Παρασκευή , 19 Ιουλίου 2024

«Πεντελικόν» Άλλη μια «πτώχευση» με θύματα τους εργαζόμενους

pentelikonΚι ένας πλειστηριασμός (του «Πεντελικόν») με πολλά ερωτηματικά …

Ο επίλογος στην αναμενόμενη εξέλιξη της επιχείρησης «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ» γράφτηκε στις 25/5 με το οριστικό κλείσιμο της και 130 εργαζόμενους να διεκδικούν δεδουλευμένα και το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Δευτέρα 25 Μαΐου η ταμπέλα του ξενοδοχείου κατέβηκε, και οι 130 περίπου εργαζόμενοι, έμαθαν ότι μένουν ξεκρέμαστοι. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

 Σημειώνει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής: «Το σημερινό κλείσιμο του ξενοδοχείου ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη πως τόσο στην κρίση, όσο και στην ανάκαμψη αυτοί που πληρώνουν τις ζημιές και τα κέρδη είναι οι εργαζόμενοι.

Αφού οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης άφησαν απλήρωτους και απέλυσαν χωρίς αποζημίωση δεκάδες εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, τώρα προχωράνε στις απολύσεις και των υπολοίπων, ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να πάρει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους με δικαιώματα.»

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ουσία. Να περάσει σε άλλα χέρια η επιχείρηση χωρίς «τα βάρη» των εργαζόμενων.

Στις 22 Απριλίου στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου έγινε ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου. Να επισημάνουμε ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία το Ειρηνοδικείο στο Μαρούσι είχε καταληφθεί από συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς και καμία πράξη δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί. Δείτε εδώ: https://denplirono.wordpress.com/2015/04/22/%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83/

Οι συμβολαιογράφοι/ δικηγόροι όπως και οι λοιποί «συντελεστές» που παρευρίσκονταν επιδίωξαν να πείσουν τους εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους να επιτρέψουν τον πλειστηριασμό μόνο για το «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ» προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης!!! Το «αίτημα» δεν έγινε αποδεκτό, οι αλληλέγγυοι για τους συμπολίτες που έχαναν τα σπίτια τους από τις τράπεζες εμπόδισαν όλη τη διαδικασία χωρίς καμία διαπραγμάτευση και διαχωρισμό των υποθέσεων. Χαρακτηριστικά δήλωσαν ότι «δεν εξετάζουμε την ουσία των υποθέσεων, σταματάμε κάθε πλειστηριασμό που γίνεται από τράπεζες μέχρι οι τελευταίες να εγκαταλείψουν τη διαδικασία για τα λαϊκά νοικοκυριά». Πως ανακοινώθηκε τελικά η εκππλειστηρίαση του «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ» αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία;  Τα ερωτηματικά ενδεχομένως θα μείνουν αναπάντητα … Ούτε τα πρώτα, ούτε τα τελευταία θάναι σε μια χώρα που εκπλειστηριάζεται τα τελευταία χρόνια.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *