Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

Οι Φαντάροι είπαν “όχι” στα μνημόνια τα Μνημόνια αλλά …

Οι φαντάροι λένε οχι στα μνημόνια

Και οι συνάδελφοι φαντάροι στάθηκαν στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού μας και ψήφισαν στη μεγάλη τουςπλειοψηφία «ΟΧΙ».

ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στις απειλές των ευρωπαίων τρομοκρατών και των συνεργατών τους, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους επιχειρηματίες, τα διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ -ΔΗΜΑΡ – ΛΑΟΣ.

ΟΧΙ είπαν οι συνάδελφοι φαντάροι και η πλειοψηφία του μόνιμου προσωπικού τους Στρατηγούς-μαλιστάκηδες και στις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων που μας κάλεσαν να ψηφίσουμε «ΝΑΙ» στις προτάσεις των δανειστών οι οποίοι απαιτούν 5000-6000 χιλιάδες απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. και μόνιμου προσωπικού! Και ταυτόχρονα να μην αλλάξει τίποτε στον Στρατό…. Να μην κλείσουν τα άχρηστα στρατόπεδα που διατηρούνται μόνο και μόνο για να ικανοποιούνται οι ανάγκες του άθλιου πελατειακού κράτους, τα τοπικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά και για να δικαιολογούνται τόσες πολλές θέσεις ανώτερων και κυρίως ανωτάτων στρατιωτικών, υπερβαίνοντας σε αναλογία και τις ΗΠΑ! Να καταβάλλουμε κανονικά το 2$ του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ! Απαιτώντας οι περικοπές των 200-400 εκατ. ευρώ στις πολεμικές δαπάνες που απαιτούν οι τοκογλύφοι, να γίνουν στις όποιες κοινωνικές παροχές έχουν διασωθεί και να μπουν νέοι φόροι στον εργαζόμενο λαό.

 

ΟΧΙ όμως και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παρουσίαζε διάφορες μνημονιακές προτάσεις συμφωνίας, εμπλουτισμένες με ολοένα πιο σκληρά μέτρα εναντίον του κόσμου της εργασίας, ενώ η πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα προωθεί την απογείωση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης, ώστε με τη δωρεάν εργασία μας να καλύπτουμε ευκαιριακά τα κενά του κρατικού μηχανισμού, που προκαλούν τα Μνημόνια και η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των κερδοφόρων τομέων του Δημοσίου.

Και ο εργαζόμενος λαός μας μίλησε: 61,3% είπαν όχι στα Μνημόνια, παλιά και νέα, περιφρόνησαν την τρομοκρατία εξόδου από την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ, το μονόδρομο δηλαδή της αστικής τάξης που τσαλαπατά τα δικαιώματα μας, καταστρέφει το παρόν και το μέλλον μας, απαιτεί τη δουλοποίηση μας.

Αυτό το ΟΧΙ  είπαν πολλοί ότι ήταν βροντερό. Ότι έφτασε σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του πλανητικού χωριού μας, στέλνοντας ένα μήνυμα αντίστασης, φέρνοντας τη δροσιά της ρήξης και της ελπίδα της ανυποχώρητης ταξικής σύγκρουσης.  

Αυτό το ΟΧΙ το άκουσαν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑΣύμφωνα με δημοσίευμα, η αμερικανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συζήτησαν σε σύσκεψη του Πενταγώνου τις επιπτώσεις του συντριπτικού όχι στο δημοψήφισμα και κυρίως ζήτησαν ενημέρωση από τους ειδικούς για το εάν το όχι αυτό στρέφεται και κατά στη συμμαχίας. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ετέθη το ερώτημα εάν κινδυνεύει η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί από την πρώτη στιγμή της ελληνικής κρίσης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη γεωπολιτική διάσταση που μπορούν να έχουν οι οικονομικές εξελίξεις. Πάντα στις παρεμβάσεις του Προέδρου Ομπάμα τονίζεται η γεωπολιτική διάσταση, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μια σύσκεψη στο Πεντάγωνο αφορά σε μια καθαρά πολιτική εξέλιξη όπως το δημοψήφισμα.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας επιχείρησαν να αφαιρέσουν το βαθύτερο συγκρουσιακό-αγωνιστικό περιεχόμενο του «ΟΧΙ», να δαιμονοποιήσουν την προοπτική της Ρήξης με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τους τοκογλύφους, να αποδεσμεύσουν την αντίσταση του εργαζόμενου λαού από την καπιταλιστική κρίση και την αστική πολιτική που μας έφεραν ως εδώ. 

Η πολιτική αυτή επιλογή ήταν η απαραίτητη προυπόθεση για να προχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε «εθνική συμφωνία» με τα αστικά κόμματα της διαφθοράς και της διαπλοκής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, ώστε να διαπραγματευτεί και να υπογράψει ένα ακόμη πιο βάρβαρο Μνημόνιο από αυτό που τσαλαπάτησε το ΟΧΙ του 61,3%!  Βαρύ πακέτο λιτότητας που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 δισ. ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία, αλλά οι δανειστές θέλουν πλέον περισσότερο αίμα.

Για να δούμε όμως τι σημαίνει για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το νέο Μνημόνιο:

– Μείωση του πλαφόν στις στρατιωτικές δαπάνες αλλά μετά το 2015 (κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και 400 εκατομμύρια το 2017). Θα μειωθούν και ο αριθμός του προσωπικού και οι προμήθειες!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου, αλλά και η αντιπολίτευση με τους Στρατηγούς και τις Ενώσεις Αποστράτων είπαν ψέματα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αστική πολιτική του «Μένουμε Ευρώπη-Μένουμε Ε.Ε. και ΕΥΡΩ» όχι μόνο βυθίζει στην κοινωνική καταστροφή όλους, αλλά επίσης φέρνει απολύσεις και ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατευμένων, αυξάνει κατακόρυφα τους κινδύνους που καθημερινά αντιμετωπίζουμε στις μονάδες.

Και οι φαντάροι έχουν συστηματικά αποκαλύψει όλα αυτά, από την επομένη των εκλογών. Η καταγγελία των συναδέλφων από το στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο είναι αποκαλυπτική των επικίνδυνων συνθηκών που βιώνει το σύνολο του προσωπικού, έφεδρο και μόνιμο, εξαιτίας των περικοπών. Όπως πολλές φορές έχουμε επαναλάβει οι περικοπές προσανατολίζονται στις συνθήκες διαβίωσης, στην συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων. Παράλληλα, οι ασκήσεις αυξάνονται είτε σε εθνικό είτε σε «συμμαχικό» επίπεδο μεταξύ των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ-Αιγύπτου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ: Αυτή η κατάσταση επικρατεί στο στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, αλλά είναι χαρακτηριστική νομίζουμε για όλες τις απαρχαιωμένες «καναδέζες» του στρατού (οχήματα GD M/S 290). Στο στρατόπεδο όμως αυτό οι φαντάροι-οδηγοί καλούνται καθημερινά να βγάλουν εις πέρας τις αυξημένες κινήσεις του στρατοπέδου με οχήματα που δεν περνάν την στοιχειώδη συντήρηση. Οι περισσότερες καναδέζες δεν παίρνουν μπρος με την μίζα παρά μόνο με καλώδια πράγμα που είναι επικίνδυνο όταν γίνεται κάθε μέρα, για την μπαταρία και τον οδηγό.

Το τελευταίο διάστημα είχαμε δυο περιστατικά που έσκασε η μπαταρία και τα υγρά που τινάχτηκαν λίγο έλειψε να κάψουν τον φαντάρο που την έβαζε μπρος. Το θέμα κουκουλώθηκε από το γραφείο κινήσεως, αφού πρώτα προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στον οδηγό. Τα προβλήματα συνεχίζονται με τα φρένα, το διαφορικό, τα λάστιχα κλπ. Τα οχήματα κάνουν καθημερινά δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς Βόλο και Λάρισα για την μεταφορά προμηθειών και προσωπικού, αλλά επίσης και μέσα στο στρατόπεδο καθώς οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες για να καλυφθούν με τα πόδια. Η συντήρηση των οχημάτων είναι μηδαμινή καθώς όπως λέγεται «δεν υπάρχουν λεφτά» για καινούριες μπαταρίες, ανταλλακτικά κλπ. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ότι βλέπουμε σε σχέση με την κίνηση των ελικοπτέρων. Που πετούν με τις ώρες καθημερινά, ενώ πολλές φορές κάνουν και νυχτερινές πτήσεις. Απ’ ότι ακούγεται το κόστος πτήσης ανέρχεται σε 3000 ευρώ την ώρα (!). Λίγες ώρες λιγότερης πτήσης αρκούν για να συντηρηθούν όσα οχήματα είναι απαραίτητα για τις ανάγκες του στρατοπέδου».

Αυτές είναι οι συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι στρατιώτες: 70 μέρες χωρίς έξοδο, χώσιμο χωρίς τέλος και μάχη με κοριούς για τους φαντάρους στο 628 Μ/Τ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ: «Η κατάσταση είναι τραγική σε αυτό που ζούμε καθημερινά. Καταρχήν, έχουμε να πάρουμε έξοδο 70 μέρες και πάνω επειδή δεν έχουμε στρατιώτες για τις υπηρεσίες και δεν κλείνουν καμιά. Μας φέρονται λες και δεν είμαστε άνθρωποι, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν κάνουν πραγματικά τίποτε. Όλοι αδιαφορούν για τους στρατιώτες. Επίσης, βγαίνουμε έξω μόνο με υπηρεσιακό για δύο (2) ώρες και αυτό όταν δεν είμαστε εξαντλημένοι από τις αδιάκοπες υπηρεσίες. Το φαγητό είναι χάλια. Πολλές φορές δεν τρώγεται καν. Το Κ.Ψ.Μ δεν έχει μέσα σχεδόν τίποτε και ανοίγει πολύ σπάνια αφού ο συνάδελφος εκεί δίνει και αυτός υπηρεσίες κανονικά, όπως και ο μάγειρας μαζί με το γιατρό, ενώ παρ’ όλα αυτά επαναλαμβάνουμε κανένας ΕΠ.ΟΠ. δε δίνει υπηρεσία. Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε νερό να πιούμε, ενώ τον καφέ το πρωί τον έχουμε ξεχάσει. Είμαστε κανονικά εργάτες: συνεχώς κάθε πρωί αγγαρείες μόνο οι φαντάροι και μετά κάθε μέρα υπηρεσία. Δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση μας κανένας ανώτερος. Οι θάλαμοι είναι γεμάτοι κοριούς και πολλοί ξυπνάνε γαζομένοι τα πρωινά».

H ΜΟΜΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ: ΤΟ ΚΚΕ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Όπως είχε προαναγγείλει ο Π.Καμμένος στην πρόσφατη συνέντευξη του στο onalert.gr η ΜΟΜΑ ενεργοποιείται. Kλιμάκιο εργασίας του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (ΕΤΜΧ) το οποίο περιλαμβάνει 11 Μηχανήματα και 8 Οχήματα – Ειδικά Οχήματα ΜΧ, μεταφέρθηκε με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Ικαρία. Το Κλιμάκιο θα εργασθεί για την αποκατάσταση – βελτίωση του οδικού δικτύου Καρκιναγρίου – Μαγγανίτη στο πλαίσιο λειτουργίας της  Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού που πρόσφατα ενεργοποιήθηκε. Πρέπει όμως να επισημάνουμε το εξής: από τα 21 έργα που έχουν αποφασιστεί το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε να αρχίσει από την Ικαρία, γνωστό σε όλους ως «κόκκινο νησί». Με αυτό τον τρόπο οι ΑΝΕΛ, κόμμα με ακραίες  εθνικιστικές και μιλιταριστικές αντιλήψεις, θέλουν να καμουφλάρουν το κορπορατίστικο κυβερνητικό πρόγραμμα τους που μεθοδικά δρομολογούν. Παρά τις όποιες αντιδράσεις του ΚΚΕ –για το ρόλο της ΜΟΜΑ και το αντίκτυπο της στο σύνολο της εργατικής τάξης και της νεολαίας- ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο να προπαγανδίσει ότι τα σχέδια του που προβάλλουν τον Στρατό ως Σωτήρα-Αποκούμπι της κοινωνίας και Εγγυητή της «εθνικής ανάκαμψης», χαίρουν της στήριξης και της Αριστεράς, κυβερνητικής και αντιπολιτευόμενης.

Εμείς θυμίζουμε τι σημαίνει ΜΟΜΑ στην σημερινή εποχή, που ήδη δρομολογείται από αυτήν η οικοδόμηση συγκροτήματος κατοικιών στη Μαλακάσα για τους στρατιωτικούς.http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/07/h_7.html

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν κοινό εργατικό αγώνα μέσα κι έξω από το στρατό, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ένταση της εκμετάλλευσής μας που κλιμακώνει με πρωτόγνωρο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και να εντείνουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Να πούμε ΟΧΙ στο εθνικό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και στους εθνικούς τους στόχους –Παραμονή σε Ε.Ε. και ΕΥΡΩ- που προυποθέτουν την πλήρη δουλοποίηση μας.

Να Παλέψουμε ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό. Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Οι φαντάροι που υπηρετούν στα στρατόπεδα της χώρας, που βιώνουν μέσα στο στρατό την αθλιότητα, την εκμετάλλευση, τα βάρβαρα διλήμματα της επέλασης της καταστροφής που μας έχουν επιβάλει το παλιό και νέο οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και δικαστικό κατεστημένο των ντόπιων και πολυεθνικών γερακιών – αυτά που βιώνετε κι εσείς κάθε μέρα έξω από τον στρατό – καλούν την νεολαία και τους εργαζόμενους να δώσουμε όλοι μαζί κοινό αγώνα.

Είναι ο αγώνας που δίνουμε κάθε μέρα, ο αγώνας που υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και να οξύνουμε. Είναι ο δικός μας Μονόδρομος, ο καθημερνός συνδικαλιστικός αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Είναι ο κοινός αγώνας, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, που φέρνει νίκες, βελτιώνει την χακί καθημερινότητα και ανοίγει το δρόμο στην κοινωνική χειραφέτηση.

http://diktiospartakos.blogspot.com

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *