Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024

Παιχνίδια εξουσίας και αλληλομαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ

pitsiorlas-dritsas
«Το ΤΑΙΠΕΔ είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε». (!!!) «Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ»,

Τάδε έφη μεταξύ των άλλων ο κ. Δρίτσας και αμέσως μετά κατά παραγγελία του Μεγάρου Μαξίμου τρέχει ασμένως να μαζέψει τις δηλώσεις του. Ως φαίνεται ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει άλλη μια καρατόμηση ή εξαναγκασμένη παραίτηση κι ο κ. Δρίτσας φαίνεται ότι ακόμα το σκέφτεται … έτσι ο τελευταίος προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

PITSIORLAS-KONSTANTOPOULOS
Στέργιος Πιτσιόρλας και Νίκος Κωνσταντόπουλος (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ)

Η δήλωση του «μπεσαλή»  ωστόσο είναι κλασικό δείγμα πολιτικής ασυναρτησίας και κωλοτουμπαρισμού. Το ΤΑΙΠΕΔ μετεξελίχθηκε σε επίσημο κυβερνητικό οργανισμό του ΣΥΡΙΖΑ με διορισμένο πρόεδρο τον παλαιό και έμπειρο κ. Πιτσιόρλα, στέλεχος παλαιόθεν του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ υπό τον. Κ. Κύρκο κι αργότερα κορυφαίο συνεργάτη του κ. Κωνσταντόπουλου στον πάλαι ποτέ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Η μακρά κομματική του εμπειρία μαζί με την επιτυχή επιχειρηματική του δραστηριότητά στην μετά Κωνσταντόπουλο εποχή, του εξασφάλισε τη θέση στο ΤΑΙΠΕΔ. Θα λέγαμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ίσως η καλύτερη κυβερνητική επιλογή στελέχους που «παράγει έργο».

PITSIORLAS-KIRKOS
Στέργιος Πιτσιόρλας και Λεωνίδας Κύρκος. (ΕΑΡ)

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, η κυβέρνηση με τα χέρια ψηλά, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Μια κρίση αντίστοιχη αυτής που θα μπορούσε να προκαλέσει η αποπομπή του κ. Δρίτσα δεν είναι δυνατόν να απορροφηθεί αυτήν την περίοδο. Έτσι φαίνεται να μετατίθεται το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών γι’ αργότερα.

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα έχουν οπωσδήποτε και μια οσμή εσωκομματικών αντιπαραθέσεων και αλληλομαχαιρωμάτων, συμπτώματα του ανταγωνισμού εντός των κομμάτων εξουσίας, αλλά και του πανικό που αρχίζει να διακατέχει τα παλαιά στελέχη του χώρου που εισπράττουν αφειδώς την κοινωνική απαξία. Δεν έχει προηγούμενο ο κοινωνικός αποκλεισμός στους κυβερνητικούς βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη την  Ελλάδα. Όπου εμφανίζονται τους διώχνει ο κόσμος.

Το Μαξίμου προκειμένου να προλάβει κυοφορούμενες ανταρσίες αυτή την περίοδο ξεκίνησε τις διαρροές περί εκλογών μετά το Πάσχα επιδιώκοντας να συγκρατήσει στο μαντρί τα «πρόβατα» που βλέπουν την επερχόμενη σφαγή κι αναζητούν κολυμβήθρα εξαγνισμού.  

Το μεσοδιάστημα που ακολουθεί μέχρι το Πάσχα η κυβέρνηση επιδιώκει να οδηγήσει όλη την κοινωνία ως πρόβατα επι σφαγή στη ποδιά των δανειστών. Τα κυβερνητικά πρόβατα μπορεί να  εξασφαλίσουν ελέω του πολιτικού συστήματος τη διάσωσή τους, αλλά ο κόσμος της εργασίας δεν έχει αντίστοιχες επιλογές. Ή θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του βγαίνοντας στους δρόμους ή θα ισοπεδωθεί μέχρι κεραίας.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *