Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Οικουμενική ολοταχώς

 mrb

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στην εκτίμησή μας για τις δημοσκοπήσεις και για τις σκοπιμότητες που αυτές εξυπηρετούν διαχρονικά. Στην Ελλάδα η επανειλημμένη αποτυχία προσδιορισμού των τάσεων της κοινής γνώμης με την παράλληλη υποστήριξη κάθε φορά της  κυβερνητικής εξουσίας -όχι τυχαία – είναι αναμφισβήτητη.

Η δημοσκόπηση της MRB για την Realnews που αναμφίβολα προστατεύει την αξιοπιστία της αντικατοπτρίζει με εξαιρετική ακρίβεια, κατά τη γνώμη μας, τις σημερινές τάσεις των πολιτών.

ΣΥΡΙΖΑ: 17%, Ν.Δ.: 16,3%, Χρυσή Αυγή: 5%, ΠΑΣΟΚ: 4,2%, ΚΚΕ: 4,9%, Ποτάμι: 2,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5%, Ένωση Κεντρώων: 2,7%, Λαϊκή Ενότητα: 2,3%. , Συνολικά ένα 57,2 για όλα τα κόμματα του πολιτικού τόξου. Εάν αφαιρεθούν τα ποσοστά του ΚΚΕ και της ΛΑΕ όλοι οι υπόλοιποι μαζί δεν συγκεντρώνουν αθροιστικά ούτε το 50%.

Από εδώ και κάτω όμως έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται ως είθισται στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς για την κοινωνία και μετά την απογοήτευση που έχει εισπράξει η τελευταία από έντεκα σχεδόν μήνες διακυβέρνησης, οπότε και τα αποτελέσματα είναι συνακόλουθα; Έτσι απλά;

Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βαίνει από το κακό στο χειρότερο, το «πρόγραμμα διάσωσης» δεν βγαίνει – και μόνο διάσωσης δεν είναι – , τα δύσκολα για την κοινωνία αλλά και κυρίως για την εξουσία που βρίσκεται απέναντι στην πρώτη είναι δύσκολα. Οι «δανειστές» απαιτούν όλο και περισσότερα, η κυβέρνηση είναι εντελώς παραδομένη, η κοινωνία αφυπνίζεται και ήδη από τις 15 του ερχόμενου Γενάρη βγαίνει στους δρόμους με το χορό να ανοίγουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Τα «κόκκινα δάνεια» αλλά και οι κατασχέσεις εν εκτάσει για απλήρωτους φόρους και χαράτσια στο κράτος μαζί με το ασφαλιστικό – βλέπε 13η περικοπή συντάξεων – απειλούν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, μαζί με τη κοινωνική συναίνεση που είχε ονειρευτεί ο κ. Τσίπρας.

Αδιέξοδο; Το σύστημα δεν έχει φτάσει ακόμα σε αδιέξοδο. Για να συμβεί αυτό πρέπει η κοινωνία να το στριμώξει στη γωνία, τουτέστιν να βγει στους δρόμους και να τα ανατρέψει όλα. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το τραγικό για το σύστημα ενδεχόμενο – αλλά όχι απίθανο –  μέσα στους ερχόμενους μήνες, προετοιμάζεται μεθοδικά η από τα πάνω συναίνεση στην αντιμετώπιση της από τα κάτω απειλής. Στόχος να κερδηθεί πολιτικός χρόνος και να ελεγχθούν οι εξελίξεις. Οικουμενική λέγεται, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα είναι, είτε με τη συμμετοχή και τη σύμπραξη των αποκομμάτων του Ποταμιού ή του λεβέντη κι οπωσδήποτε του παραπαίοντος ΠΑΣΟΚ μη εξαιρουμένου, ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όμως δεν θα συνεχίσει να είναι. Ως εδώ μπόρεσαν…

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που αναφερόμαστε. Η προβολή του σημερινού αδιεξόδου διακυβέρνησης και η ανάγκη της «οικουμενικότητας» προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το άρμεγμα της κοινωνίας.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα αναλυτικά εδώ: http://www.real.gr

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *