Δευτέρα , 24 Ιουνίου 2024

Όλοι βλέπουν χρεοκοπία

siskepsi arxigon 2015

Αρνήθηκαν την συναίνεση  στον  Αλ. Τσίπρα οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί κατηγορώντας τον για μνημονιακότερο των μνημονιακών, αλλά στην ουσία φαίνεται ότι μπροστά στην επερχόμενη χρεοκοπία δεν επιθυμούν να στηρίξουν τον Πρόεδρο του Συ.ρι.ζα. Στην ουσία επιδιώκουν οικουμενική και σαφώς σε αυτή την περίπτωση επιδιώκουν να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους.

Ο Δ. Κουτσούμπας που δεν συμμετείχε στη σύσκεψη δήλωσε:

«Η σημερινή σύσκεψη επιβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητά συνενόχους για να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τσακώνεται με τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, για τον επιμερισμό της ευθύνης.

 

Η κυβέρνηση προσπαθεί, μέσα από στημένους διαλόγους και διακομματικές επιτροπές, εκτός βουλής, ν’ αποσπάσει την ανοχή του λαού στα βάρβαρα μέτρα. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το προσφυγικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, υπηρετούν τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, τμημάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που συμμετέχει η Ελλάδα. Δεν έχουν καμία σχέση με την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του λαού και της χώρας.

 

Αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ κράτησε τη μόνη συνεπή στάση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, αρνούμενο να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη – παρωδία.

Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τ’ άλλα αστικά κόμματα, με τη στάση τους. Ο μόνος επωφελής για το λαό δρόμος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής»

Το επαναλαμβάνουμε: Το πολιτικό κεφάλαιο «Αριστερά» -Τσίπρας έχει αναλωθεί. Οι εταίροι που έχουν επίγνωση και επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο πιέζουν για οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα.

 Η χρεοκοπία εντός ευρώ είναι η επιλογή της σημερινής συγκυβέρνησης – και είναι καταστροφική, αλλά έχουν αρχίσει  ήδη να αναπτύσσονται ισχυρές   τάσεις και αντιστάσεις συμφερόντων που εκπροσωπούνται μέσα στους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς και θεωρούν βέβαιο το Grexit , δεδομένης της αποτυχίας όλων των προγραμμάτων διάσωσης με σφραγίδα ΕΕ –ΔΝΤ, που επιδιώκουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, έξοδο δηλαδή από την ευρωζώνη και από την ΕΕ.

Πρόκειται για ένα πόλεμο συμφερόντων το αποτέλεσμα του οποίου δεν μπορεί να προβλεφθεί και θα εξαρτηθεί από τη στάση και την αντίσταση του λαού που θα αναπτυχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σε αυτή τη πολιτική συγκυρία αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώνει, η οικουμενική διακυβέρνηση είναι προ των πυλών και η χρεοκοπία πολύ κοντά.

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *