Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024

Οι Φαντάροι λένε ΟΧΙ σε παλιά και νέα Μνημόνια: Κείμενο υπογραφών από 50 μονάδες

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΤο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους φαντάρους να στηρίξουν με την παρουσία τους όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στα παλιά και νέα Μνημόνια, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ένταση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης που κλιμακώνει με πρωτόγνωρο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και να εντείνουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Μπήκαμε στο στρατό σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και θα βγούμε σε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού. Με αυτή την σκέψη υποδεχόμαστε τα νέα για τη συμφωνία – νέο μνημόνιο και ό,τι την συνοδεύει. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το πώς βιώσαμε τα προηγούμενα δύο. 

Δουλειές πουθενά, γονείς απολυμένοι και χρεωμένοι, περικοπές στον οικονομικό προϋπολογισμό, περικοπές στα σχέδια για το μέλλον. 

Ακόμη και το κόστος της θητείας δεν ξέρουμε πώς θα το καλύψουμε. Ουσιαστικά οι περισσότεροι από εμάς είπαμε “ας μπούμε και ό,τι γίνει”. Αρκετοί τώρα σκεφτόμαστε να φύγουμε ζητώντας αναβολή. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι αυτή η τραγική πραγματικότητα που αφήσαμε πίσω μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη. 

Νέοι φόροι, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και της έκτακτης εισφοράς, καμία σκέψη για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και του κατώτατου μισθού. Ουσιαστικά μας περιγράφουν μέσα από νούμερα πως η ζωή μας από εδώ και πέρα θα είναι ένας συνεχής αγώνας για επιβίωση, ένα διαρκές κυνήγι για το μεροκάματο, χωρίς δικαιώματα, ένας αγώνας για ψωμί, για να μη βρεθείς στο δρόμο, ένας αγώνας που ο διπλανός μοιάζει ανταγωνιστής. Οι Σαμαροβενιζέλοι μας τα πήραν όλα, μας γύρισαν ανάποδα να πέσουν τα κέρματα από τις τσέπες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μας πάρει και τις τσέπες. Μας εξοργίζει η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, του πιο άδικου και ταξικού φόρου. Σε μια ημέρα θα ακριβύνουν τα πάντα, λες και τώρα μας περισσεύουν.

Ανησυχούμε βέβαια και για τις άμεσες αλλαγές στη θητεία. Είμαστε σίγουροι ότι οι νέες προμήθειες που θα γίνουν με ακριβότερες τιμές θα μειώσουν απότομα τις μερίδες του φαγητού. Περικοπές θα γίνουν στα αναλώσιμα, στη θέρμανση και το νερό. Φοβόμαστε για γενίκευση της χρήσης μεταχειρισμένων ρούχων και επιπλέον περικοπές στα δωρεάν εισιτήρια. Ο υπουργός Π. Καμμένος σε πρόσφατη συνέντευξή του έστειλε το μήνυμα: υπάρχουν ταμπού και θα τα σπάσουμε. Βέβαια ταμπού γι’ αυτόν είναι η άρνηση της απλήρωτης εργασίας. Αυτό που θέλουν είναι να στέλνουν παντού φαντάρους για να καλύψουν την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους μέσω του κοινωνικού ρόλου του στρατού. Για να φτιάξουν το τσακισμένο φιλολαϊκό προφίλ τους τα στελέχη της κυβέρνησης εμείς θα πρέπει να γίνουμε δάσκαλοι, γιατροί, μηχανικοί, να καθαρίσουμε παραλίες, να μαζέψουμε σκουπίδια, να κάνουμε τους υπηρέτες.. είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ να μας ξεζουμίσουν.

Όλα αυτά είναι για εμάς η νέα συμφωνία-μνημόνιο. Είναι όμως και κάτι παραπάνω. Είναι το τέλος της ελπίδας που μας σερβίρανε, η απόλυτη διάψευση ότι μπορούν με κάποιο τρόπο να συναντηθούν φιλολαϊκές πολιτικές με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο πιστέψαμε ότι ήταν πιθανό να μπει ένα φρένο στην κατρακύλα της φτώχειας και της λιτότητας. Ας κάνουν έστω πέντε πράγματα απ’ όσα υπόσχονται, λέγαν αρκετοί. Τελικά κάνανε πέντε από αυτά που δεν είχαν πει συνεχίζοντας το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Πάνω απ’όλα επιβεβαιώνεται πως η νέα κυβέρνηση έχει και αυτή ως απόλυτο οδηγό την καπιταλιστική ανάπτυξη. Δεν είναι υποχωρητικοί και ανίκανοι. Εμπνέονται από τα σύγχρονα αστικά στρατηγικά οράματα για πολυεπίπεδες συμμαχίες που θα εξυπηρετούν τις νέες business του ελληνικού κεφαλαίου. Θα συνεχίσουν την επιθετική πολιτική στην χάραξη των ΑΟΖ και στο μοίρασμα των ενεργειακών κοιτασμάτων και πάνω απ’ όλα θα αναπαράγουν τα δόγματα της εθνικής ενότητας, βγάζοντας έξω από αυτή κάθε φωνή αμφισβήτησης. Έχει τελικά και η “αριστερά” τους εσωτερικούς της εχθρούς. Δεν το έχουν σε τίποτα να μας βάλουν να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης είτε με τη μορφή δυνάμεων καταστολής είτε ως θύματα στα επόμενα θερμά επεισόδια.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η στρατευμένη νεολαία να μην αξιοποιήσει την εμπειρία από τους ανυποχώρητους αγώνες που δε σταμάτησε στιγμή να δίνει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη βγάλει τα συμπεράσματά της στη νέα κατάσταση. Η μάχη για την επιβίωσή μας περνάει μόνο μέσα από το σύγχρονο επαναστατικό ρεαλισμό που δε μπορεί παρά να έρχεται σε πλήρη ρήξη με τα μνημόνια, την ΕΕ και την κυβερνητική σταθερότητα.

ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β”, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *