Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

ΝΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Libya-WAR-1
Reuters/Zohra Bensemra |http://www.theatlantic.com/photo/2011/05/three-months-of-civil-war-in-libya/100074/

Οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να χτυπήσουν ξανά την Λιβύη | Καθοριστικός, για μια ακόμη φορά, ο ρόλος της Ελλάδας –

Πληθαίνουν καθημερινά τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης ετοιμάζονται συστηματικά να επέμβουν και με χερσαίες δυνάμεις αυτή τη φορά, εναντίον του πολύπαθου λαού της Λιβύης, που σπαράσσεται από έναν βάρβαρος εμφύλιο πόλεμο, τον οποίο προκάλεσε η επέμβαση της Συμμαχίας των Προθύμων Ιμπεριαλιστών το 2011, πάλι με την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και βάσεων.

Libya-WAR-2
AP Photo/Bernat Armangue |http://www.theatlantic.com/photo/2011/05/three-months-of-civil-war-in-libya/100074/

 

Τώρα και καθώς φαίνεται το ISIS να ηττάται στην Συρία, οι δυνάμεις της Δύσης, που εξαιτίας της παρατεταμένης εμφύλιας σύγκρουσης αδυνατούν να εκμεταλλευτούν ή καλύτερα να λεηλατήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τον πλούτο της χώρας, μελετούν εκ νέου να επέμβουν. Πάλι με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει ανάλυση ενσωματωμένων διανοούμενων και δημόσια τοποθέτηση ευρωπαίου ή αμερικανού πολιτικού που να μην κάνει λόγο για την αύξηση της παρουσίας μαχητών του ISIS στην περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Διοικητής της AFRICOM περίπου 4.000 έως 6.000 χιλιάδες τζιχαντιστές βρίσκονται στην Λιβύη κάτι που με βάση περσινές αξιολογήσεις σημαίνει ότι έχουν διπλασιαστεί σε αριθμό τους τελευταίους 12 με 18 μήνες. Αυτά τα δεδομένα παπαγαλίζουν όλοι τους…

Μάλιστα, για να δικαιολογήσουν τον “νέο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” που προβλέπει ένταση των κατασταλτικών μέτρων στις καπιταλιστικές μητροπόλεις και επέμβαση του Στρατού στη πολιτική ζωή, υπέρογκα εξοπλιστικά συμβόλαια και νέες παραγγελίες στη βιομηχανία ασφάλειας, επιστροφή της στράτευσης εφέδρων ακόμη και γυναικών, επιτάχυνση συγκρότησης Ευρωστρατού που θα δρα εντός και εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, συσχετίζουν τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στην Λιβύη, με το προσφυγικό ζήτημα και τις τελευταίες επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο.  

Libya-WAR-3

 

Έχουμε μπροστά μας ένα νέο καπιταλισμό, που απαιτεί και διαμορφώνει ένα νέο κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης για να επιβάλλει τους σύγχρονους όρους εκμετάλλευσης-καταπίεσης της εργατικής τάξης.  Που απαιτεί και συγκροτεί με διαφορετικό τρόπο τις πολεμικές και κατασταλτικές του δυνάμεις για να εφαρμόσουν τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που στρέφονται κυρίως εναντίον μη κρατικών εχθρών και αντιπάλων, τις λεγόμενες ασύμμετρες απειλές, τον εσωτερικό εχθρό! Επιχειρώντας να συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος Ισλαμοφοβίας και Κοινωνικής Ανασφάλειας, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της τρομοκρατικής υστερίας.

Μετά το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες η Ευρώπη βλέπει πλέον το θέμα «της ασφάλειας» πιο σοβαρά από ποτέ ως εκ τούτου η Λιβύη είναι προτεραιότητα για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, τονίζουν τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης και οι συντηρητικές  δεξαμενές σκέψης. Όπως δήλωσε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ Κέντερς “Θα υποστηρίξουμε τη νέα λιβυκή κυβέρνηση, το λέω αυτό για να τονίσω για άλλη μια φορά ότι το θέμα της ασφαλείας είναι πολύ σημαντικό για κάθε χώρα και εννοείται και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θέλει να προστατεύσει τους πολίτες της από τρομοκρατικές επιθέσεις”.

 

Τη βεβαιότητα εκδήλωσης ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην Λιβύη εντείνει ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς, εκπρόσωπος της χώρας που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των “έξι” υπουργών εξωτερικών στην Ελλάδα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι “το θέμα αυτό είναι υψηλής προτεραιότητας. Σε όλες τις συναντήσεις το έχουμε αναδείξει ως προτεραιότητα.”

 

Τις προηγούμενες ημέρες ο Ολλανδός ΥΠΕΞ Κέντερς ανέδειξε από την Αθήνα το γεγονός ότι η ΕΕ συνεργάζεται ήδη με την Ιταλία, για το ενδεχόμενο πολιτικής αλλά και στρατιωτικής παρέμβασης. “Με την Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες, συνεργαζόμαστε για τη Λιβύη”, είπε χαρακτηριστικά. “Ήδη η συνεργασία έχει κάποια θετικά αποτελέσματα, βλέπουμε ότι εμφανίζεται στο προσκήνιο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας”, δήλωσε.  Είναι γεγονός ότι η Ιταλία έχει υποσχεθεί να στηρίξει μια αποστολή στη Λιβύη αλλά για να υλοποιηθεί η αποστολή ιταλικών στρατευμάτων η Ιταλία έχει θέσει τους δικούς της όρους συμπεριλαμβανομένου και ενός ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου ζητάει ασφάλεια στην Τρίπολη… πριν αναπτύξει ιταλικά στρατεύματα!

Έτσι λοιπόν, μπορεί ο διεθνής τύπος να καταγράφει ήδη τη δράση ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας και ενδεχομένως της Ιταλίας στην Λιβύη, συχνά ως εκπαιδευτές και σε ρόλο συμβούλου, αλλά και η στάση της ιταλικής κυβέρνησης που περιγράψαμε, αποδεικνύει αφενός το ανέτοιμο των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αφετέρου τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν σε μια χερσαία επέμβαση μεταξύ συγκρουόμενων φυλών. Και οι Αμερικανοί θυμούνται ότι στην Σομαλία πήγαν το 1992 λες και κινηματογραφούσαν ταινία του Χόλυγουντ, για να φύγουν τελικά κακήν κακώς, έχοντας απολέσει μέλη των πιο φημισμένων Ειδικών τους Δυνάμεων και των πολυδιαφημισμένων πολεμικών μέσων. Εκεί εξάλλου έχασε την ζωή του και Έλληνας στρατιωτικός!

Libya-WAR-4
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2049108/Libya-wars-stand-Sirte-Pictures-city-shelled-smithereens.html

 

Όμως ο ελληνικός αστικός κόσμος δεν έχει τέτοιου είδους ενδοιασμούς, δεν διακατέχεται από ευαισθησίες. Υπολογίζει μόνο τα κέρδη, την γεωπολιτική αναβάθμιση, τα συμβόλαια που μπορούν να εξασφαλίσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες. Όπως το 2011, το ελληνικό κράτος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βάρβαρη επέμβαση, έτσι και τώρα, όχι μόνο συνεκπαιδεύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις, αλλά δηλώνει παρόν στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Τους λόγους αποκαλύπτει η ναυαρχίδα της αμερικανικής προπαγάνδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post σε περίπτωση που επιλέξουν τα αεροπορικά χτυπήματα οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα πρέπει να ζητήσουν την άδεια των γειτονικών χωρών για να ξεκινήσουν πτήσεις, είτε επιτήρησης είτε για αεροπορικές επιδρομές με στόχο τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που είναι συγκεντρωμένοι στην Σύρτη. Δεδομένου λοιπόν ότι η Τυνησία και η Αλγερία αρνούνται να συνεργαστούν αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν από αλλού βοήθεια για επανδρωμένες ή μη επανδρωμένες αποστολές. Όπως αναφέρει η Washington Post οι επιλογές των ΗΠΑ δεν είναι πολλές, μένουν μόνο οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ιταλίας, της Ισπανίας και βεβαίως της Ελλάδας.

Και φυσικά η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων  στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες έχει και συνέχεια και συνέπεια. Σχετικό άρθρο αποκάλυπτε στις 29/1/2016 «Οι ΗΠΑ καλούν την συμμαχία του ΝΑΤΟ να βοηθήσει στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή, στέλνοντας αναγνωριστικά αεροσκάφη στην περιοχή, αποκάλυπτε. «Οι ΗΠΑ μας  να βοηθήσουμε στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, στέλνοντας αναγνωριστικά αεροσκάφη. Θα εξετάσουμε το αίτημα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας, Γιενς Στόλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. Το πρόγραμμα αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS (όπως αποκαλείται) του ΝΑΤΟ, θα ελέγχει τον εναέριο χώρο σε ακτίνα μεγαλύτερη των 400 χιλιόμετρων, δίνοντας έτσι πληροφορίες μέσω των ψηφιακών συνδέσεων.

Σημείωση: ποια είναι η σημαντικότερη βάση  αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS του ΝΑΤΟ στην περιοχή;

Το Άκτιο! Για όσους αναρωτιούνται αν έχουν εμπλοκή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και για όσους υποκριτικά υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα εγκλήματα εις βάρος των λαών!

 

Όμως μια ακόμη απάντηση στο ερώτημα εμπλοκής της Ελλάδας σε περίπτωση επέμβασης στη Λιβύη δίνει η διεξαγωγή της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2016». Τη μέρα που δικαστές σε διατεταγμένη υπηρεσία καταδικάζουν με 2 χρόνια φυλακή το μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί καταγγείλαμε τα καψόνια και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των στρατευμένων, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοίνωνε τη διεξαγωγή της Πολυεθνικής Αεροπορικής Διακλαδικής Άσκησης «Ηνίοχος 2016», με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς του κράτους δολοφόνου Ισραήλ, των ΗΠΑ και Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές [Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης (Counter Air Operations), Αποστολές Επιθετικής Σάρωσης (Fighter Sweep), Επιχειρήσεις Εναντίον Δυνάμεων Επιφάνειας (Anti Surface Force Air Operations), Επιχειρήσεις Υποστήριξης – Αεροπορικής Αναγνώρισης, Επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε Περιβάλλον Μάχης (Combat Search and Rescue), Αποστολές Στρατηγικής Επίθεσης, Άμεση Καταστολή Στόχων (Time Sensitive Targets)], σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ημέρα και νύκτα.

 

Αν επομένως δεν σας απάντησαν ούτε τα σενάρια της άσκησης, ας σταθούμε τότε στη δημόσια τοποθέτηση του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας  και κατόχου της Έδρας ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές ‘Θουκυδίδης’, Ηλία Κουσκουβέλη, ο οποίος όχι μόνο θεωρεί δεδομένη την εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και σε Έκθεση που έχει συντάξει η έδρα “Θουκυδίδης” στο τέλος του 2015, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η Αίγυπτος (όπως και η Ελλάδα) θα είναι κρίσιμη πολιτικά και στρατηγικά στην αντιμετώπιση των οπαδών του Ισλαμικού Κράτους. στη Λιβύη”.

 

Έτσι λοιπόν, ενώ οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, με την συνδρομή δημάρχων-νοικοκυραίων και εγκληματιών Ναζιστών της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνουν πρόσφυγες-μετανάστες, τους φυλακίζουν στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, προχωρώντας σε διαλογή και Απέλαση τους με πρώτο σταθμό τις φυλακές της Τουρκίας, που συνήθως τους Απελαύνει με την σειρά της στις χώρες καταγωγής τους π.χ. Αφγανιστάν, Πακιστάν.

Libya-WAR-5
Reuters – ZOHRA BENSEMRA| https://ushypocrisy.com/2013/09/09/in-syria-as-in-libya-the-united-states-is-not-on-the-peoples-side/

 

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με την καθοριστική εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βάσεων ετοιμάζονται να μετατρέψουν μια ακόμη χώρα σε Αφγανιστάν. Εκεί, ο αριθμός των απωλειών μεταξύ των αμάχων κατέγραψε ιστορικό υψηλό για έβδομη συναπτή χρονιά το 2015, όταν πάνω από 11.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, σύμφωνα με δεδομένα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Μάουρερ, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ),  σημείωσε πρόσφατα ότι οι Αφγανοί αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, πίσω από τους Σύρους.  “Αυτό δείχνει πως η χρόνια βία και ανασφάλεια και η μόνιμη μη προβλεψιμότητα του πολέμου ωθεί τους ανθρώπους πέραν των ορίων τους”, σημείωσε ακόμη.

Σε δύο μηνύματά του μέσω Twitter ο Μάουρερ ανέφερε χαρακτηριστικά πως “το συμπέρασμα” που εξήγαγε έπειτα από μία εβδομάδα στο Αφγανιστάν είναι πως πρόκειται “για μια σύρραξη που έχει ξεχαστεί, για μια σύρραξη που αγνοείται”.

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα “αψηφά τη λογική:

όσο περισσότερα θύματα υπάρχουν στο Αφγανιστάν, τόσο λιγότερη προσοχή δίνεται στη χώρα”, υπογράμμισε ο Μάουρερ στη δεύτερη ανάρτησή του.

Αυτά είναι τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Αυτά είναι τα εγκλήματα των ελληνικών κυβερνήσεων και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δείτε επίσης

«Η Ρωσία συνένοχη στα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας»

H ανακοίνωση των Μονάδων Προστασίας του Λαού – YPG –  «Ο τουρκικός στρατός κατοχής επιτέθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *