Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

“Ουσάκ”, σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης

ousak

«Ο ουτοπιστής φίλε είναι ο απόλυτος υλιστής», αναφέρεται προς το τέλος της νέας ταινίας του Κυριάκου Κατζουράκη, σε σενάριο του ίδιου και της Κάτιας Γέρου. Η ταινία εκτυλίσσεται μετά από 2 – 3 δεκαετίες, σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου κυριαρχούν μελανοχίτωνες, ξένοι επενδυτές και δημοσιογράφοι προσκολλούμενοι της εξουσίας.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Είναι επίσης εκεί και μικροί θύλακες αντίστασης, που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, διαμορφώνοντας τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και, το σημαντικότερο, τα δικά τους ιδανικά, δίνοντας τις δικές τους μάχες. Το σενάριο για την ταινία Ουσάκ (που είναι δρόμος του ρεμπέτικου) ξεκίνησε να γράφεται προ τριετίας. Άντεξε τις ψευδαισθήσεις που αθρόα δημιουργούσε εκείνη η περίοδος για να έρθει τώρα και πάλι κόντρα στο περιρρέον κλίμα, να επισημάνει κινδύνους που είναι ήδη υπαρκτοί και εκκολάπτονται δίπλα μας, μπροστά μας.

Για να καταφέρει ο Κυριάκος Κατζουράκης να ολοκληρώσει την ταινία ξεκίνησε να συγκεντρώνει χρήματα, με τα οποία θα καλύψει το αυξημένο κόστος της. Απευθύνεται σε όσους αγωνιούν για την επόμενη μέρα, σε όσους δεν θέλουν να γίνει η χώρα κρανίου τόπος από τους επενδυτές και τους καλεί να συμβάλλουν από το υστέρημά τους στις ανάγκες των γυρισμάτων. Οι καταθέσεις μπορούν να γίνονται στο λογαριασμό GR86 0171 7390 0067 3913 7942 248 της τράπεζας Πειραιώς. Όσοι συμβάλλουν (ανεξαρτήτως ποσού) κι επιθυμούν μπορούν να ενημερώνουν τον σκηνοθέτη (ussak@kyriakoskatzourakis.gr) ώστε το όνομά τους να αναφερθεί στους τίτλους της ταινίας.

Σημαντικό μέρος από τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνει στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, που ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας θέλει να μετατρέψει σε χώρο πράσινου και αναψυχής. Η επιλογή αυτή από το σκηνοθέτη είναι μια μικρή συμβολή στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για να διασωθεί ο χώρος από τους ιδιώτες.

Ο Κυριάκος Κατζουράκης έχει επίσης γυρίσει τις ταινίες: Ο δρόμος προς τη Δύση (2003), Γλυκιά μνήμη (2005) και Μικρές Εξεγέρσεις (2009).

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πριν, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου /https://leonidasvatikiotis.wordpress.com

Δείτε επίσης

“Ο θησαυρός της Σιέρρα Μάδρε”

Πέμπτη 1 Οκτ., 9 μμ., προβολή της ταινίας “ο θησαυρός της Σιέρρα Μάδρε” (1948). Σκηνοθεσία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *