Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

“ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ – ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ”: το πιο ακριβό και διαφημισμένο γκέτο μεταναστών στην Ελλάδα

Τι ακριβώς εγκαινιάστηκε στην Παιδόπολη Αγία Ελένη; – 

Στις 5 Μάη, όλος ο αστικός συρφετός μαζεύτηκε στην Αγία Ελένη στην Ελεούσα για τα εγκαίνια της νέας «δομής φιλοξενίας» προσφύγων. Μια δομή, η οποία είναι φρουρούμενη, με κάμερες στραμμένες τόσο στο εξωτερικό της όσο και στο εσωτερικό της, η οποία λειτουργεί με κάρτες εισόδου-εξόδου για περαιτέρω έλεγχο των μεταναστών και η οποία φυσικά είναι έξω από τον κοινωνικό ιστό. Όσο για την είσοδο αλληλέγγυων εκτός αυτής; Όταν θα επιτρέπεται, θα γίνεται μετά από καταγραφή των προσωπικών στοιχείων αυτών. Στα εγκαίνια αυτής της δομής, μεταξύ άλλων, ο Μουζάλας παραδέχτηκε ότι στην ουσία πρόκειται για ένα από τα πολλά «…μικρά και καλά οργανωμένα και με πολλή αγάπη καλοφτιαγμένα γκέτο», ενώ η Φωτίου δήλωνε την επιθυμία της, αυτή και άλλες παρόμοιες δομές «…να γίνουν τόποι που θα συνεχίσουν την ιστορία τους». Η κυβέρνηση Σύριζα μας ενημέρωσε από τα πιο επίσημα χείλη ότι το «καλοφτιαγμένο» γκέτο, η Παιδόπολη “Αγία Ελένη” αποτελεί ιστορική και πολιτική συνέχεια των Παιδουπόλεων της Βασίλισσας Φρειδερίκης.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ζίτσας Πλιάκος μας ενημέρωσε ότι τα παιδιά θα πρέπει να πάνε σχολείο μέσα στο στρατόπεδο, κάνοντας σαφές ότι δεν επιθυμεί να «μολυνθούν» τα σχολεία του από τα παιδιά των μεταναστών.
Ήταν ενδιαφέροντα αυτά τα εγκαίνια, τέτοιες ρητές παραδοχές της ρατσιστικής διαχείρισης των μεταναστών και προσπάθειες ξεπλύματος του ακροδεξιού μετεμφυλιακού κράτους, τόσο μαζεμένες και από τόσο επίσημα χείλη δεν προσφέρονται συχνά.

Ενάντια στην απομόνωση, τον έλεγχο και την πειθάρχηση προσφύγων και μεταναστών, απαντάμε με ταξικό-διεθνιστικό αγώνα για:

Ανοιχτά σύνορα για όλους και όλες | Πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους και όλες ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, αιτίας μετανάστευσης, θρησκείας, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού | Διαμερίσματα για όλους και όλες στο κέντρο της πόλης και όχι φρουρούμενες απομονωμένες δομές στέγασης | Να πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών μέσα στα δημόσια σχολεία, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, με συνθήκες συνεκπαίδευσης | Την ένταξη των παιδιών κάτω των τεσσάρων ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις

Αντιφασιστική Συνέλευση No Pararan

 

*γκέτο το [géto] Ο (άκλ.) : 1. συνοικία στην οποία ήταν υποχρεωμένοι να ζουν οι Εβραίοι: Tο ~ της Bαρσοβίας. 2. χώρος μαζικής εγκατάστασης που αποσκοπεί στην περιθωριοποίηση, τον έλεγχο συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και τον διαχωρισμό τους από τον υπόλοιπο πληθυσμό. 3. υποβαθμισμένη περιοχή, όπου μια μειονότητα ανθρώπων ζει απομονωμένη από τον υπόλοιπο πληθυσμό: Tα ~ των μαύρων στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις. [λόγ. < γερμ. ή αγγλ. ghetto < βεν. gheto (ιταλ. ghetto)]

**παιδούπολη η [pedopoli] : 1. Χώροι με ιστορική τους αποστολή την καθυπόταξη του εσωτερικού εχθρού. 2. Χώροι εγκλεισμού των παιδιών των ανταρτών με σκοπό να ξεριζώσουν το ζιζάνιο του κομμουνισμού 3. εργαστήρια εθνικοφροσύνης όπου λειτουργούσε ένα τεράστιο κύκλωμα παράνομης υιοθεσίας-δουλεμπορίου παιδιών. 4. Κομμάτι της «κοινωνικής» δράσης της Φρειδερίκης, τρόπος άσκησης πολιτικής και μια προσπάθεια κατοχύρωσης της θέσης του παλατιού αλλά και της ίδιας της Φρειδερίκης προσωπικά στην πολιτική αρένα.

Δείτε επίσης

Συμβολαιογράφοι: Τελικά έπεσαν οι μάσκες!

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας, αφού εξασφάλισαν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή τους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *