Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΡΙΤΣΑΣ

dritsas

Μετά τις δηλώσεις του στο MEGA φαίνεται ως προειλημμένη απόφαση η παραίτησή του από την κυβέρνηση. Παλιός στην πολιτική και έμπειρος γνωρίζει πολύ καλά το timing της παραίτησης και οπωσδήποτε δεν θα περιμένει την καρατόμησή του από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Στην πρωινή του συνέντευξη προσπάθησε κομψά-άκομψα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το ξεπούλημα του λιμανιού στον Πειραιά, έδειξε ότι αποφεύγει την κατά μέτωπο επίθεση, αλλά η διαφοροποίησή του είναι δεδομένη και τον θέτει εκτός κυβέρνησης.

«Το ΤΑΙΠΕΔ είναι όργανο στα χέρια των δανειστών», «υπάρχει ακόμα χρόνος και δρόμος για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα» είπε, θυμίζοντας αντίστοιχες δηλώσεις στελεχών της σημερινής ΛΑΕ λίγο πριν υποχρεωθούν σε άτακτη υποχώρηση /αποχώρηση. 

Η κυβερνητική πλειοψηφία των 154 αρχίζει να αισθάνεται άβολα και ο κίνδυνος «ατυχήματος» στις προγραμματισμένες ψηφοφορίες των νέων μέτρων που προβλέπονται μεγαλοβδομαδιάτικα δείχνει ορατός και υπαρκτός.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ενδεχομένως να αποδειχτούν κρίσιμα για την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο σάλος που έχει προκληθεί για το ξεπούλημα και αυτά που έπονται (ΟΛΘ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ), όπως και τα νέα μέτρα των 5,6 δις., εξαναγκάζoυν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο επερχόμενο Βατερλώ, να διαφοροποιούνται. Ενισχύονται οι τάσεις βουλευτών που είναι έτοιμοι να διαφοροποιηθούν οδηγώντας στην απώλεια της δεδηλωμένης την κυβέρνηση Τσίπρα.

Τα σενάρια περί οικουμενικής ή εκλογών επανέρχονται στο προσκήνιο.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά. Τίποτα δεν θεωρείται σήμερα τετελεσμένο και μη ανατρέψιμο. Η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα θα αποδειχτεί καταλυτική μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η Γαλλία έχει ήδη ανοίξει το δρόμο.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *