Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

Πάτρα: Απορρίπτει το σχέδιο παράδοσης του παραλιακού μετώπου στο ΤΑΙΠΕΔ η Δημοτική Αρχή

peletidhs

Την απόρριψη του σχεδίου για την «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου της Πάτρας από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας (ΟΛΠΑ), ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να διεκδικεί μαζί με το πατραϊκό λαό την άμεση και οριστική παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης, η οποία πρέπει να φύγει από την ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, να μην παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες, να παραμείνει δημόσια περιουσία, ελεύθερη στη χρήση της από το λαό, καθώς και την χρηματοδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την συνολική ανάπλασή της.

Μεταξύ άλλων ο Κ. Πελετίδης σημείωσε:

«Το σχέδιο Προγραμματικής Συνεργασίας ΟΛΠΑ Α.Ε. – Δήμου Πατρέων, που στάλθηκε για διαβούλευση από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και προτείνεται στη Δημοτική Αρχή, για σύναψη τριετούς συνεργασίας, απορρίπτεται ως αντιλαϊκό.

Πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα που όχι μόνο δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διατυπώθηκαν από τον κ. Τσίπρα στην Πάτρα στις 21 Ιανουαρίου 2015 πως: “Αυτή η πολύτιμη, δημόσια περιουσία της πόλης δεν θα εκποιηθεί από κανένα ΤΑΙΠΕΔ – το οποίο, έτσι κι αλλιώς, από τη Δευτέρα μετράει μέρες”, αλλά τις αναιρεί στην πράξη. Αυτό άλλωστε έχει κάνει στην εφτάμηνη διακυβέρνησή του με το σύνολο των προεκλογικών του υποσχέσεων.

Η κυβέρνηση που ηγήθηκε στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωμονοδρόμου και με μια “πράξη” ξεπούλησε σε γερμανικό μονοπώλιο τα περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, ζητάει ανερυθρίαστα να υπογράψει ο Δήμαρχος και ο Δήμος της Πάτρας σύμβαση που θα συνομολογεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ και ο ΟΛΠΑ Α.Ε. με τους ισχύοντες αντιλαϊκούς νόμους, θα είναι τα μεγάλα αφεντικά στη διαχείριση της λιμενικής ζώνης.

Ενδεικτικά σας μεταφέρουμε τι αναφέρει το Άρθρο 6, του Σχεδίου της Προγραμματικής Συνεργασίας: “Ο Δήμος Πατρέων δια του νομίμου εκπροσώπου του και Δημάρχου κ. Πελετίδη αναγνωρίζει και συνομολογεί όλα τα ανωτέρω καθώς και ότι όλα τα δικαιώματα που αφορούν τους χώρους του άρθρου 3 της παρούσας σύμβασης ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και στους άνω φορείς διαχείρισης αυτού (ΤΑΙΠΕΔ – ΟΛΠΑ Α.Ε.) μόνον κατά παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο”.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί με το πατραϊκό λαό την άμεση και οριστική παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης, η οποία πρέπει να φύγει από την ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, να μην ξεπουληθεί και παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες, να παραμείνει δημόσια περιουσία, ελεύθερη στη χρήση της από το λαό, καθώς και την χρηματοδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την συνολική ανάπλασή της.

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στην παραλιακή ζώνη με την ολοκλήρωση του νότιου πάρκου στην Ακτή Δυμαίων, την επέκταση των ποδηλατόδρομων, την πεζοδρόμηση τμημάτων, την άμεση λειτουργία των δύο δωρεάν χώρων στάθμευσης, την λειτουργία λεωφορειακής γραμμής.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταργηθεί κάθε περιορισμός στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων στο βόρειο λιμάνι και να φύγουν οι μπάρες και η περίφραξη απ’ όλη τη λιμενική ζώνη.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συζητήσουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, όπου θα ζητήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα να απορρίψει το συγκεκριμένο σχέδιο».

http://www.902.gr

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *