗΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ  ΜΟΝΙΜΩΝ, πολύ λιγότερους διορισμούς αναπληρωτών [βλ. δηλώσεις Πελεγρίνη ότι έχουν απορροφηθεί 160 εκ. από το ΕΣΠΑ για προσλήψεις αναπληρωτών και απομένουν μόλις 190 εκ. μέχρι το 2020], σχολεία με χιλιάδες κενά σ΄ όλη τη χώρα, εντατικοποίηση και εργασιακή περιπλάνηση για τους μονίμους σε 3 και 4 σχολεία εντός και εκτός ΠΥΣΔΕ, πιθανότατα νέα αύξηση του διδακτικού ωραρίου, συγχωνεύσεις και καταργήσεις ειδικοτήτων και τμημάτων στα ΕΠΑΛ, καταργήσεις νηπιαγωγείων [βλ. μίνι πολυνομοσχέδιο που εντάχθηκε στο νόμο για την Έρευνα] κλπ!

Η στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ [ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ], που ενώ υποτίθεται ότι καταγγέλλει την πρόταση και προκηρύσσει κινητοποίηση στις 15/4, ταυτόχρονα «παζαρεύει» με το υπουργείο με τρόπο ντροπιαστικό για την Ομοσπονδία, πίσω από τις πλάτες ακόμη και του ΔΣ, κινείται σε λογική ολοκληρωτικής συνδιοίκησης – συνδιαχείρισης – κυβερνητικού συνδικαλισμού, κάνοντας κανονικά πλάτες στην κυβέρνηση και το υπουργείο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν η χαριστική βολή στις συντάξεις [μέσα από βαριές περικοπές στις επικουρικές και κύριες], η τελική αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος [μέσα από την απογείωση της φοροεπιδρομής], η διευρυμένη επίθεση στη λαϊκή κατοικία [μέσα από την παράδοση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων – πιθανότατα και των καταναλωτικών και των μικρομεσαίων με υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία- στα ακροβολισμένα distress funds], το ξεπούλημα όποιας δημόσιας πε­ριουσίας και πλούτου έχει απομείνει, επισπεύδονται και η ηγεσία της ΟΛΜΕ θα έπρεπε να οργανώνει την αντίσταση των εκπαιδευτικών για να αποτραπούν όλα αυτά. 

 

Παρασκευή 15/4, 11.30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Παλεύουμε για

  • Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου.
  • Κατάργηση του ν. 3848/10 και του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που απαξιώνει τις σπουδές και τα εργασιακά δικαιώματα των πανεπιστημιακών πτυχίων. Όχι στα «προσοντολόγια» σύμφωνα με τις εντολές του ΟΟΣΑ.
  • Κάλυψη τώρα όλων των κενών – Κανείς αναπληρωτής δεν περισσεύει.

 Να αποσυρθεί η πρόταση του Υπουργείου – Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *