Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

Νέος αρχηγός στην ΝΔ: Πολύς θόρυβος για το τίποτα

oikogeneia-mitsotaki
«Με στηρίζει ο πατέρας μου» δήλωνε περιχαρής ο Κυρ. Μητσοτάκης … «Αύριο θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής» δήλωσε προσερχόμενος να ψηφίσει ο υπερήλικος πατριάρχης της οικογένειας Κ.Μητσοτάκης …

 

Η Τρίτη ηλικία των ψηφοφόρων της ΝΔ αποφάσισε να εμπιστευτεί τη «νέα γενιά» κι έδωσε το προβάδισμα στην κούρσα της αρχηγίας στον κ. Κ. Μητσοτάκη. Ο νέος αρχηγός βεβαίως είναι παιδί από σπίτι. Ανανεώνει τη δυναστεία της οικογένειας Μητσοτάκη και οραματίζεται να συνεχίσει την παράδοση.

Θέσεις, προγράμματα και επιχειρήματα τα γνωστά. «όλα από την αρχή» (του τέλους), «ανανέωση», «όλοι μαζί» κ.λ.π. τετριμμένα, «θα αλλάξουμε την Ελλάδα», «είμαστε  μια εν δυνάμει κυβερνώσα παράταξη». Ένθερμος θιασώτης του φιλελευθερισμού, μνημονιακότερος των μνημονιακών, γνήσιο αντίγραφο του πατρός. Σχέδιο; Ποιο σχέδιο; Έχει η Μέρκελ σχέδιο και οι αγορές.

Η απέλπιδα προσπάθεια να αναστηθεί ο δικομματισμός δεν έχει καμία προοπτική. Μπορεί να φέρεται ικανοποιημένος και ο κ. Τσίπρας από το αποτέλεσμα, αλλά η κοινωνία που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και διαισθανόμενη τον κίνδυνο ενός τρίτου δεν αναζητεί κανένα άλλο «Παπανδρέου» στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, όπως ευελπιστεί ο ίδιος, προκειμένου να αξιοποιήσει την ευκαιρία της εκλογής του κ. Μητσοτάκη για να εκφράσει τη κεντροαριστερή συμμαχία απέναντι στην κεντροδεξιά του νέου αρχηγού της ΝΔ.

Ο Καραμανλής φαίνεται να έχει αντιληφθεί περισσότερο τη νέα πραγματικότητα και προτίμησε να παραμείνει «ανεξάρτητο εθνικό κεφάλαιο» περιμένοντας την ώρα που ενδεχομένως να αναζητηθεί η συμβολή του στην νέου τύπου διακυβέρνηση των οικουμενικών λύσεων όπου φαίνεται ότι έχουν καταλήξει οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί για το Ελληνικό προτεκτοράτο, με τη δική τους επιτροπεία αναμφισβήτητα.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά κι ο χρόνος που θα αναπτυχθούν τα νέα δεδομένα διακυβέρνησης βραχύς. Ο λαός είναι η μόνη αστάθμητη παράμετρος που μπορεί να ορίσει και να επιβάλλει νέους συσχετισμούς και ανατροπές στα σχέδια της ισοπέδωσης που του επιφυλάσσεται και σύσσωμο χωρίς καμία αμφιβολία την  υπηρετεί το υφιστάμενο παλαιό και «νέο» πολιτικό προσωπικό με τις οδηγίες της εσπερίας.

Από την ΝΔ δεν αναμένονται εξελίξεις. Ο δικομματισμός τελείωσε και δεν εξυπηρετεί κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης, για τον οποίο θα δαπανήσουν πολύ μελάνι τα ΜΜΕ αυτές τις μέρες ευκαιρίας δοθείσης – και για πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα κατά την γνωστή πρακτική τους –  ήρθε για να παρέλθει όπως και η τρίτη ηλικία αναπότρεπτα, που τον εξέλεξε.

 

 

Δείτε επίσης

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Η καθημερινή «διαπραγμάτευση» κι όλοι μαζί οι κυβερνητικοί «διαπραγματευτές» και καρεκλοκένταυροι της εξουσίας που παρελαύνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *