Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

Πάβελ Ντρέμοφ: ο τελευταίος ήρωας

noborosia-1

«Οι νεκροί στο χώμα, οι ζωντανοί στο τραπέζι». Για τους κανονικούς ανθρώπους αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ο πόλεμος δεν είναι κάτι κανονικό. Έτσι ζούμε εμείς…

Του Αλεξέι Μαρκόφ, πολιτικού κομισσάριου του εθελοντικού κομμουνιστικού τάγματος της Ταξιαρχίας Φάντασμα

 Δε θέλω να γράψω κάτι για το θάνατο του Πάβελ Ντρέμοφ. Ταξιδεύαμε με τον Alonso Kexano προς το μέτωπο στο Ντονιέτσκ όταν ήρθε η κλήση: «Ο Ντρέμοφ ανατινάχτηκε». Η πρώτη αντίδραση – «Ωχ, αυτό είναι τρελό… Πώς θα μπορούσε να είναι τόσο καταραμένος την ημέρα του γάμου του!» Όλα τα άλλα περιγράφεται από την Άννα Ντολγκάρεβα εδώ και εδώ.

Δεν έφτασα στην κηδεία του Πάσα πριν από το τέλος της τελετής, αλλά τα παιδιά με πήγαν στο μπροστινό μέρος της μεγάλης ουράς από ντόπιους και πολιτοφύλακες που είχαν έρθει να πουν αντίο στον τελευταίο εθνικό ήρωα της Νοβορωσίας. Το ήρεμο πρόσωπο ενός άνδρα στον τάφο του, που δε μπορούσε να δει τον πόνο στα μάτια της γυναίκας δίπλα του. Άγγιξε το χέρι του: «Αντίο…»

Ήταν ο τελευταίος. Μετά τις δολοφονίες των Μπέντνοφ, Μοζγκοβόι και Ντρέμοφ, δεν έμειναν άλλοι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.

YΓ: Την ημέρα πριν από το περιστατικό, η Ταξιαρχία μας γιόρτασε έναν ακόμα γάμο. Ο Μοζγκοβόι επαναλάμβανε συχνά: «Οι νεκροί στο χώμα, οι ζωντανοί στο τραπέζι». Για τους κανονικούς ανθρώπους αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ο πόλεμος δεν είναι κάτι κανονικό. Έτσι ζούμε εμείς…

πηγή /μέσω: https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δείτε επίσης

Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ –  Απεργοσπάστης Στρατός για χάρη του συνεδρίου Ασφάλειας στη Ρόδο πάει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *