Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

«Ψηφίζεις κυβερνήτες σου βγαίνουνε .. μεσίτες».

taiped
Του Γ. Γ. – 

Κανονικά αυτό που διαβάζουμε σήμερα στις  οικονομικές σελίδες Κυριακάτικης εφημερίδας θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και να παρουσιαστεί με πηχυαίους τίτλους σε όλα τα ενημερωτικά ΜΜΕ. Φυσικά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έχουν πιο «σοβαρά» θέματα να ασχοληθούν.  Αν θα διεκδικήσει ο Αδωνις την αρχηγία της Ν.Δ, ή τα όσα συνέβησαν με την αλλαγή προέδρου της βουλής π.χ.

Αναφερόμαστε στα «σημεία και τέρατα» σε βάρος του δημοσίου που αναφέρει το πόρισμα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς Α. Τριανταφύλλου και Ι. Σέβη, για το μεγάλο ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ των 28 «φιλέτων» του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ κάτι που έκανε ντόπιους πλουτοκράτες να θησαυρίσουν.

Συγκεκριμένα, από την εισαγγελική έρευνα προκύπτει ότι τι Ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας  (Δείτε ΤΑΙΠΕΔ: Ο οργανισμός που ξεπουλά τη χώρα) πρωταγωνίστησε σε ένα έγκλημα που όμοιό του μόνο σε «μπανανίες» έχει διαπραχθεί, χαρίζοντας σε καπιταλιστές δημόσια περιουσία που δημιούργησε με το αίμα και τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός.


Από τα ευρήματα αυτής της έρευνας ,λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η διαδικασία πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων ήταν «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα – συμφέροντα των δυο εταιρειών στις οποίες κατοχυρώθηκαν: της «Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΠ» και της Eurobank Prorertieς.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η συνολική ζημιά του Δημοσίου από την συγκεκριμένη πώληση – επαναμίσθωση ανέρχεται «σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς» όπως σημειώνουν οι εισαγγελείς « σε τουλάχιστον 575.856.504 ευρώ»!!!
Μιλάμε δηλαδή για εκατοντάδες εκατομμύρια  που κατέληξαν στα θησαυροφυλάκια αετονύχηδων (λέτε οι πολιτικοί «αρμόδιοι να έμεναν στην «απ’ έξω»;).

Το εξωφρενικό επίσης στο δημοσίευμα είναι ότι «αν και διαπιστώνεται το ύψος της ζημιάς, για το Δημόσιο  και αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια η μεθόδευση» τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ που προχώρησαν σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά αφού «ο νόμος 3986 του 2011 του δίνει ασυλία»!!! 

Χάρισαν δηλαδή στους καπιταλιστές 575 εκατ ευρώ, χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς να κινδυνεύουν να έχουν καμιά επίπτωση αφού οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι φρόντισαν να ψηφίσουν νόμο που τους δίνει το ακαταδίωκτο σ’ αυτά τα εγκλήματά τους!!! Δεν είναι τρελό;

 Εχουμε σχεδόν δεδομένο  ότι για  το τεράστιο αυτό σκάνδαλο τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων δεν θα αφιερώσουν ούτε δευτερόλεπτο, ενώ κι απ’ την έντυπη δημοσιογραφία θα εξαφανιστεί.

Τι άλλο να προσθέσεις πέρα απ’ το γνωστό διαχρονικό σύνθημα: «Ψηφίζεις κυβερνήτες σου βγαίνουν .. μεσίτες».  

Βαθύ κόκκινο

Δείτε επίσης

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  «Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής. Η απολυταρχία όταν καβαλικέψει είναι δύσκολο να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *