Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024

πιάσε πέτρα …

throw-stone-1Μέσα σε μια τετραετία θα βγούμε από τη κρίση δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. Οι κ.κ. Μπόμπολας – Κόκκαλης- Ιωάννου συμφωνούν απόλυτα με τον φέρελπι πρωθυπουργό και ήδη τσέπωσαν ένα δισεκατομμύριο ευρώ για διαφυγόντα κέρδη στην Ε.Ο Κόρινθου – Καλαμάτας, αιτία της κρίσης. – https://www.inred.gr/psifisan-1-dis-gia-difigonta-kerdi-stous-ergolabous/ – και όπως μαθαίνουμε μετά τις «οδυνηρές διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης δόθηκε αυτό το ένα δισεκατομμύριο από τους εταίρους.

Οι τραπεζίτες τσέπωσαν κοντά στα 25 δις. με τις τελευταίες ανακεφαλαιώσεις εξευτελίζοντας τη συμμετοχή του δημόσιου και των μικρομετόχων τους.

Οι εταίροι άρπαξαν αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα και επιχειρήσεις … «κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε» σκέφτηκαν αυτοί και δηλώνουν ευχαριστημένοι από την «αναπτυξιακή» πορεία της χώρας.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχου λοιπόν  έχουν σειρά από εδώ κι εμπρός. Επιτέλους …

Τα «κόκκινα δάνεια» και οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν όπου νάνε, το ασφαλιστικό ανοίγει μετά τις 15 Γενάρη και το «παράλληλο πρόγραμμα» για τις κοινωνικές κουζίνες και την επέκταση των καρτών σίτισης θα ξαναμπεί στον «κοινωνικό διάλογο». Μπορεί να χαθούν οι 12 συντάξεις αλλά θα δίνεται η 13η. Μια καινούργια αρχή …

Να μην ξεχάσουμε το «παράλληλο πρόγραμμα» της Περιφέρειας Αττικής που ήδη αποφάσισε να δώσει από 100 ευρώ σε κάθε οικογένεια που ζει χωρίς ρεύμα για να αγοράσει κεριά για το 2016.

Γιατί αυτό είναι η ανάπτυξη. Χρειάζεται το χρόνο της (και το γερμανό της). Επιστρέφουμε πρώτα στον 19Ο αιώνα, ζούμε στο πετσί μας τη φεουδαρχία και τη στέρηση, φεύγουμε μετανάστες, μένουμε ανέστιοι και πένητες, μαθαίνουμε τα συσσίτια, φωτιζόμαστε με κεριά και περιμένουμε χρόνια τέσσερα, δεκατέσσερα, εικοσιτέσσερα, σαράντα τέσσερα, υπομονή να έχουμε και πίστη «στην ελπίδα» …

«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», άμα φυτρώνει εν των μεταξύ κι αυτό στη καμένη γη.

Μήπως να πούμε όχι στην «ανάπτυξη» και να πιάσουμε τις πέτρες;;;

Άκις Ξενάκις

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *