Σάββατο , 13 Ιουλίου 2024

Ψάχνεται ο κ. Τσίπρας για οικουμενική;

siskepsi-proedriko-1

«Πράξη αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα όσα είπε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περί εθνικής συνεννόησης, γράφει η καλά πληροφορημένη Real.gr (ρεπορτάζ Βασίλη Σκουρή).

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ενημέρωσε χθες τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι θα καλέσει σε διάλογο τους πολιτικούς αρχηγούς για επιμέρους μείζονα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και-αργότερα- τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να καλέσει και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για κάποιο εξ αυτών των θεμάτων

Μετά το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατάφερε να περάσει με 153 βουλευτές ο κ. Τσίπρας , αντιλαμβάνεται ότι το δεύτερο που ακολουθεί με ασφαλιστικό/ φορολογικό /ενιαίο μισθολόγιο κ.λ.π. ενδεχομένως να βάλλει την ταφόπλακα στη δεδηλωμένη της συγκυβέρνησης, όπως γράψαμε και εχθές. Βουλευτές του Συ.ρι.ζα βρίσκονται ένα βήμα από τη πόρτα εξόδου (ή ανεξαρτοποίησης) γνωρίζοντας ότι η κατάρρευση είναι προ των πυλών και προέχει η προσωπική τους διάσωση.

Πάμε σύντομα για οικουμενική; Η λογική ακολουθία των πραγμάτων οδηγεί μαθηματικά στην οικουμενική εκτός και εάν ο λαός κάνει την έκπληξη και κατεβεί στους δρόμους οργισμένος και αποφασισμένος. Σε αυτή την περίπτωση – καθόλου αμελητέα μόλις αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων – ο λαός μπορεί να είναι αυτός που θα επιβάλλει την ατζέντα και των ανατροπών και των αλλαγών.

Παράλληλα εξελίσσεται ένας υπόγειος πόλεμος ανάμεσα στα συμφέροντα που πολιορκούν τη κυβέρνηση απαιτώντας μερίδιο στη πίτα (βλέπε ξεπούλημα)  και τμήμα της αστικής τάξης που μένει στην απ’ έξω και αντιλαμβάνεται ότι η επερχόμενη βέβαιη χρεοκοπία των προγραμμάτων «διάσωσης»  θα την συμπαρασύρει μαζί στο πάτο του πηγαδιού.

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι σε μια απέλπιδα προσπάθεια αναζητεί πάλι συμμάχους, όπως το τελευταίο καλοκαίρι, στα απομεινάρια του αστικού πολιτικού συστήματος.

Αναζητεί εναγωνίως συνενόχους ξέροντας ότι ο πολιτικός του κύκλος έχει κλείσει και η αξιοπιστία του έχει καταρρεύσει. Παρά ταύτα φαίνεται ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία…

 Ενδεχομένως να καταφέρει «ενδιάμεση» συμφωνία και να συγκυβερνήσει προσωρινά, εάν τα καταφέρει,  με Θεοδωράκη, Γεννηματά και Λεβέντη, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν γρηγορότερα εκ των πραγμάτων και εκτιμούμε ότι αυτή τη φορά δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Το 2016 δεν βγαίνει με κανένα τρόπο και καμία μεθόδευση. Η αναμενόμενη χρεοκοπία (εντός του ευρώ) – σενάριο που έχει προκριθεί –  μπορεί να αντιμετωπιστεί –εάν αντιμετωπιστεί – με οικουμενική κυβέρνηση μαζί με μπόλικη δόση τρομοκρατίας και φόβου, σενάρια ωστόσο δοκιμασμένα και αμφίβολης απόδοσης για το μέλλον. Στους μήνες που έρχονται που έρχονται ακρίβεια το κλειδί είναι ο λαός. 

Τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και αυτά που ακολουθούν είναι αδύνατον να κρατήσουν περιδεείς,  φοβισμένους και καθηλωμένους τους πολίτες να παρακολουθούν την καθημερινή παραμυθία από τα φίλια στη κυβέρνηση τηλεοπτικά μέσα.Οπωσδήποτε είναι και δεδομένη η αποτυχία τους. Οπότε;

Η πρόσφατη οργισμένη αντίδραση των αγροτών θα έχει σύντομα συνέχεια με όλη την κοινωνία στους δρόμους απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Η «εθνική συνεννόηση» που ενέσκηψε πάλι τώρα σημαίνει καθαρά και ξάστερα ένα πράγμα: Χρεοκοπία.

  • Καθόλου τυχαία η δημοσίευση αυτή την εβδομάδα στο newsbomb.gr. Δείτε την.

 

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *