Οι εκλογές στη ΝΔ μέρος των σχεδιασμών της τρόικα

tsipras-meimarakis-1-1

« Αλλού χτυπούν τα όργανα κι αλλού γίνεται ο γάμος » – Αναμενόμενα τα αποτελέσματα στις εκλογές της τρίτης ηλικίας για τον αρχηγό της νέας εποχής στη Νέα Δημοκρατία. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης αποδείχτηκε συμπαθέστερος όλων των συνυποψηφίων του και οπωσδήποτε περισσότερο κοντά στην ηλικία των ψηφοφόρων που κυριάρχησε στις κάλπες.  Έρχεται μπροστά με μεγάλη διαφορά.

Η ειδησεογραφία φτωχή αυτή την περίοδο και λόγω των ημερών και της σιγής ασυρμάτου που έχει επιδιώξει η κυβέρνηση στην κρισιμότερη περίοδο της νεότερης ιστορίας μας βρίσκει διέξοδο στα εσωκομματικά της ΝΔ που σήκωσαν από τους καναπέδες και τα κρεβάτια τους υπερήλικους συντηρητικούς νοικοκραίους. Οι τελευταίοι, συνταξιούχοι οι περισσότεροι που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρέουν και τα νοικοκυριά που έχτισαν να κινδυνεύουν με αφανισμό, αδυνατούν να αντιληφθούν το γίγνεσθαι και τους σχεδιασμούς του νέου ολοκληρωτικού καπιταλισμού.  Η νέα εποχή μάλλον τους αφήνει αδιάφορους, ίσως δικαιολογημένα.

Οι εκλογές της ΝΔ γίνονται προκειμένου να διευθετηθούν όσο το δυνατόν ειρηνικότερα οι ανταγωνισμοί εντός αλλά κυρίως προκειμένου  κερδηθεί κρίσιμος πολιτικός χρόνος για τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που έχει  στο σύνολό του το παρηκμασμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα  που καλείται να ενσωματώσει τη χώρα στη νέα εποχή του παγκοσμιοποιημένου και ολοκληρωτικού καπιταλισμού ελαχιστοποιώντας τις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις της πλειοψηφίας.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλέξη Τσίπρα από την υπερεθνική τρόικα δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο κ. Τσίπρας έχει καταφέρει να διαχειριστεί εξαιρετικά την πολιτική ατζέντα, μακράν κάθε συναγωνισμού με τους σημερινούς διεκδικητές της αρχηγίας στην ΝΔ και κατ’ επέκταση τη διαχείριση της εξουσίας που αυτοί προσδοκούν, (χωρίς να έχουν διαφορές με την ασκούμενη ήδη πολιτική) γεγονός που  επιτρέπει στον. κ Τσίπρα να  διατηρεί το προβάδισμα και στους εταίρους να τον στηρίζουν αδιαμφισβήτητα.

Τα σύννεφα όμως που πυκνώνουν αιτία της εφαρμογής των νέων σχεδιασμών και της ολοκληρωτικής αλλαγής, επι τα χείρω, που πρόκειται να βιώσουμε στους επόμενους μήνες,  υποχρεώνουν τους σχεδιαστές να «μαγειρέψουν πριν πεινάσουν».

Η πολιτική του εξανδραποδισμού κάθε κοινωνικού κεκτημένου και δικαιώματος απαιτεί μια «οικουμενικότητα» προκειμένου να καθυποτάξει, εάν το καταφέρει, τουλάχιστον θα προσπαθήσει, τις αντιδράσεις της κοινωνίας προκειμένου τα πράγματα να εξελιχθούν όπως έχουν σχεδιαστεί.

Η δεδομένη συνεργασία των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών είναι προ των πυλών. Είτε ευθέως συγκυβέρνηση, είτε «συναίνεση» θα λέγεται, είτε οικουμενική διακυβέρνηση, θα το διαπιστώσουμε αρκετά γρήγορα μέσα στους πρώτους μήνες του 2016.

Η περίοδος που διανύουμε δεν απαιτεί την επαναφορά του δικομματισμού με τους όρους των προηγούμενων δεκαετιών. Δεν εξυπηρετούν σήμερα κανενός είδους «μονομάχοι». 

Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να καλλιεργήσει κλίμα συναινέσεων το προηγούμενο διάστημα δεν είναι τυχαία. Το όλον πολιτικό σύστημα έχει πάρει το μήνυμα και τις εντολές. Ο κ. Μειμαράκης είναι ίσως ο καταλληλότερος, χωρίς οι συνδιεκδικητές της αρχηγίας στη ΝΔ να είναι αντίθετοι, για να διαχειριστεί μαζί με τον κ. Τσίπρα τις πολιτικές και τους σχεδιασμούς ολοκληρωτικής φτωχοποίησης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εν κατακλείδι. Οι εκλογές στη ΝΔ αποτελούν μέρος των σχεδιασμών της Τρόικα και το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Ακόμα και την περίπτωση που η τρίτη ηλικία κάνει την έκπληξη κι εκλέξει έναν «πιτσιρικά» αντί του χρονικά πλησιέστερου συνομηλίκου τους κ. Μειμαράκη.

Οι εξελίξεις έχουν προβλεφθεί με μόνο αστάθμητο παράγοντα το λαό και τις αντιστάσεις που ενδεχομένως θα αναπτύξει στο αμέσως επόμενο διάστημα, δεδομένο που μπορεί να ανατρέψει επι της ουσίας τους σχεδιασμούς και να καθορίσει τα μελλούμενα. Οψόμεθα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Η καθημερινή «διαπραγμάτευση» κι όλοι μαζί οι κυβερνητικοί «διαπραγματευτές» και καρεκλοκένταυροι της εξουσίας που παρελαύνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *