Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12,13/2

4-feb-athens-inred

Παρασκευή απόγευμα καλείται από όλες τις αγροτικές οργανώσεις και τις συνελεύσεις από τα μπλόκα παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Την ίδια μέρα, όπως και το Σάββατο, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις καλούν σε στήριξη και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του διήμερου.  

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις των αγροτών, έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μέσα από τον κοινό αγώνα, να αποτρέψουμε τη ψήφιση του αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εδώ και έξι χρόνια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. στη χώρα μας.

Μοναδικός δρόμος διαφυγής του λαού μας από τη μέγγενη των μνημονίων και των δανειστών είναι να πιστέψουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς. Και είμαστε πιο δυνατοί, αρκεί να ενωθούμε σε ένα μεγάλο πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους και για τη σύγκρουση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Πανελλαδικό Παναγροτικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο, την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016, στις 06.00μ.μ.στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή. Συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Συντάγματος και το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, μαζί με τους αγρότες, διεκδικώντας να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου – ΕΚΤΡΩΜΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση.»

Μια ώρα νωρίτερα στις 5μ.μ, καλεί στην πλ. Κάνιγγος το ΠΑΜΕ. «Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας. Δεν υποχωρούμε. Με τον αγώνα μας, εργάτες και φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, διεκδικούμε: «Να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος».

Την ίδια ώρα, 5μ.μ. καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλ. Κλαυθμώνος με πορεία αργότερα στο Σύνταγμα.

Το διήμερο προσλαμβάνει παλλαϊκό χαρακτήρα αντίστασης και ανατροπής. Σάββατο τα συλλαλητήρια συνεχίζονται από το πρωί στις 10.30μ.μ. Στην Ομόνοια έχει ανακοινώσει συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την ίδια μέρα στο Σύνταγμα 11π.μ.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *