Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024

Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Γράφει ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης * –

Η αναγκαιότητα της  φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών στους Δήμους της βόρειας Αττικής, η ρατσιστική και ξενοφοβική αντίληψη των Δημοτικών Αρχών της περιοχής και η υποκρισία της Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ. Ε. Δ. Ε. Γ. Πατούλη

Πριν από λίγους μήνες με κωδωνοκρουσίες και πανηγυρισμούς ανακοίνωνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ. Ε. Δ. Ε. κος Γ. Πατούλης τη μεγαλειώδη νίκη του, το γεγονός ότι κατάφερε να εξαιρεθεί ο Δήμος Αμαρουσίου από το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών από τις χειμαζόμενες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Πέρα από το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύονται απροκάλυπτα τα αισθήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού η δημοτική αρχή Πατούλη, χωρίς να αντιμετωπίσει καμία ουσιαστική αντίδραση στην απόφασή της αυτή (εκτός από κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις κάποιων παρατάξεων της μείζονος μειοψηφίας, που έμοιαζαν περισσότερο να συμφωνούν με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου) ακόμα χειρότερα αρνείται κατηγορηματικά να συζητήσει, εδώ και πολύ καιρό, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την πρόταση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ για παραχώρηση χώρων από το Δήμο Αμαρουσίου για τη φιλοξενία προσφύγων και την ένταξη των παιδιών τους στα σχολεία της πόλης.

Από κοντά και δημότες του Δήμου Κηφισιάς οι οποίοι θεωρώντας μεγάλη απειλή για την Κηφισιά τη φήμη ότι ενδέχεται να φιλοξενηθούν σε ακατοίκητο ερείπιο της πόλης μερικές δεκάδες ανήλικοι ορφανοί πρόσφυγες και σύμφωνα με την www.kifisianews.gr, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Πολιτείας, αρκετοί πολίτες της Κηφισιάς προσέτρεξαν (στο συγκεκριμένο κάλεσμα) καταγγέλλοντας και  δηλώνοντας έμπλεοι οργής ότι θα αγωνιστούν με όλα τα μέσα για να προστατέψουν την αριστοκρατική φυσιογνωμία της πόλης που κινδυνεύει να υποβαθμιστεί από τα ορφανά.

Απειλή επίσης θεώρησαν την υπόθεση να συνυπάρξουν αυτά τα παιδιά των πολέμων και της δυστυχίας με τα παιδιά τους στα ίδια σχολεία, θεωρώντας ότι  δεν είναι δυνατόν η κοινωνία της Κηφισιάς να δημιουργήσει παρόμοιες δομές φιλοξενίας. Ενδεχομένως μια άλλη υποβαθμισμένη περιοχή, είπαν, αλλά η Κηφισιά ποτέ! Το θέμα μάλιστα αναμένεται να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς. 

Τόσο μίσος, τόσος φόβος, τόση απανθρωπιά και τόση υποκρισία… …κατά τα άλλα όλοι αυτοί και ο κος Δήμαρχος Αμαρουσίου μετά της συζύγου του ως «αγαθοί» και «φιλεύσπλαχνοι» χριστιανοί προστρέχουν με κάθε ευκαιρία στις εκκλησίες και τις θρησκευτικές τελετές προσευχόμενοι για τη σωτηρία των ψυχών τους και των δημοτικών τους θώκων μέσω της ψηφοθηρίας του χριστεπώνυμου πλήθους με το οποίο συναγελάζονται και ομόθυμα και ομόψυχα εξυμνούν τον κύριο υμών Ιησού Χριστό! Ας γνωρίζουν καλά ότι δεν ξεγελούν κανέναν με την υποκρισία τους και τους αφιερώνουμε το παρακάτω:

…δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, τὸν ἐκ βρέφους ὡς ξένον ξενωθέντα ἐν κόσμῳ·

δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ὁμόφυλοι μισοῦντες θανατοῦσιν ὡς ξένον·

δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ξενίζομαι βλέπειν τοῦ θανάτου τὸ ξένον·

δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὅστις οἶδεν ξενίζειν τοὺς πτωχούς τε καὶ ξένους· …

Επιβάλλεται να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου η πρόταση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ για την παραχώρηση χώρων από το Δήμο Αμαρουσίου για τη φιλοξενία – προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι πρέπει να διαμοιραστούν σε όλους τους Δήμους της χώρας και να πάψουν να ζουν σε στρατόπεδα (συγκέντρωσης) φιλοξενίας προσφύγων αποκτώντας κανονικούς όρους ζωής με απόλυτη ανοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητά τους και ένταξη των παιδιών τους στις σχολικές δομές (πρωινά σχολεία) των δήμων που θα τους φιλοξενήσουν. 

Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση στο θέμα εντείνει τις ήδη ανερχόμενες τάσεις ξενοφοβίας και ρατσισμού στις αντιλήψεις της κοινής γνώμης και δημιουργεί περιοχές «γκέτο», όπου εγκαθίστανται τα στρατόπεδα (συγκέντρωσης) φιλοξενίας των προσφύγων, συμβάλλοντας στην εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού» του φασισμού και του ρατσισμού.

  • Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Δάσκαλος του 1ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, τέως Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου (εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ) 

 

Δείτε επίσης

Ποιος έχασε την τσίπα για να τη βρει η Περιφέρεια Αττικής;

Τις τελευταίες μέρες η Περιφέρεια Αττικής διαφημιζει (και πάλι…) τη δήθεν αντίθεσή της στις ιδιωτικοποιήσεις. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *