Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024

Ψηφίζουν αντεργατικό έκτρωμα με καμουφλάζ

soldier-worker

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕ΄ – Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 Ώρα 12.00΄- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΣΤ΄ – Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ώρα 18.00΄ – ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ –  Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις». – ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 25.1.2016, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 2 συνεδριάσεις.

diamartiria-2

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ – ΒΙΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει κάλεσμα κοινού αγώνα στα εργατικά σωματεία και την νεολαία για να μπλοκάρουμε το αντεργατικό έκτρωμα που κρύβεται πίσω από τον τίτλο  «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».

Συναγωνιστές δεν υπάρχει κανένα όριο στη νέα αντεργατική επίθεση καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ακριβώς γιατί συνεχίζει τη μνημονιακή πολιτική,  διαπραγματεύεται με τους θεσμούς το βαθύτερο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Ο Αρμαγεδδών του νέου ασφαλιστικού είναι εδώ και πραγματικά σοκάρει. Δεν είναι όμως μια εξαίρεση. Αν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις και εξαφάνισαν  εργατικές κατακτήσεις, το νομοσχέδιο για τη θητεία ουσιαστικά έρχεται να διαλύσει την εργατική τάξη, να στερήσει κάθε δυνατότητα ύπαρξης κοινού υλικού συμφέροντος και κοινού αγώνα, σπέρνοντας τον ατομισμό, τον ανταγωνισμό, απίστευτους σε ποσότητα και βαρβαρότητα εμφυλίους στην καθημερινότητα της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αυτό το επιτυγχάνει με την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας που προεκλογικά υποσχέθηκαν να καταργήσουν και συνδέεται με την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών. Με αιχμή την πιστοποίηση και τη μοριοδότηση των στρατευμένων που θα παράσχουν δωρεάν εργασία, το σύνολο της νεολαίας εμπλέκεται στα γρανάζια του «εθελοντισμού» προκειμένου να διεκδικήσουν ισότιμα εργασία, υλοποιώντας π.χ. τις προτάσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Λοβέρδου και πρόσφατα του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου για κάλυψη θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών με δέλεαρ μόρια για μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ!

Επιχειρούν «την καλύτερη  διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», τους στρατευμένους που θα εργάζονται δωρεάν για Στρατό-Κράτος-ΟΤΑ, πολιτική επιλογή που έρχεται να δεθεί με όλες τις λειτουργίες του ελληνικού στρατού, να διασπάσουν και να δημιουργήσουν φαντάρους διαφορετικών ταχυτήτων. Στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου προβλέπεται: «με προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια προκειμένου η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και η άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων κατά την διάρκεια της να παρέχει δυνατότητες μοριοδότησης, ή αναγνωρισμένη προϋπηρεσία η οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα για την συμφιλίωση της στρατιωτικής θητείας με την επαγγελματική εξέλιξη».

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι οι δωρεάν εργαζόμενοι στρατιώτες όχι μόνο να καλύπτουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως «δούρειος ίππος» για τον κατακερματισμό και την έξαρση του ανταγωνισμού μεταξύ μας για μια θέση εργασίας! Φανταστείτε 35000-40000 απολυμένους φαντάρους που θα έχουν εργαστεί-μοριοδοτηθεί – πιστοποιηθεί-αξιολογηθεί ως Εκπαιδευτικοί-Ηλεκτρολόγοι-οικοδόμοι-υδραυλικοί-ελαιοχρωματιστές-μηχανικοί-αρχιτέκτοντες-οικονομολόγοι-λογιστές-οδηγοί κάθε τύπου οχήματος-υπάλληλοι γραφείου-εργαζόμενοι σε Λέσχες και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-κοινωνικοί επιστήμονες-ιατρικό προσωπικό κλπ.   και οι οποίοι θα διεκδικούν εργασία ή θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς Πρόσληψης  στο Δημόσιο, τι πίεση θα ασκούν στους υπόλοιπους ανέργους για να εξασφαλίσουν και αυτοί μέσω των διαφόρων μορφών ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ μόρια! Ή πιέζοντας τις γυναίκες να πάνε στον στρατό για να τα πάρουν.

Αντί λοιπόν να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τα κοινά μας συμφέροντα θα πολεμάμε μεταξύ μας διεκδικώντας όλο και περισσότερα μόρια μήπως και μας πάρουν για δουλειά. Για κανένα πεντάμηνο δηλαδή και μετά φτου και από την αρχή… Γιατί τα «πεντάμηνα» υπάρχουν και στον Στρατό: οι προσλήψεις των 1000 ΟΒΑ-Οπλίτες Βραχείας Επανακατάταξης που διαφήμιζε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος προέβλεπαν ανανεωμένες 6μηνιαιες συμβάσεις με ανώτερο όριο τα 3 χρόνια. Και μετά απόλυση…

Ενώ εξοντώνουν με τα πρόστιμα των 6000 ευρώ κάθε αντιμιλιταριστική φωνή και τους νέους μετανάστες, θέλουν να προχωρήσουν την εφαρμογή της Εναλλακτικής θητείας που σημαίνει προσφοράς εργασίας για 15 μήνες με αμοιβή 223 ευρώ! Επίσης, αφού τα μνημονιακά χρόνια θεσμοθέτησαν υποχρεωτικό το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ», τώρα αφήνουν πλήθος μονάδων χωρίς γιατρούς για να καλύψουν φθηνά και πρόχειρα τις ανάγκες ακριτικών περιοχών. Η παροχή δυνατότητας  στους δικηγόρους άσκησης της πρακτικής τους χωρίς αμοιβή κατά τη διάρκεια της θητείας θεωρείται βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες. Ουσιαστικά, το καθεστώς δουλικής εργασίας των φαντάρων, σε συνδυασμό με το σύνολο της αντεργατικής επίθεσης, θα γενικευτεί για το σύνολο της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.

Ο διοικητής της μονάδας θα μοιάζει περισσότερο με επιστάτη. Δεν είναι τυχαίο ότι όχι μόνο απογειώνουν την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων και διατηρούν την αθλιότητα του μισθού των 8,7 ευρώ, αλλά επιπλέον εντείνουν τον αυταρχισμό καθώς θέλουν οι ποινές στην παραμεθόριο να γίνουν στοιχείο αρνητικής μοριοδότησης στις μεταθέσεις! Με τον εκβιασμό του κόστους μιας μετάθεσης σε απόμακρη μονάδα απαιτούν την συμμόρφωση μας στα στρατόπεδα εργασιακά κάτεργα και στους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς.

Το μόνο πρόγραμμα πάλης που μπορεί σε αυτή τη φάση να ενοποιήσει τη στρατευμένη νεολαία και το σύνολο των εργαζομένων είναι μισθός στους φαντάρους στο ύψος του βασικούς μισθού, καθιέρωση ασφάλισης-ένσημα-αναγνώριση προϋπηρεσία για όλους  τους στρατευμένους, ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας των απολυόμενων στρατιωτών και χορήγησης επιδόματος ανεργίας, καμιά κάλυψη θέσης εργασίας από φαντάρους.

Οι Τσίπρας Καμμένος οραματίζονται μια Ελλάδα Ισραήλ των Βαλκανίων. Δεν σταματούν οι σχεδιασμοί τους στο νομοσχέδιο για την θητεία, καθώς ακολουθούν πλήθος νόμων-ρυθμίσεων. Ξεχωρίζουμε το ζήτημα για την Στράτευση των Γυναικών, την Παλαϊκή Άμυνα, τη Πολεμική Βιομηχανία, την αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (και την σχέση της με την πολεμική βιομηχανία), με προσανατολισμό ένα νέο αστικό παραγωγικό μοντέλο, διεθνοποιημένο, ενταγμένο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και τους πολέμους της. Και όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του Κώστα Ήσυχου, ενσωματώνουν ακόμη και τις απαιτήσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Αυτή είναι η  συνολική εικόνα στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας. Όλα τα σύγχρονα δόγματα άμυνας ασφάλειας παραμένουν εδώ, ο πολεμικός-κατασταλτικός ρόλος του στρατού ενισχύεται από τη στιγμή που ενισχύεται και η πληρότητα στα σύνορα. Με αυτό τον τρόπο το αστικό κράτος έχει διπλό κέρδος. Απελευθερώνουν μεγάλους πόρους από το λειτουργικό κόστος που μεταφέρονται στους εξοπλισμούς και ενισχύουν τον ‘κοινωνικό’ ρόλο του στρατού. Ο στρατός εμφανίζεται σε πολλές περιοχές ο εγγυητής της κοινωνικής συνοχής και ως η λύση για μία κάποια πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές. Ενισχύει τέλος και τον ιδεολογικό του ρόλο τόσο ως στρατός φόβητρο για τα κοινωνικά κινήματα με πραιτοριανούς στρατιωτικούς –γαλουχημένους αν χρειαστεί ακόμη και σε στρατιωτικά λύκεια (με εξασφαλισμένο μισθό και ασφάλιση), έτοιμους να υπακούσουν σε κάθε διαταγή όσο και με την καθιέρωση του δούνε και λαβείν, με την εμπέδωση της αντίληψης ότι όποιος εκμεταλλεύεται τα προσόντα του θα έχει καλύτερη θητεία.

Ο κόσμος των αφεντικών θωρακίζει από παντού τα συμφέροντά του, προστατεύει την κερδοφορία του. Κάθε νέο μέτρο είναι ένα κομμάτι παζλ που συμπληρώνει το σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό. Η εργατική τάξη και η νεολαία δεν πρέπει να υποτιμήσουν καμία μάχη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά ένας νόμος που θίγει ξεκάθαρα υλικά ταξικά συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να στηριχτεί το πλαίσιο πάλης της στρατευμένης νεολαίας που έχει διαμορφωθεί σε συνέχεια και ενότητα των αιτημάτων της σπουδάζουσας και εργατικής νεολαίας.

Κάθε επιμέρους αντίσταση μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στη κυβερνητική αδιαλλαξία. Είναι όμως κρίσιμο το εργατικό λαϊκό κίνημα να βάλει μπροστά τα δικά του συμφέροντα και αιτήματα, να μπορεί να συνδέει και να βλέπει την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου στο σύνολό της. Αυτή ακριβώς τη σκοπιά του αντιπολεμικού κινήματος που προσπαθεί να δεθεί πολύπλευρα με το εργατικό κίνημα θα επιμένουμε να εκφράζουμε. Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πραγματοποιεί μεγάλη καμπάνια ενάντια στο νομοσχέδιο και καλεί όλες τις συνιστώσες του κινήματος σε ανάληψη κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Diktiospartakos.blogspot.com

Δείτε επίσης

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή θέλει χουντονόμους για να επιβληθεί

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥΣΑ | Όλοι και όλες στη Βουλή, σήμερα, στις 4 μμ ενάντια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *