Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Προς αντιμνημονιακούς και διαφωνούντες στον Συ.ρι.ζα

oxi

«Διαφωνώ αλλά μένω, καταψηφίζω το μνημόνιο, αλλά στηρίζω τη κυβέρνηση που θέλει να το περάσει».

Ακούστε σύντροφοι αντιμνημονιακοί αλλά «συγκυβερνούντες», εάν τελικώς συνεχίσετε να στηρίζετε τη κυβέρνηση με την οποία είστε κάθετα διαφωνούντες.

Ότι έγινε, έγινε. Το γαρ πολύ της ευρωλιγουριάς μνημόνια γεννάει. Και φέρνει και κατάθλιψη κι απόγνωση μεγάλη. 10.000 άνθρωποι δεν το άντεξαν και «αναχώρησαν». Δεν θα τους θεωρήσουμε «παράπλευρες απώλειες». Είναι οι πρώτοι νεκροί του γενικευμένου κοινωνικού πόλεμου που έχει ξεκινήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πέντε χρόνια η κοινωνία πλήρωσε ακριβά και τώρα πληρώνει κι από πάνω τη διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών που απλόχερα καλλιεργήσατε όλοι μαζί εκεί στο Σύ.ρι.ζα. Ακόμη χειρότερα κινδυνεύει παρά τη θέλησή της να υποχρεωθεί μετά το καραμπινάτο πραξικόπημα του δημοψηφίσματος να πληρώσει κι άλλα, ότι απόμεινε, κι ούτε που θα χορτάσει το θηρίο.

Έχετε μια τελευταία ευκαιρία να μετατρέψετε την ευθύνη που βαραίνει κι εσάς, όλους όσοι δηλώνετε «ιδιότητα», σε ουσιαστική πράξη αριστερής πολιτικής αντίστασης και ευθύνης, αντί να καυγαδίζετε επι ματαίω «ενδοοικογενειακά» για το ποιος είναι περισσότερο αριστερός του «υπεύθυνου» νεομνημονιακού σας αρχηγού. Αυτός και οι συμβουλοί του ανήκουν σε άλλη οικογένεια. Την ευρωπαϊκή …

Τις εμμονές περί «επανακατάκτησης του κόμματος» και πάλης «μέσα στο κόμμα» τώρα περισυλλέγουν τα σκουπιδιάρικα …

Η κοινωνία δεν βιώνει καμία ιδιότυπη «διπολική διαταραχή». Έχει ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Το 62% έχει αποφασίσει.

Μέλη κι έντιμοι αριστεροί αγωνιστές φεύγουν απο τις οργανώσεις,  ζητάνε δημόσια συγνώμη και συμπαρατάσσονται στους δρόμους και στους αγώνες που έχουν ξεκινήσει με τη κοινωνία που λέει «Οχι».

Η κοινωνία είναι εξοργισμένη, είναι αγριεμένη, είναι στους δρόμους. Σας δίνει την ευκαιρία να συμπαραταχθείτε μαζί της στη πάλη για την ανατροπή και τη συγκρότηση μαζί μιας άλλης ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής αριστεράς με στρατηγική στον αντίποδα των σχεδιασμών της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και των αγορών.

Η κοινωνία τώρα εννοεί απόλυτα το ή «Εμείς ή Αυτοί». «Οι καιροί ου μενετοί». Έπρεπε να έχετε αποφασίσει εχθές. Κάντε το τώρα.Τα στερνά νικούν τα πρώτα.

Άκις Ξενάκις

 

Δείτε επίσης

ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα… Σαν σήμερα γεννήθηκε, σαν σήμερα πέθανε, σαν σήμερα αντισταθήκαμε, σαν σήμερα νικήσαμε, σαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *