Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

Π.Τόμσεν: 300€ το μήνα και πολλά είναι …

300euro300€ καλά είναι για τα Βαλκάνια που ανήκετε, φέρεται να είπε ο επικεφαλής της Τρόικας Π.Τόμσεν στον πρόεδρο της ΕΣΣΕ Βασίλη Κορκίδη σε παλαιότερη συνάντηση τους που σήμερα δημοσιοποίησε ο τελευταίος.

«Τρομοκρατούσαν οι επισκέψεις της Τρόικας στη χώρα κάθε δίμηνο, τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές οι επισκέψεις. Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια, είπε ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ.

Και συνέχισε: «Μια φορά, το Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η Τρόικα, ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από ελληνική εκπροσώπηση. Όταν απαντήσαμε στη πρότασή τους τους για μείωση μισθών και κάναμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ο κ. Τόμσεν μας απάντησε ότι κάνουμε μεγάλο λάθος γιατί δεν συγκρίνουμε με τους αντίστοιχους μισθούς στην ΝΑ Ευρώπη, τα Βαλκάνια, που ανήκουμε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι».

Οπωσδήποτε μόνο αφελείς τελικά ή έχοντες συμφέροντα να εξυπηρετήσουν μπορεί να περιμένουν ακόμη από διαπραγματεύσεις και «έντιμους συμβιβασμούς» μια αξιοπρεπή διαβίωση εντός της «ευρωπαϊκής οικογένειας». Το μέλλον προβλέπεται να έχει πολύ ξηρασία, εκτός και εάν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να διεκδικήσουν αγωνιστικά, αδιαπραγμάτευτα και χωρίς κανένα συμψηφισμό, αυτά που τους ανήκουν.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *