Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

«NuitDebout» και στην Ελλάδα

NuitDebout-01

Οι πλατείες του κινήματος «NuitDebout» κρατάνε τις αντιστάσεις στην εργασιακή βαρβαρότητα που επιχειρείται τώρα να περάσει η «φίλη» γαλλική κυβέρνηση με «προεδρικά διατάγματα». Κάτι μας θυμίζει αυτό; Οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν εχθές στην κυριολεξία με δακρυγόνα τους διαδηλωτές στη γαλλική εθνοσυνέλευση, χωρίς όμως να περιορίσουν την ορμή και την αποφασιστικότητα τους.

NuitDebout-03jpg

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει τον αντεργατικό νόμο «Κομρί» που διευκολύνει τις απολύσεις, καταργεί το 35/ωρο και περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δεδομένων των αντιδράσεων από βουλευτές της αριστερής πτέρυγας, επιχειρεί να περάσει την αντεργατική νομοθεσία με προεδρικά διατάγματα.

NuitDebout-06

NuitDebout-02

NuitDebout-04

NuitDebout-09

 

NuitDebout-08
“NuitDebout” – Lyon, 11 Μάη, © Franck Giroud – http://france3-regions.francetvinfo.fr

Η μετάλλαξη  της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού αποτελεί τη νέα πραγματικότητα της ΕΕ των τραπεζών, των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων τους.  

NuitDebout-10
https://news.vice.com/es/article/reforma-laboral-francia-decreto-manuel-valls-manifestaciones

Η Κυριακή 15 του Μάη έχει οριστεί πανευρωπαϊκά ημέρα διαμαρτυρίας και αντίστασης με αντίστοιχη αποδοχή και συμμετοχή των κινημάτων από τα κάτω σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν ανακοινωθεί συμμετοχές από 22 πόλεις στη χώρα. Στο Σύνταγμα καλούν συλλογικότητες και συνελεύσεις στην Αθήνα.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *