Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024

Ο Καναδάς δεν έχει φράχτη …

a-messinis-013-1

1.000 πρόσφυγες από τη Συρία πετάνε με ασφάλεια κάθε μέρα για Καναδά όπως μας πληροφορεί CIJ NEWS.

Η κυβέρνηση του Τρουντό έχει θεση σε εφαρμογή από  την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, το σχέδιο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, για την επανεγκατάσταση 25.000 προσφύγων από τη Συρία 25.000 στον Καναδά μέχρι το τέλος του έτους.

Τρεις καθημερινές πτήσεις από Αμμάν της Ιορδανίας μεταφέρουν κάθε μέρα 1.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε Τορόντο, Μόντρεαλ, Έντμοντον και τη στρατιωτική βάση στο Trenton, Οντάριο. Η Air Canada προσέφερε τη βοήθειά της στην αερομεταφορά των προσφύγων από τη Συρία.

Η Καναδική κυβέρνηση αλλά και ιδιώτες χορηγοί καλύπτουν όλα τα έξοδα. Στους πρόσφυγες χορηγείται υγειονομική περίθαλψη και παροχές υγείας για τους πρώτους τρείς μήνες μέχρι την οριστική επανένταξή τους.

Οι πρόσφυγες θα μείνουν για τουλάχιστον 3 μήνες σε «Ενδιάμεση τοποθεσία «Lodging» ως μέρος της διαδικασίας της «κοινοτικής ολοκλήρωσης». 6.000 από αυτούς αναμένεται να μετεγκατασταθούν στο Κεμπέκ.

Εμείς εδώ, μια χώρα που έχει ζήσει την προσφυγιά, εμείς που όταν βρεθήκαμε πρόσφυγες στη Συρία βρήκαμε όλα τα σπίτια ανοιχτά, εμείς με την «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση, υποχρεώνουμε τους πρόσφυγες – όσους είναι τυχεροί και δεν χάθηκαν στη θάλασσα- να πληρώνουν το εισιτήριο στα πλοία που τους μεταφέρουν από τα νησιά, να κοιμούνται στις πλατείες της Αθήνας πεινασμένοι και χωρίς καμία υγειονομική παροχή, κι όσοι μπορούν ακόμη να πληρώσουν τα ναύλα επιβιβάζονται σε λεωφορεία που τους μεταφέρουν μέχρι τα σύνορα για να περάσουν απέναντι κι όποιος ζήσει …

Δείτε το φωτογραφικό οδοιπορικό στη Συρία /https://www.inred.gr/fotografiko-odoiporiko-sti-syria/ 

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *