Δευτέρα , 24 Ιουνίου 2024

Οι Έλληνες στο μάτι του κυκλώνα

bost

«Όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν»  George Orwell –

Στην συνέχεια του προηγούμενου άρθρου που αναφερόταν στην ικανότητα της ορθολογικής και αντικειμενικής αντίληψης των πραγμάτων, θα ασχοληθώ και θα εστιάσω στην αντίληψη των πραγμάτων όπως αυτή παρουσιάζεται στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Σαφώς και όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι απόλυτα ίδιοι ώς προς τις σκέψεις εκείνες και τις αντιλήψεις που καθορίζουν και χαρακτηρίζουν τους Έλληνες. Όμως θα πρέπει να επισημάνουμε κάποια στοιχεία που κατα τη γνώμη μου θεωρούνται δεδομένα στην σκέψη πολλών συμπολιτών μας.

Όπως έγραψα, η αντίληψη της πραγματικότητας δεν μπορεί να είναι αντικειμενική για πολλούς και διάφορους παράγοντες που καθορίζουν και διαμορφώνουν την σκέψη των ανθρώπων. Τώρα θα ασχοληθούμε με εκείνους τους παράγοντες οι οποίοι διαμορφώνουν γενιές Ελλήνων.

Οι  κύριοι παράγοντες της διαστρέβλωσης του πραγματικού είναι η Πατρίδα, η Θρησκεία, η Οικογένεια, οι Θεσμοί, το Κράτος, το Έθνος, η Κοινωνία, το Σχολείο.

Όλες οι παραπάνω έννοιες είναι απολύτως πραγματικές. Αυτό που δεν είναι πραγματικό είναι η σημασία και η εξήγηση που δίνουν στις έννοιες αυτές, δισεκατομμύρια ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων. Αυτή είναι τελείως αυθαίρετη και υποκειμενική. Στη συνέχεια θα δούμε πως όχι μόνο είναι υποκειμενική αλλά και εντέχνως διαστρεβλωμένη. Είναι διαστρεβλωμένη από αυτούς που ελέγχουν τον τρόπο μετάδοσης της γνώσης και όλων των πληροφοριών. Αυτούς που λέμε πως κρατούν τις τύχες των λαών στα χέρια τους.

Κι όταν ένας λαός δέν κρατά την τύχη στα χέρια του, γίνεται έρμαιο στα θηρία…

Οι Έλληνες αποτελούν ένα μικρό κομμάτι πάνω στη Γη, παρ’όλα αυτά νομίζουν πως είναι  το κέντρο  του πλανήτη. Νομίζουν πως έχουν καταγωγή από τα άστρα ή πως το DNA τους είναι θεϊκό… Είναι ένας λαός που κλείστηκε στο καβούκι του, υπερασπιζόμενος μία θρησκεία που είναι ένα παρακλάδι των αρχαίων εβραϊκών θρησκειών καθώς και των μύθων της Μεσοποταμίας και της Αιγύπτου. Οι Έλληνες είναι ο τρίτος λαός μετά τους Εβραίους  και τους ηλίθιους αμερικανούς που νομίζουν πως είναι ο εκλεκτός λαός του θεού.

Η μεγαλύτερη αδυναμία των Ελλήνων είναι η προγονολατρεία. Λατρεύουν την αρχαία ιστορία όχι για να διδαχθούν από τα θετικά των προγόνων τους αλλά για να την αντιπαραθέσουν στην σημερινή υπεροπλία των υπόλοιπων εθνών-κρατών. Την αναφέρουν για να υποβαθμίζουν πολιτισμικά τους πάντες, γιατί οι ίδιοι ξέρουν πως σήμερα ο πολιτισμός των Ελλήνων είναι βυθισμένος στην ιδιοτέλεια και στον πάτο της κοινωνικής και πολιτικής διαφθοράς.Υπερηφανεύονται για τους ήρωες του παρελθόντος γιατί ντρέπονται για την δειλία τους σήμερα. Αναπολούν τις ένδοξες μέρες χιλάδων ετών που δεν έζησαν γιατί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν στα ίσα την τυραννία του παρόντος. Δεν έχουν το θάρρος να οραματιστούν  ένα μέλλον χωρίς θεούς, αφέντες και σκλάβους.

Νομίζουν πως όλοι θέλουν το κακό τους,ξεχνώντας πως αυτοί που ευθύνονται για την σύσταση του ελληνικού κράτους το 1830 είναι οι ίδιοι που τώρα μας επιβάλλουν τα μνημόνια. Είναι οι ίδιοι αποικιοκράτες που καταλήστευσαν την Αφρική, την Νότια Αμερική και την Ασία. Είναι αυτοί που έρχονται τουρίστες στα νησιά μας και τους στρώνουμε χαλιά επειδή είναι πλούσιοι, λευκοί, χριστιανοί. Είναι οι κυβερνήσεις τους βέβαια και η απάθειά των πολιτών που ευθύνονται για τους πολέμους και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πατρίδες τους.

Αλλά οι Έλληνες βλέπουν συνωμοσίες και προσπάθειες εξισλαμισμού… Βλέπουν τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» που προσπαθεί να καταλύσει τα έθνη. Αυτή η «νέα» τάξη είναι η παλιά με νέο δημοκρατικό πρόσωπο που θέλει να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε για να κερδίζουν κάποιοι δισεκατομμύρια. Είναι αυτή η τάξη των αστών και των εμπόρων που κάποτε επαναστάτησαν ενάντια στην τυραννία των βασιλέων, για να μας φέρουν την τυραννία της Αγοράς και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Είναι η τάξη των εκμεταλλευτών, αυτή που πάτησε πάνω στις αδυναμίες των ανθρώπων και διαστρέβλωσε όλες τις έννοιες, δημιούργησε μηχανισμούς υποταγής και αλλοτρίωσης και που τώρα θριαμβεύει πάνω στα γκρεμισμένα όνειρα των παραπλανημένων της Γης. Όχι μόνο των Ελλήνων.

Δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία  εμφανίζονται συμπτώματα πρωτοφασισμού. Ο φόβος και η απόρριψη του διαφορετικού,η λατρεία για την παράδοση και την θρησκεία,η ενδυνάμωση της ιδέας ενός έθνους δυνατού που θα επιβληθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο επί των εσωτερικών ή εξωτερικών εχθρών του,η αποδοχή των «πατριωτών» τιμωρών του διεφθαρμένου κοινοβουλευτισμού, ο ελιτισμός με βάση την ιστορία, το αντριλίκι και η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, ο οπαδισμός και η τυφλή πίστη σε ιδέες και ψεύτικα σύμβολα, η αναζήτηση ενός εξωτερικού εχθρού και η αποδοχή ευθυνών σε «προδότες».

Αλλά βέβαια αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται σε κοινωνίες και λαούς οι οποίοι έχουν παρακμάσει ηθικά,πολιτικά και πολιτισμικά.Εμφανίζονται σε κοινωνίες που μαστίζονται από την φτώχεια, την διαφθορά και την ανεργία. Εμφανίζονται σε κράτη στα οποία η Δημοκρατία ή δεν υπήρξε ποτέ ή υπάρχει τυπικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

Εμφανίζονται εκεί όπου η θρησκεία και οι εκπρόσωποί της έχουν ακινητοποιήσει την λογική και κριτική σκέψη και έχουν επιβάλλει στο συλλογικό ασυνείδητο την μία και μοναδική «αλήθεια» τους.

Εμφανίζονται εκεί που ο κάθε άνθρωπος αδυνατεί να αντιληφθεί ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός του και αντί να κυνηγάνε τους δυνατούς,κυνηγάνε τους αδύναμους και εκεί που αναζητά εναγωνίως σωτηρία, αποδεικνύοντας την πίστη του σε αυτόν ή αυτούς που θα του υποσχεθούν ένα κομμάτι ψωμί κι ας είναι βρώμικο…

Όλοι οι λαοί έχουν την ιστορία τους και τα επιτεύγματά τους. Θετικά ή αρνητικά.Υπήρχαν εποχές όπου οι άνθρωποι πολλών εθνών συμβίωναν ειρηνικά σε ένα κοινό χωροταξικό και πολιτισμικό περιβάλλον. Στην ιστορία των ανθρώπων είδαμε την άνοδο και την πτώση αυτοκρατοριών και βασιλείων που κράτησαν χιλιάδες χρόνια. Το φυσικό ή συμπαντικό «θαύμα» της εξέλιξης των ειδών μας κάνει όλους συγγενείς.

Όταν οι Έλληνες και κάθε έθνος καταλάβουν πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τα άλλα έθνη, τους ανθρώπους και τους λαούς και πως οφείλουμε να σεβαστούμε τις παραδόσεις εκείνες που αναδεικνύουν τα θετικά στοιχεία του κάθε λαού και να συνεργαστούμε για να διώξουμε την παγκόσμια τυραννία,τότε θα έχουμε κάνει όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά σαν κοινωνία των Ελλήνων, μέρος της κοινωνίας των ανθρώπων της Γης.

Όταν οι άνθρωποι καταλάβουν πως ο εχθρός είναι ο κάθε καθημερινός  εκμεταλλευτής που βασίζεται στην μισθωτή ή αμίσθωτη σκλαβιά ή προσβολή των υπολοίπων, τότε τα έθνη θα έχουν κάνει όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά, στην πορεία για την δημιουργία της κοινωνίας των ΊΣΩΝ.

ΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *