Κυριακή , 14 Ιουλίου 2024

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016: Φόροι, φόροι, φόροι

xreokopia

Αυξήσεις στους συντελεστές του φόρου εισοδήματος στους αγρότες, αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αύξηση του φόρου στα ασφάλιστρα και παράλληλα κατάργηση όλων των απαλλαγών στον ΕΝΦΙΑ- κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο για τους αγρότες, κατάργηση ως και της έκπτωσης στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Παράλληλα τρέχουν νέες αυξήσεις και περικοπές με το ​νέο ​Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016-2019 που θα κατατεθεί από την «κυβέρνηση της ελπίδας» τις ερχόμενες ημέρες στη Βου​λή. Μην ξεχνάμε το ασφαλιστικό και το ενιαίο μισθολόγιο που θα κατατεθούν για ψήφιση μέχρι τέλη Δεκέμβρη ή στις αρχές του 2016 και προβλέπουν άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Επισημαίνουμε τη νέα ολοκληρωτική φορολογική καταιγίδα με την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα υπό το γελοιοδέστατο επιχείρημα «πληρώνει όποιος καταναλώνει», πράξη που θα εκτινάξει τον τιμάριθμο σε όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης προς τα πάνω αυξάνοντας το κόστος παραγωγής /μεταφορών και μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα ισχνά εισοδήματα εργαζόμενων και συνταξιούχων.

bost-1-1

Όλα αυτά όμως για την κυβέρνηση που υπόσχεται ανάκαμψη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και γελάνε κι οι πέτρες ακόμη, δεν φτάνουν. Ετοιμάζεται το νέο περιουσιολόγιο όπου ούτε λίγο ούτε πολύ καλούμαστε να δηλώσουμε ότι κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο διαθέτει κάθε σπίτι. Όσα χρυσαφικά του παππού ή της γιαγιάς γλίτωσαν μέχρι σήμερα από το σαράφη της γειτονιάς στοχοποιούνται από το κεντρικό σαράφικο της Καραγεώργη Σερβίας.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα αυξηθεί το 2016 κατά 11,1 δισ.€ λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το χρέος προβλέπεται επίσημα να ανέβει στα 327,6 δισ. ευρώ από 316,5 δισ. ευρώ φέτος.

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μόνο από τους 153 κυβερνητικούς βουλευτές αφού όλοι οι υπόλοιποι αρνήθηκαν τη συναίνεση στη κυβέρνηση της μεγαλύτερης φορολογικής καταιγίδας των τελευταίων χρόνων.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι επισημαίνει κάθε σοβαρός και ανεξάρτητος από την κυβερνητική επικοινωνιακή διαχείριση αναλυτής. Χρεοκοπία.

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *