Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ;

foties

Πριν ξεκινήσουμε τις ιστορίες και τα αναγνώσματα συνωμοσιολογίας ας δούμε πρώτα τη πραγματικότητα.

Οι πυρκαγιές έχει αποδειχτεί ότι πέραν του φυσιολογικού να εκδηλώνονται το καλοκαίρι και να ενισχύονται από τις καιρικές συνθήκες, σε πολλές περιπτώσεις η αιτία ήταν και οι εμπρησμοί που εκμεταλλεύτηκαν και τις εποχιακές συνθήκες.

Εμπρησμοί για οικοπεδοποιήσεις, για διάνοιξη οδικών αρτηριών, για εγκατάσταση ενδεχομένως ανεμογεννητριών, για άσκηση πολιτικής πίεσης, ενδεχομένως, για πλείστα όσα άνομα και σκοτεινά συμφέροντα. Καμία αντίρρηση.

Εμπρησμοί και από αμέλειες και από κακοσυντήρηση του εναέριου δίκτυου υψηλής τάσης της ΔΕΗ (που οσονούπω ιδιωτικοποιείται).

Κύριος υπεύθυνος όμως είναι ο κρατικός μηχανισμός. Που έχει αποσυντονιστεί, που έχει αποδυναμωθεί από έλλειψη προσωπικού, που στερείται πιστώσεων για την ανάπτυξη αντιπυρικού σχεδιασμού και προστασίας.

Κύριος υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση, διότι ακόμα και εάν αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης με συνομωσιολογικούς όρους, όφειλε να το είχε προβλέψει και να είχε εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης.

Όφειλε να είχε οργανώσει και τη λαϊκή συμμετοχή στη φύλαξη και τη κατάσβεση εθελοντικά. Αλλά όταν ασχολείται πέντε μήνες με «διαπραγματεύσεις» και τακτικισμούς ανατροπής της λαϊκής θέλησης, χωρίς να έχει ασχοληθεί με τα εσωτερικά ζητήματα και τα προβληματα του κρατικού μηχανισμού, τι περίμενε να ακολουθήσει;

Ας αφήσει η κυρία Περιφερειάρχης τα περί «υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας». Την εθνική /λαϊκή προσπάθεια και απαίτηση με 62% για εθνική ανεξαρτησία την ανέτρεψε πραξικοπηματικά η κυβέρνηση και το κόμμα της που ψάχνουν τώρα απεγνωσμένα να δικαιολογήσουν τους σχεδιασμούς με τη συμφωνία υποταγής που απειλεί να κάψει όλη τη χώρα από άκρη σε άκρη αν δεν ανατραπεί από το λαό στους δρόμους.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *