Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024

OI “ANONYMOUS” ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ [VIDEO]

anonymus-war

Με νέο βίντεο οι Anonymous προειδοποιούν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο: Σύμφωνα με την ομάδα Anonymous, ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών, καθώς όπως αναφέρουν, το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους Βρετανοί, ετοιμάζονται να κινηθούν προς την Πολωνία, σε μια μεγαλειώδη στρατιωτική συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ που έχει γίνει ποτέ στα ρωσικά σύνορα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Επιπλέον, το σενάριο αυτό ενισχύει το γεγονός της διεξαγωγής ασκήσεων έκτακτης ανάγκης, το οποίο ολοκληρώθηκε από πλευράς Ρωσίας με την κινητοποίηση 40 εκατομμυρίων πολιτών, μετά από απόφαση του Ρώσου προέδρου Πούτιν, ώστε να υπάρξει μια σχετική προετοιμασία για έναν ενδεχόμενο πυρηνικό ή βιολογικό πόλεμο. Τέλος, κάνουν αναφορά και στον υπουργό Άμυνας της Κίνας, ο οποίος σε δηλώσεις του μίλησε για τον έλεγχο πυρηνικών όπλων.

Τα παραπάνω αξίζει να μελετηθούν σε συνδυασμό με την αλλαγή του Ρωσικού Πολεμικού δόγματος

Το νέο δόγμα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής: «Η Ευρώπη αποτελεί απειλή για την ασφάλειά μας»

Σε διάταγμα του ο Β.Πούτιν αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση επιδιώκει, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπονομεύσει την περιφερειακή και συνολική σταθερότητα».
«Αντίθετα με ορισμένους ξένους συναδέλφους μας που βλέπουν τη Ρωσία σαν αντίπαλο, εμείς δεν αναζητούμε ούτε ποτέ αναζητήσαμε εχθρούς», είχε δηλώσει ο Πούτιν στην καθιερωμένη ομιλία του στο τέλος του χρόνου, την οποία εκφώνησε την 1η Δεκεμβρίου. «Εμείς έχουμε ανάγκη από φίλους»
.
Η δυτικών συμφερόντων γαλλική εφημερίδα Le Monde, αναφέρεται εκτενώς στο διάταγμα αυτό:
«Πρόκειται για ένα κείμενο 38 σελίδων, το οποίο πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, και στο οποίο υπάρχουν 70 φορές η λέξη «ασφάλεια» και 25 φορές η λέξη «απειλή». Στο κείμενο αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση κατηγορείται για «γεωπολιτική επέκταση» καθώς και ότι αναζητά, από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες, «να υπονομεύσει την περιφερειακή και συνολική σταθερότητα», γράφει η Le Monde.Πρόκειται για ένα διάταγμα το οποίο έχει στόχο να αναθεωρήσει το δόγμα εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, το οποίο χρονολογείται από το 2013.
war
[…]
Τέλος, ενδεικτική των προβληματισμών αλλά και των απόψεων που αναπτύσσονται ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στους υπουργούς Εξωτερικών στις Βρυξέλλες με θέμα την ασφάλεια στον ευρωατλαντικό χώρο και την προσέγγιση που θα πρέπει να ακολουθήσει το ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας.
.
Ο κ. Κοτζιάς, κατά την παρέμβασή του, τόνισε ότι υπάρχουν εγγενείς αντιφάσεις και αντιθέσεις στα φαινόμενα, οι οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη. Χαρακτηριστικά ανέφερε το γεγονός ότι η Ρωσία είναι μία “αδύναμη δύναμη”
Είναι δύναμη και διεκδικεί, αλλά είναι αδύναμη και δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτό που θέλει. Και είναι μία αναθεωρητική δύναμη που θέλει να αλλάξει τις δομές του διεθνούς συστήματος αλλά δεν είναι σε θέση να το κάνει. Αυτό εξηγεί, όπως τόνισε, τη συμπεριφορά της.
Ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε κριτική στην κακή συνήθεια και πρακτική που ακολουθείται στις νατοϊκές συναντήσεις να λέγονται από όλους τα ίδια και να αποφεύγουν όλοι να απαντήσουν στον πυρήνα των ζητημάτων. Αυτό, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, το είδαμε χαρακτηριστικά με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.
.
Το ίδιο, σημείωσε, συμβαίνει και με τη Ρωσία. Δεν απαντάμε στο κεντρικό ερώτημα εάν θέλουμε και θεωρούμε τη Ρωσία μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας. Στον Ψυχρό Πόλεμο, παρ’ όλη την αντιπαλότητα και διαπάλη των συστημάτων, η Σοβιετική Ένωση ήταν μέρος του Ελσίνκι, μιας αρχιτεκτονικής δομής ασφάλειας. Το κεντρικό ερώτημα σήμερα, όπως επισήμανε, είναι εάν θέλουμε να φτιάξουμε μία δομή ασφάλειας ενάντια στη Ρωσία ή μια κοινή δομή ασφάλειας της Ευρώπης με τη Ρωσία.
Υπογράμμισε ότι το άλλο στοιχείο της συμπεριφοράς της Ρωσίας είναι στο near abroad (το εγγύς εξωτερικό), ότι δηλαδή στην περιφέρειά τους οι Ρώσοι δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά όπως σε μακρινές χώρες. Δεν επιθυμούν να αλλάξουν τα σύνορα της Γαλλίας ή της Ισπανίας. Το εγγύς εξωτερικό τους όμως το θεωρούν προνομιακό πεδίο ελέγχου τους. Κάτι που στη Δύση, όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, δημιουργεί διάσταση απόψεων ως προς την πολιτική έναντι της Ρωσίας, διότι αυτός που δεν βρίσκεται στο near abroad θεωρεί ότι είναι υπερβολικές οι ανησυχίες των χωρών που είναι στο near abroad της Ρωσίας.
.
Όλες οι παραπάνω εξελίξεις μας θέτουν ένα πολύ κρίσιμο καθήκον. Αυτό της ανασυγκρότησης του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στο επόμενο διάστημα θα λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *