Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024

Raoul Vaneigem – Γράμμα στα παιδιά μου και στα παιδιά του κόσμου που έρχεται

rv“Αισθάνθηκα αυτή τη νέα πνοή που διεγείρει -όχι μόνο στα παιδιά και τα εγγόνια μου, αλλά και σε ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους- τη θέληση να θέσουν τις βάσεις για πραγματικές ανθρώπινες αξίες (την αλληλεγγύη, τη δημιουργικότητα, τη γενναιοδωρία, τη γνώση, την επανεφεύρεση του έρωτα, τη συμμαχία με τη φύση, τη γιορτινή γοητεία της ζωής), σε ρήξη με τις πατριαρχικές αξίες (την ηγεμονία, τη θυσία, την εργασία, την ενοχή, τη δουλεία, την πελατειακή σχέση, τη συγκράτηση και απώθηση των συναισθημάτων), οι οποίες ουσιαστικά βασίζονται στην αρπακτικότητα, το χρήμα, την εξουσία και αυτόν τον διαχωρισμό από το είναι, απ όπου πηγάζουν ο φόβος, το μίσος και η περιφρόνηση του άλλου.

Στη σκιά των μέσων ενημέρωσης που την αγνοούν κατ επάγγελμα, μια ζωντανή κοινωνία οικοδομείται παράνομα κάτω από τη βαρβαρότητα και τα ερείπια του παλαιού κόσμου. Δεν είναι ανώφελο να δείξουμε με ποιο τρόπο εκδηλώνεται και πώς θα προχωρήσει”.

Οι εκδόσεις των ξένων αποτελούν μετεξέλιξη του «ξενοδοχείου των ξένων», μιας πολιτικής ομάδας / ομάδας φίλων που δραστηριοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από το 1999 μέχρι το 2006, και εξέδωσε 7 τεύχη του περιοδικού «ξ». Από το 2006 ως το 2013 έχουμε εκδώσει 11 βιβλία και 3 τεύχη του περιοδικού «Σημειώσεις της Στέπας»
Οι εκδόσεις των ξένων δεν αποσκοπούν στο κέρδος, και κανείς/καμία μας δεν πληρώνεται για τη συμμετοχή του/της. Τα όποια «κέρδη» από την πώληση των βιβλίων «επανεπενδύονται» στις επόμενες εκδόσεις (ή, όπως στην περίπτωση του βιβλίου «Ιστορίες για τους ανθρώπους του καλαμποκιού» του εξεγερμένου υποδιοικητή Μάρκος, πηγαίνουν για τη στήριξη δομών υγείας σε αυτόνομες ζαπατιστικές κοινότητες της Τσιάπας). Με το ίδιο πνεύμα, «ανεβάζουμε» τα βιβλία μας, ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ηλεκτρονική μορφή. Από την αρχή, στόχος ήταν (και παραμένει) να εκδίδουμε κείμενα χρήσιμα για τα αντικαπιταλιστικά κινήματα.

https://hotel.espivblogs.net

Δείτε επίσης

Mark Neocleous: Άγχος και ανθεκτικότητα

Απόδοση: Γιώργος Κανδύλης – Στο βιβλίο του με τίτλο Πολεμική Εξουσία, Αστυνομική Εξουσία (War Power, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *