Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού αποκλείουν τα ταμεία για να μην πληρώνουν οι πολίτες…

ebagelismos

Μια τολμηρή και γενναία απόφαση έλαβε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός: Μπροστά στην απόλυτη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, το Σωματείο αποφάσισε να γίνει αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου ώστε κανένας εργαζόμενος, άνεργος, ανασφάλιστος, συνταξιούχος (και εργαζόμενος του Ευαγγελισμού) που προσέρχεται στη Γενική Εφημερία να μην πληρώνει για εξετάσεις.

eyaggelismos-1

Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν, θωρακίζουν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, ενώ ζητούν από τους συναδέλφους τους να μην γίνουν έμποροι στην υγεία, καλώντας παράλληλα και τους πολίτες να στηρίξουν την απόφαση αυτή.

Είναι πια πασίγνωστο ότι οι ασθενείς (ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι, άνεργοι) πληρώνουν όλο και περισσότερα για να βρουν την υγειά τους ακόμη και στα «δημόσια» Νοσοκομεία, αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό και συνεχίζει: «Εξωτερικοί ασθενείς άμεσα ή έμμεσα μέσω των χρεοκοπημένων -από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών- ταμείων, πληρώνουν παχυλά για φάρμακα και πανάκριβες εξετάσεις (το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο). Και μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να κατήργησε το επαίσχυντο “5ευρο εισιτήριο” στα νοσοκομεία, ωστόσο ήδη πολλές από τις εξετάσεις εξαιρούνται από την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων και πληρώνονται απευθείας από την τσέπη μας!

Παράλληλα, έπειτα από το συνεχιζόμενο κλείσιμο τμημάτων, εργαστηρίων αλλά της μη επιδιόρθωσης ιατρικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία (λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης), ολόκληρο πλέγμα εξετάσεων περνάει καθαρά και αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα! Αποδείχτηκε αυτό που προ τριετίας καταγγείλαμε, ότι το κλείσιμο νοσοκομείων στo κέντρο της Αθήνας, που επιτελούσαν σημαντικό έργο (π.χ. Πολυκλινική, Πατησίων, το 7ο όπως & το 3ο θεραπευτήριο ΙΚΑ) μαζί με το κλείσιμο χιλιάδων κρεβατιών, εκατοντάδων τμημάτων και κλινικών πανελλαδικά, είναι δώρο στους εργολάβους & μεγαλεμπόρους της υγείας, είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεχίζει να υλοποιεί και αυτή η συγκυβέρνηση με τον ασφυκτικό έλεγχο της Τρόικα.

Με το νόμο για την “ολοήμερη λειτουργία” νέα χαράτσια καθιερώθηκαν ήδη, ενώ ταυτόχρονα, μειώθηκαν δραματικά τα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες, π.χ. στον Ευαγγελισμό πάνω από 50% την τελευταία πενταετία. Η κυβέρνηση απομυζά ζεστό χρήμα από τους ασθενείς που προσέρχονται στο Νοσοκομείο προκειμένου να καλύψει δαπάνες για τις οποίες έχουμε πληρώσει όλοι μας δυο και τρεις φορές (με άμεσους κι έμμεσους φόρους και με κρατήσεις).

Το Σωματείο μας, μπροστά σ’ αυτή τη λαίλαπα, αποφάσισε να γίνει αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου ώστε κανείς εργαζόμενος – άνεργος – ανασφάλιστος – συνταξιούχος (και εργαζόμενος του Ευαγγελισμού) που προσέρχεται στη Γενική Εφημερία να μην πληρώσει για εξετάσεις.

Καλούμε ασθενείς και συναδέλφους υγειονομικούς (που κι αυτοί πλήττονται το ίδιο) να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΕΙ να γίνει έμπορος της Υγείας’. ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΕΙ να γίνει ‘εισπράκτορας χαρατσιών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Τηρώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, την ευθύνη μας απέναντι σ’ αυτούς που έρχονται σε μας την ώρα της ανάγκης τους, αλλά κι απέναντι σ’ αυτούς που μας εξέλεξαν, δηλώνουμε: ΔΕΝ αποδεχόμαστε την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη’. Αυτά που σήμερα μας παρέχονται, είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που ήδη έχουμε πληρώσει και ένα πολύ μικρότερο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε εμείς οι ίδιοι και τον κλέβουν οι πλουτοκράτες. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία – Πρόνοια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι να χαράξουμε τη δική μας γραμμή αντίστασης! Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα όλων μας για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Μη σταθείς απέναντι μας – Μη μένεις αδιάφορος! Στάσου πλάι μας, διαδήλωσε μαζί μας, απαίτησε μαζί μας ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!».

http://www.ygeiapress.gr

Δείτε επίσης

Τετάρτη 21/6/2017 – 7.00 μμ | Προπύλαια

  Μνημόνια, επιτροπεία και μέτρα μέχρι το 2060!!! συμφώνησαν στο Eurogroup. –  Πανηγυρίζουν χωρίς ντροπή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *