Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

ΠΑΚΕΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ: Τα νέα χαράτσια της κυβερνητικής πρότασης

trito mnimonio siriza

ΦΠΑ: Εστιατόρια /τρόφιμα από το 13% στο 23% = 10% αύξηση. Καταργείται άμεσα και η έκπτωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά. (από Οκτώβριο λέει η πρόταση). Εισιτήρια από το 13% στο 23% ήτοι άλλο 10% αύξηση στις μετακινήσεις. Επιβολή ΦΠΑ 23% στις ασφάλειες που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν. Ασφάλειας αυτοκινήτων/υγεία κατοικίας αυξάνονται κατά 23%. Επιβαρύνονται με αυτό τον υψηλό συντελεστή ιδιαίτερα όσοι έχουν δάνεια κατοικίας που είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένα.

ΦΟΡΟΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ: Αύξηση φόρων στις επιχειρήσεις από 26% στο 29%, αύξηση της προκαταβολής του φόρου έναντι του επόμενου έτους στο 100%.

Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στα ενοίκια: Από 12% σήμερα στο 15% για όσους έχουν εισοδήματα μέχρι 12.000€ και στο35% από 33 για τα εισοδήματα πάνω 12.000.

Καταργούνται όλες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους αγρότες (αγροτικό πετρέλαιο, εξαίρεση από τη φορολόγηση των επιδοτήσεων κ.α). Αύξηση των εισφορών τους στον ΟΓΑ στο τριπλάσιο. Παράδειγμα: Ένας μικρός αγρότης σήμερα πληρώνει 900€ /έτος στον ΟΓΑ. Αύριο θα πρέπει να καταβάλλει 2.700€ …

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ με την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης και την αύξηση της παρακράτησης για παροχές υγείας κατά 1-2%. Για αρχή, όπως ρητά αναφέρεται. Επιβάλλεται και ππσοστό κρατήσεων 3.5% για τις επικουρικές. Μετά έπεται συνέχεια …

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ: Ενιαίο μισθολόγιο απο 1/1/2016 με επανεξέταση όλων των επιδομάτων απο μηδενική βάση. Ο καθορισμός του σημερινού ισχύοντος μισθολόγιου συμπεριελάμβανε τα επιδόματα που σε πολλές περιπτώσεις συνιστούσαν το 30% της συνολικής  μισθολογικής αποζημίωσης.

ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ στα ΙΧ αλλά …και στις ψαρόβαρκες από 5μ. και πάνω.(!) Φόρος που δεν θα αποδώσει εντελώς τίποτα αφού αυτ/τα μεγαλου κυβισμού και μικρά/μεσαία σκάφη αναψυχής παραπλίζονται αφαιρώντας και τα έσοδα που εισέρρεαν μέχρι σήμερα στα κρατικά ταμεία.

Πρόκειται για τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία (και την οικονομία) εάν τελικά υπογραφεί συμφωνία και γίνει νόμος του κράτους το 3ο «αριστερό» μνημόνιο.

Εν τάχει υπογραμμίζουμε: 1. Η αντιμετώπιση του πρωτογενούς τομέα (αγροτών) με αυτά τα μέτρα θα διαλύσει εντελώς την αγροτική παραγωγική δυνατότητα της χώρας. Η αύξηση στα αγροτικά προϊόντα, η αύξηση των εισαγωγών και η μείωση των εξαγωγών αυταπόδεικτη. Το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο τινάζεται στο αέρα. 2. Οι αυξήσεις στη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων σε συνάρτηση με τη μείωση των εισοδημάτων στους συνταξιούχους και τις αυξήσεις στον ΦΠΑ οδηγεί αυτή τη κατηγορία εργαζομένων κυριολεκτικά στη χρεοκοπία και τον αφανισμό μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη μακάβρια λίστα της ανεργίας. 3. (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ): Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για βάρκες 5μ. (π.χ.) σε μια χώρα που βρέχεται από θάλασσα κι έχει αναπτύξει παραδοσιακά μια μικρή βιομηχανία σκαφών αναψυχής τινάζει στον αέρα και αυτό το κλάδο που ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα χωρίς να συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος της πρότασης. Το λογαριασμό θα τον μάθουμε εάν ευοδωθεί αυτή η «συμφωνία» στραγγαλισμού της αδύναμης ελληνικής οικονομίας και των χειμαζόμενων ελληνικών νοικοκυριών. Τη δουλειά θα αναλάβουν αργότερα, άμεσα όπως δηλώνει η κυβέρνηση οι εφαρμοστικοί νόμοι μετά τις υπογραφές των «εταίρων».

Πως θα περάσει αυτή η συμφωνία στη Βουλή; Θα υπογράψουν Καμμένος – Λαφαζάνης που μέχρις στιγμής αρνούνται; Θα ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ορθώσει αντιστάσεις; Οδηγούμαστε σε άτυπη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»; Έχουμε μπροστά μας «νέα Ιουλιανά»;

Και τέλος φυλάμε το «καλύτερο»: Θα αποδεχτούν τα μέτρα οι εταίροι ή θα ζητήσουν περισσότερα κι από πάνω και γιατί να μην το κάνουν; Επιμένουμε ότι αυτή η πρόταση δεν μπορεί να έχει καμία τύχη σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στην ελληνική κοινωνία/οικονομία. Αντίθετα θα την οξύνει. Τα αποτελέσματα πολύ σύντομα θα οδηγήσουν στη απόλυτη εσωτερική χρεοκοπία. Ουσιαστικά μονάχα οι τραπεζίτες θα ωφεληθούν με τις ανακεφαλαιώσεις και οι «εθνικοί» εργολάβοι που περιμένουν τα ευρώ του 3ου «πακέτου» διάσωσής τους.

Όπως εύστοχα σημειώνει η Isabelle Fraser sthn “Telegraph”, το νέο πακέτο πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σκληρότερο αυτού που απέρριψε το δημοψήφισμα και κυρίως δεν ανεφέρεατι πουθενά σε προτάσεις πρί της βιωσιμότητας του χρεόυς. Πλήρη υποταγή

telegraph1

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *