Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

loyer-thess

Δικηγόροι της «Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων» με παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, μαζί με μέλη ανοιχτών συνελεύσεων και αλληλέγγυων διέκοψαν τη διαδικασία των πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί για εχθές Πέμπτη.

Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας μίλησε αναλυτικά για τις αλλαγές που φέρνει από το 2016 ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Δεν θα επιτρέψουμε να βγει στο σφυρί κανένα σπίτι δήλωσαν στην παρέμβασή τους μαζί με όλες τις συλλογικότητες που συντονίζονται από κοινού ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι θέσεις της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων για το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΚΠολΔ χειροτερεύει τη θέση των διαδίκων και των δικηγόρων και καθιστά πιο επισφαλή την απονομή δικαιοσύνης προς όφελος των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών.

– Καταργεί την εμμάρτυρη απόδειξη, την αμεσότητα της δίκης και τα πολυμελή δικαστήρια

– Περιορίζει την έννομη προστασία και αυξάνει τα παράβολα

– Καταργεί τα προνόμια των εργατικών απαιτήσεων στις πτωχεύσεις υπέρ των Τραπεζών

– Προσαρμόζει την αναγκαστική εκτέλεση στα μέτρα των Τραπεζών και αλλάζει το καθεστώς των πλειστηριασμών.

– Διαμορφώνει τη βάση για το φορολογικό έλεγχο υπέρ της τρόικας όλων των ιδιωτικών δικών και απαιτήσεων με την υποχρεωτική αναγραφή του Α.Φ.Μ. των διαδίκων στα δικόγραφα.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι στο σύνολό του ένα νομοθετικό έκτρωμα, που υπαγόρευσε η Τρόικα και «καθαρόγραψε» το ντόπιο προσωπικό της! Εξυπηρετεί μόνο αυτούς που θέλουν τα δικαστήρια παραμάγαζο των τραπεζών και οπλίζει το χέρι της κυβέρνησης και του κάθε ψευτομεταρρυθμιστή του Υπουργείου, με τη σύμπραξη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων να κάνουν απρόσιτη την πρόσβαση στη δικαστική προστασία, να νομοθετούν ερήμην της κοινωνίας, να θεσπίζουν νόμους αρνησιδικίας, να αυξάνουν το κόστος, να υποβαθμίζουν το θεσμικό και κοινωνικό ρόλο του δικηγόρου, δημιουργώντας του συνεχώς τριβές με τους κοινωνικά αδύναμους εντολείς του. Το έχουν ήδη καταδικάσει οι δικηγόροι και η κοινωνία!

Σ’ αυτόν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει με ενθουσιασμό οι συνάδελφοι όλης της χώρας, οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες βάζουν συστηματικά τρικλοποδιές. Ο ΔΣΑ αποφάσισε την περικοπή της αποχής στην Αθήνα κατά δύο μέρες και η Συντονιστική παρέπεμψε το είδος των κινητοποιήσεών μας σε… δημοψήφισμα (κάτι που δεν αποφασίστηκε καν από την Ολομέλεια της 21/11). Αυτή η ενέργεια έχει ως στόχο να βάλει ταφόπλακα στις Γενικές Συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων και ευθυγραμμίζεται με τη γνωστή απαίτηση της Τρόικας για αλλαγή του ν. 1264/1982 και ποσοστό 50%+1 για την κήρυξη απεργίας στα συνδικάτα και την κατάπτυστη εξαγγελία Φορτσάκη για ηλεκτρονική ψηφοφορία στους φοιτητές. Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων θεωρεί ότι τον πρώτο λόγο για τη συνέχιση του αγώνα πρέπει να τον έχουν οι ίδιοι οι δικηγόροι σαν συλλογικό σώμα. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας μπορούμε να εκτιμούμε την κατάσταση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να κρίνουμε τις διάφορες απόψεις, να οργανώνουμε τον αγώνα μας και να επιλέγουμε τις μορφές πάλης που θεωρούμε αναγκαίες. Σ’ αυτή τη φάση, καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να απορρίψουν το Νέο ΚΠολΔ και να ψηφίσουν την «ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ» ως μορφή πάλης. Μόνο έτσι μπορούμε να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας και να κάνουμε την κυβέρνηση να λυγίσει. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουμε καμπάνια συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, όπου οι δικηγόροι θα αποφασίσουμε συλλογικά για την κλιμάκωση του αγώνα μας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα διαρκείας, με Γενικές Συνελεύσεις, αγωνιστικές αποφάσεις, συντονισμό με τους εργαζόμενους και την κοινωνία!

https://enallaktiki.wordpress.com/

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *