Ο τρόμος κέρδισε στην Τουρκία

HDP-1

Με 200 νεκρούς τους τελευταίους πέντε μήνες, εκατοντάδες διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις, ο Σουλτάνος Ερντογάν κατάφερε να εξασφαλίσει τελικά την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή με ποσοστό 49,4% που του εξασφαλίζει 316 βουλευτές από τους 550 της Τουρκικής βουλής.

Παρά ταύτα το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), συμμαχία της αριστεράς και των Κούρδων απέσπασε το 10,7%, σπάζοντας φράγμα του 10% για την είσοδό του στη Βουλή, με 59 βουλευτές. Η βία και η νοθεία στοίχισαν αυτή τη φορά στο HDP κοντά στο 1.000.000 ψήφους.

Από την πλευρά του ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς εκτίμησε με δηλώσεις του ότι η εκλογική διαδικασία δεν ήταν δίκαιη, ούτε και ελεύθερη. Όπως τόνισε, το κόμμα του «δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία, αλλά προσπάθησε να προστατεύσει τους νέους μας απέναντι σε δολοφονίες».

O Σελαχατίν Ντεμιρτάς επικεφαλής του HDP σε δηλώσεις του κατήγγειλε την εκλογική διαδικασία σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο «δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία, αλλά προσπάθησε να προστατεύσει τους νέους μας απέναντι σε δολοφονίες».

Κατά τα λοιπά: Οι  «γκρίζοι λύκοι» (ΜΗΡ), απέσπασαν το 12% εξασφαλίζοντας 41 έδρες, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) απέσπασε ποσοστό  25,4% και 134 βουλευτές στη βουλή.

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *